PINCH ROLLER ΓΙΑ PIONEER CT-F1250

Reaction score
201
Καλημέρα σε όλους,

εχω πρόσφατα αποκτήσει ένα κασσετόφωνο (τι άλλο?) PIONEER CTF1250 το οποίο αφού το περιποιήθηκα δεόντως (ιμάντες, λίπανση κλπ) υπάρχει πρόβλημα στο PINCH ROLLER το οποίο είναι γυαλί με αποτέλεσμα το wow&flutter να είναι έντονο.

Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω ένα καινούριο?(Τι ζητάω τώρα θα μου πείτε) ή μήπως έχει κανείς spare να αγοράσω? Δοκίμασε να τρίψω ελαφρά το παλιό αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Επειδή είναι dual capstan drive έχει και δεύτερο το οποίο αν βγάλω εκτός λειτουργίας το κασσετόφωνο λειτουργεί τέλεια, αλλά βέβαια δεν είναι η σωστή λύση. Το κασσετόφωνο είναι εξαιρετικό εμφανισιακά και είναι κρίμα να κάθεται.

Ευχαριστώ

Reaction score
1.815
Απάντηση: PINCH ROLLER ΓΙΑ PIONEER CT-F1250

Σταύρο καλημέρα.
Έχεις μια και μοναδική λύση η οποία είναι και ΣΙΓΟΥΡΗ.

Στέλνεις mail στον Terry Witt: [email protected]

Πακετάρεις σύμφωνα με τις οδηγείες που θα βρεις στο site του τα δυο pinch rollers και σου τα επιστρέφει αναγομωμένα, ολοκαίνουρια.

Έχει όλες τις διαστάσεις για όλα τα rollers αλλά καλό θα ήταν να του κάνεις ένα ερώτημα μέσω mail πριν προχωρήσεις...:116:

Reaction score
201

Σταμάτη καλημέρα,

ευχαριστώ για την πληροφορία αλλά είναι λίγο μπελάς να γίνει όλο αυτό και με αρκετό κόστος (χρόνος και χρήμα). Απλά έλεγα μήπως κάποιος γνωριζει (vintage service? jpaudio?) κάποιον πιο απλό τρόπο. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο roller αν και είχα στο παρελθον κρατήσει σαν spare part ενα μαζί με μία κεφαλή για 1250 αλλά παρόλο που έχω βρει την κεφαλή, δε βρίσκω το roller. Ισως το έχω χρησιμοποιήσει!. Οταν το παρέλαβα το κασσετόφωνο είχε θέματα κίνησης τα οποία έφτιαξα μόνος μου αλλά οταν ξεκίνησε να λειτουργεί δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το roller ήταν για πέταμα!

Reaction score
1.815

Σταύρο και ο Σάκης και ο Γιάννης αν έχουν κάτι υπ' όψην τους σίγουρα θα σε ενημερώσουν. Ελπίζω να γλυτώσεις την ταλαιπωρία αν και ζητάς κάτι που έχει αφανιστεί γενικώς..

Ο Terry σίγουρα με τα πήγαινε - έλα αυξάνει το κόστος επισκευής αλλά αν δεν έχεις άλλη λύση είναι μονόδρομος.
Σε ένα TEAC C-1 που είχα, είχε κάνει πολλές προσπάθειες ο Σάκης να βρεθούν τα rollers αλλά ήταν σα να ψάχναμε να βρούμε μια καρφίτσα στην παραλία..:116:

Αναγκάστηκα τελικά και έστειλα τα 2 pinch roller στην Αμερική και μου ήρθαν πίσω ολοκαίνουρια με την ανακατασκευή του Terry. Το όλο κόστος αν θυμάμαι καλά ήταν περίπου 80-85 ευρώ με μεταφορικά και εργασία, αλλά είχα κολλήσει να επισκευάσω οπωσδήποτε το μηχάνημά μου και το αποτέλεσμα με αποζημείωσε πλήρως. Συνολικά η όλη διαδικασία πήρε 18-20 μέρες από την αρχή μέχρι το τέλος.

Αν δε βρεις άλλη λύση από τα παιδιά και θες να το προχωρήσεις παραπέρα, τότε υπολογίζεις περίπου αυτό το κόστος.
Αν με ρώταγες την άποψή μου, θα σου έλεγα οτι θα το έφτανα στα άκρα, γιατί το μηχάνημα πραγματικά είναι αξιόλογο.:444:

Reaction score
201

Το οτι θα το φθάσω στα άκρα και ότι θα προσπαθήσω να το φτιάξω αυτό είναι σίγουρο. Αγαπώ τα κασσετόφωνα και αυτού του είδους vintage μηχανάκια (όπως άλλωστε και εσύ) και θα προσπαθήσω να εξαντλήσω όλες τις εγχώριες λύσεις. Εδώ καλά καλά δε βρίσκεις ιμάντες, θα βρώ roller?
Πάντως ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σου στο ερώτημά μου!

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος