pioneer + klipsch

Μηνύματα
1
Reaction score
0
καλησπερα σας, καλως σας βρηκα.
θα ηθελα να μου προτεινετε avr και ηχεια για το σαλονι μου.
δυστυχως μενω επαρχια και δεν μπορω να δω και να ακουσω τιποτα ουτε απο μακρυα!
επισης το αυτι μου δεν νομιζω να καταλαβαινει και πολλα απο ηχο, φυσικα θα ηθελα να ακουω μουσικη δυνατα και καθαρα.
το σαλονι περιπου 5χ5 , 2 ηχεια κολωνες μπροστα, 2 ηχεια πισω, κεντρικο και εχωπερασει και καλωδια για μπροστα ψηλα, ομως αυτα μαζι με τα σαμπ θα τα δω σε δευτερη φαση. δεν εχω σκοπο να κανω παρτι, θα βλεπω καποιες ταινιες, θα ακουω καποιες φορες τη μουσικη μου σχετικα δυνατα και θα βλεπω μπαλα. δεν θα ακουω στη διαπασων και για ωρες γιατι ηδη εχω σημαδια βαρηκοιας και αυτο θα ηταν κατι που θα το εκανε χειροτερα.
θα προσπαθησω να αποφυγω το σαμπ διοτι θα ειναι μεσα στα ποδια μου ή τουλαχιστον θα το δω αργοτερα.
επισησ δεν με ενιδαφερει να μπλεξω με τελικους ενισχυτες διοτι γινετε πολυπλοκο και χρειαζεται χωρος για επιπλεον μηχανημα. οποτε ψαχνω για ενα πολυ καλο ενισχυτη home cinema ο οποιος να μπορει να παιξει και μουσικη καθαρα χωρις να πονανε τα αυτια μου αποτην ενταση. ομως δεν εχω ιδεα ή για να το πω καλυτερα εχω μεινει πολυ πισω στο τι ειναι αξιοπιστο και καλο. πιστευω οτι εκει που κοιταω , οτι και να παρω θα με καλυψει ομως επειδη δεν ξερω , θα ηθελα να με βοηθησετε να αποφυγω καποιον λαθος συνδιασμο.
για ψυχολογικους λογους θα κοιταγα καποιο pioneer lx και ηχεια klipsch,
μπατζετ ασ πουμεεως 1500-2000 για ενισχυτη, και τα 1000-1200 για τις κολωνες, μπορω και παραπανω αλλα μονο αν θαμε πεισει καποιος οτι αξιζει να δωσεις παραπανω για κατι συγκεκριμενο.
ομως δεν ξερω βασικα πραγματα οπως...
αντιλαμβανομαι οτι το σαμπ εχει τη δικη του πληροφορια, ομως επειδη θελω να το αποφυγω τουλαχιστον στην αρχη, εχει νοημα να κοιταω πιο μεγαλες κολωνες? δηλαδη αγοραζοντας πιο μεγαλες κολωνες θα καλυψω λιγο το μπασο που θα λειπει απο το σαμπ ή δεν εχει νοημα μιας και δεν αντεχουν αυτου του ειδους οι ενισχυτες?
με ενδιαφερουν οι 3 εξοδοι hdmi, μπορουν να παιξουν ταυτοχρονα και οι 3 με το ιδιο θεμα?
διαβασα καποιο μανουαλ αλλα μπερδευτηκα. επισης στις εισοδους και εξοδους μπορεις να συνδεσεις οτιδηποτε, πχ οτε tv- nova ή μηπως υπαρχουν τιποτα περιορισμοι, πχ θελω να στειλω το ote tv σε 3 τηλεορασεις, θα δουλεψει?
πριν χρονια ειχα περασει στον τοιχο τα καλωδια οταν το εφτιαχνα, δεν θυμαμαι τι καλωδια εβαλα αλλα ηταν πολυ χονδρα και ακριβα. αν παιζει και αυτο καποιο ρολο, νομιζω 2,5.
ευχαριστω εκ των προτερων, οποιαδηποτε αποψη και βοηθεια θα ηταν χρησιμη!
α! τηλεοραση μια sony κδ-55xf9005
 

Μηνύματα
3.076
Reaction score
8.848
Καλησπέρα συγνώμη αλλά τώρα διάβασα το νήμα που άνοιξες.
Αν για ψυχολογικούς λόγους έχεις καταλήξει σε Klipsch ηχεία ΟΚ αλλά καλύτερα να κοιτάξεις Marantz AV πάνε γάντι.
Τώρα λες για τις κολώνες 1000-1200 μαζί με κεντρικό και surround η εξτρά αυτά.
Όσο για το σαμπ σε χρήση Home Cinema είναι απαραίτητη γιατί έχει δικιά του πληροφορία για αυτό και αναφέρεται στις περισσότερες ταινίες σαν 5.1, αν δε θέλεις για αρχή μπορείς από τον ενισχυτή να δηλώσεις τις κολώνες σαν large και χωρίς σαμπ και θα παίξουν τα χαμηλά αλλά δεν είναι το ίδιο.
Αν δεν βάλεις σαμπ (μεγάλο λάθος) θα πρέπει να κοιτάξεις ηχεία με 8ιντσα και πάνω.
Αυτά για αρχή .............
 

nikforever

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
527
Reaction score
517
Με βάση τις ανάγκες που περιγράφεις και το χώρο σου, πιστεύω πως μπορείς να καλυφθείς με κύρια ηχεία τα Klipsch R-820F κι ένα sub Klipsch R-120SW. Το σετ αυτό είναι στα κοντά στα χρήματα που αναφέρεις για τα ηχεία. Για πολυκάναλο ενισχυτή στα χρήματα που αναφέρεις παίρνεις έναν πολύ καλό Marantz ή Denon (πχ AVC-X4700H).
Εννοείται πως υπάρχουν κι ανώτερες επιλογές, ειδικά στα ηχεία, αλλά σημασία έχει τι χρειάζεσαι.
Τα παραπάνω είναι απλά μια γνώμη, προτείνω να διαβάσεις και να μελετήσεις όλες τις προτάσεις - συμβουλές που μπορεί να σου δοθούν εδώ. Καλή επιτυχία!
 
Last edited:

Μηνύματα
1.449
Reaction score
6.710
καλησπέρα σας......θα προσπαθησω να αποφυγω το σαμπ διοτι θα ειναι μεσα στα ποδια μου
Αυτά που ακούμε στις ειδήσεις όπως για παράδειγμα..... περπατούσε και έχασε τις αισθήσεις του ή εκεί που καθόταν στο γραφείο του στον υπολογιστη ένιωσε αδιαθεσία και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο προληπτικά..... και σχολιάζουν οι γείτονες και οι συνάδελφοι.....μα γιατί; Ήταν αθλητικος τύπος δεν έπινε δεν καπνιζε......

Είναι αποτέλεσμα τέτοιων φράσεων κύριε Γιάννη
 

Μηνύματα
39
Reaction score
43
Εγώ στο παρελθον είχα συνδυάσει klipsch με pioneer και ενώ σε ταινίες κεντουσανε στη μουσική ακουγοντουσαν σκληρά και στις υψηλές εντάσεις τσιριζανε λίγο κάνοντας κουραστικό το άκουσμα μετά από κάμποση ώρα. Τώρα ακούω με marantz και τη νέα σειρά premiere και όλα αυτά έχουν εξαλειφθεί. Επίσης από προσωπική εμπειρία θα συμβουλευα να πάτε σε μεγάλες κολώνες μόνο αν μπορείτε να τις απομακρύνετε στην τοποθέτηση από τους τοιχους αλλιώς το μπουμαρισμα θα ναι αισθητό. Τώρα για σαμπ προσωπικά στην μουσική μπορώ και χωρίς αυτό στις ταινίες όμως το θεωρώ απαραίτητο ασχέτως επιλογής ηχείων!
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.311
Μηνύματα
2.858.155
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top