VLASSIS-S
Sιγμοειδής Νέμεσις
- Reaction score
- 14.057
Μετά από πολλές ακροάσεις του δίσκου -προσεκτικές και μη- αναθεωρώντας την αρχική μου εκτίμηση θα συμφωνήσω με την κριτική αυτή:Για μένα -που είμαι και fan- έχει καθαρά συλλεκτική αξία: Ο τελευταίος δίσκος των Pink Floyd. Αν δεν ήταν δικό τους δεν θα ασχολούμαστε μ' αυτό. Εναλλακτικά θα μπορούσε να είναι bonus disc σε μία deluxe edition του The Division Bell (και λόγω χρονολογίας των εγγραφών).
Αυτά τα κείμενα/κριτικές με υποψιάζουν πάντα πως πρόκειται για πληρωμένη διαφήμιση.
Απορώ επίσης... αυτός που το έγραψε (αν το έγραψε και δεν του δόθηκε έτοιμο απο κανά μαρκετινγκ τμήμα εταιρίας), ήταν φαν του συγκροτήματος;
Έχει έστω παρακολουθήσει τη διακογραφία τους λιιιιγο βαθύτερα απο το ξύσιμο της επιφάνειας;
Δεν ξέρω για εσάς, αλλά το να συγκρίνουμε το endless river με τις μπαρετ εποχές και ψυχεδελικές μέρες της μπάντας, εμένα μου χτυπάει κουδουνάκια, μου γυρνάει τα ματάκια και μου φέρνει και λίγο εμετούλη. Για τον γράφοντα του άρθρου βεβαίως.
Σας εζάλισα;![]()
Σαφώς και οι παντός είδους δημοσιευμένες κριτικές δύνανται να είναι εν μέρει ή συνολικά κατευθυνόμενες και πολλές φορές υπερβολικές στην έκφραση.http://www.rocktime.gr/index.php?view=view_albums&option=kritikes&item=1415730948&lang=el
http://www.rocking.gr/reviews/album/Pink-Floyd---The-Endless-River/5803/
Χωρίς να σχολιάζω την ετυμηγορία,τρόποι διατύπωσης όπως οι ανωτέρω έχουν ωθήσει τον υποφαινόμενο να προβαίνει στις δικές του κριτικές.αφού προτιμώ το αεροπλάνο αντί του... σιδηροδρόμου.
Aτέλειωτα...χασμουρητά
Σαφώς και οι παντός είδους δημοσιευμένες κριτικές δύνανται να είναι εν μέρει ή συνολικά κατευθυνόμενες και πολλές φορές υπερβολικές στην έκφραση.
Σαφώς επίσης δεν τίθεται θέμα σύγκρισης του άλμπουμ με αυτά της Μπάρετ εποχής, άλλωστε τα χωρίζει σχεδόν μισός αιώνας...
Αυτό που ήθελα να θίξω και νομίζω ότι γράφεται κάπου και σε αυτές, (διάλεξα τις τελευταίες παραγράφους) είναι ότι πρέπει να κριθεί αυτόνομα σαν μουσικό έργο και όχι ανάλογα με τις προσδοκίες μας από αυτό και σίγουρα όχι με την πρώτη -συναισθηματικά φορτισμένη λόγω της προσμονής- ακρόαση.
Και σίγουρα δεν είναι η κορυφαία τους στιγμή (πώς θα μπορούσε άλλωστε).
Υπάρχουν και οι ρομαντικοί που προτιμούν το τρένο...