pioneer 1017 ή 917 με plasma 4?

Reaction score
0
Προχθες εκεί που έκανα βόλτες σε καταστήματα με ηλεκτρικά είδη είδα ένα σετάκι της crystal audio. plasma 4 (wenge) στα 800 ευρώ και μου μπήκες το μικρόβιο της κατανάλωσης.
Τα χαρακτηριστικά τους : 150wrms/150hz, 300wrms/150hz (μέγιστη ισχύς), ευαισθησία 90, εμπέδηση 8Ω - ελάχιστη 6Ω.

Το θέμα είναι με ποιον pioneer να τα συνδιάσω.
pioneer 1017 στα 700 ευρώ με χαρακτηριστικά : 7Χ150w, 6Ω ή
pioneer 917 στα 480 ευρώ με : 7Χ110w, 8Ω.

Να σημειώσω ότι ο 1017 είναι και thx certified όπως και τα ηχεία ενώ ο 917 όχι.
Άραγε θα δω διαφορά στον ήχο?
Ποιος θα παίξει τα ηχεία πιο καλά? Αξίζουν τα παραπάνω χρήματα για τον 1017?

Reaction score
50
Τώρα αν αξίζει τα παραπάνω λεφτά ο ένας με τον άλλο είναι πολύ σχετικό. Το ιδανικό θα ήταν ν' ακούσεις και τους δυο με τα ηχεία που θέλεις για να κρίνεις εσύ. Μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο εκεί που είδες τα ηχεία;

Εν γένει αν μπορείς να πας για τον μεγαλύτερο ενισχυτή δε θα σου κακοπέσει...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: pioneer 1017 ή 917 με plasma 4?

Τώρα αν αξίζει τα παραπάνω λεφτά ο ένας με τον άλλο είναι πολύ σχετικό. Το ιδανικό θα ήταν ν' ακούσεις και τους δυο με τα ηχεία που θέλεις για να κρίνεις εσύ. Μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο εκεί που είδες τα ηχεία;

Εν γένει αν μπορείς να πας για τον μεγαλύτερο ενισχυτή δε θα σου κακοπέσει...
όσο αφορά τα χαρακτηριστικά τους.
θα παίξει άνετα τα ηχεία ο μικρός?

Reaction score
50
Έχεις κανένα link με τα ηχεία; Είναι δαπέδου/βιβλιοθήκης; Σαν πρώτη ματιά δε φαίνονται και πολύ δύσκολα φορτία πάντως. Σε τι χώρο θα τα βάλεις; Σε τι εντάσεις ακούς;

Reaction score
0
Απάντηση: pioneer 1017 ή 917 με plasma 4?

http://www.net-electric.gr/catalog/crystalaudio-plasma-thx-sub-51-p-219.html

φαίνονται εύκολα όντως. θα παίξουν σε ενιαίο χώρο σαλόνι - κουζίνα περίπου 60 τ.μ. αλλά τα ηχεία θα στηθούν στη μέση, καταλαμβάνοντας χώρο 5Χ4 περίπου.

όσο για τις εντάσεις, δεν ψάχνω κάτι extreme γιατί κοιμάται και η μπέμπα. xexe.
κυρίως home cinema (80%) και μουσική (20%)

(Σημείωση: τα χαρακτηριστικά των ηχείων που αναφέρονται στο site δεν είναι τα σωστά).

Reaction score
50
Κοίταξε να δεις... τα βρήκα στο site της Crystal Audio και όντως δε φαίνονται πολύ βαρύ φορτίο (αν η ελάχιστη αντίσταση είναι 4 Ohm...). Τέσπα, για λογικές στάθμες δε νομίζω να έχεις πρόβλημα, αλλά και πάλι η καλύτερη λύση είναι να τ' ακούσεις μαζί.

Reaction score
0
Απάντηση: pioneer 1017 ή 917 με plasma 4?

φτου, άλλο πρόβλημα.

έχω κλειστό έπιπλο τηλεόρασης και οι διαστάσεις της θέσης που θα μπει ο ενισχυτής (βάθος) είναι ένα πόντο πιο μεγάλη από την διάσταση του 1017.
Θα με χωρέσει όσο αφορά τα καλώδια που θα συνδεθούν από πίσω.
Για τη θερμοκρασία που θα ανεβάσει τι λέτε? Έχω πάντως ανοίξει τρεις τρύπες στη πλάτη του επίπλου.

Reaction score
0
Ο 1016 πάντως που έχω και είναι ουσιαστικά ίδιος ζεσταίνεται αρκετά σε βαθμό που μετακόμισα το DVD player από πάνω του για να αφήσω αρκετω χώρο για απαγωγή της θερμότητας. Πάντως και πριν από την μετακόμιση, και παρά τις θερμοκρασίες που ανέβαζε, δεν υπήρξε ποτέ το παραμικρό πρόβλημα. Να αναφέρω όμως εδώ πως τα φορτία που οδηγεί στην περίπτωση μου είναι αρκετά μικρά,κάτι που πρέπει να το λαμβάνεις υπ'όψην στους ενισχυτές όταν κάνεις εκτίμιση πόσο θα θερμαίνονται.

Reaction score
50
Καλά δεν το συζητώ, ο ενισχυτής δεν πρέπει να έχει από πάνω καμία συσκευή!!! Τώρα για το έπιπλο, τι να σου πω Αντώνη. Ο κανόνας είναι ότι από πάνω πρέπει να έχει "αέρα". Αυτό συστήνουν και οι κατασκευαστές. Το πολύ πολύ βάλτον εκεί και άρχισε να δοκιμάζεις με διάφορες στάθμες να δεις πόσο ζεσταίνεται. Στα σίγουρα δεν μπορώ να σου πω αν θα έχεις πρόβλημα ή όχι πάντως.

Reaction score
50
Νομίζω ότι 15 πόντοι από πάνω είναι αρκετοί :) Από 'κει και πέρα όσο περισσότερους μπορείς να έχεις τόσο καλύτερα. Πάντως μην αγχώνεσαι και πολύ... ξέρω αρκετούς που έχουν τον ενισχυτή τους "χωμένο" και δεν έχουν πρόβλημα. Απλά όσο να'ναι κι ο καλός εξαερισμός βοηθάει. Αφού όμως δε θες να παίζεις και σε τρελές εντάσεις μάλλον θα'σαι ok.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.472
Members
38.702
Νεότερο μέλος
DAMBO