pioneer n50a vs marantz-na6005

Reaction score
107
τελικά μετά από σκέψη λόγο οικονομικών με βαριά καρδιά κατέληξα στο φτηνότερο marantz cd 6006, διαθέτει usb και υποστηρίζει αρχεία WAV, MP3, AAC, WMA. το cd υποστηρίζει flac και τα υπόλοιπα που ανέφερα. cd μηχανισμός είναι γρήγορος στης εντολές και αθόρυβος και το usb γρήγορο. ο ήχος στο σύστημα μου άλλαξε αρκετά, με αρκετό όγκο, πολύ μπάσο, και πολλές λεπτομέρειες που δεν είχα ξανά ακούσει στα μουσικά αρχεια μου, γεμιζει ολο το δωμάτιο μουσική. τελικα η πηγή σε ενα ηχοσυστημα παίζει αρκετό ρόλο και την ειχα σε υποτίμηση.. δεν ξέρω αν είναι καλύτερο απο το pioneer η το marantz network γιατι δεν τα εχω ακούσει.... για προσωπικό μου γούστο στα δικά μου αυτιά το marantz cd 6006 είδα πως ακούγετε αρκετά θερμό και αυτο με ενοχλεί με κουράζει κάπως,σε καποιους εχω ακουσει να λενε οτι θελουν ζεστο ηχο, εγω οχι και τοσο, εχει και ο ενισχυτής μου λίγο βαρύ άκουσμα ίσως να παίζει και αυτό ρόλο.. ισως το pioneer n50a να ταίριαζε καλύτερα στο σύστημα μου και στα αυτιά μου, δεν ξέρω, λεω.... τα cd player χρειάζονται στρώσιμο οταν ειναι καινουρια;

πισω εχει καποιες υποδοχές και δεν γνωρίζω την χρησιμότητα τους μπορεί να μου πει κάποιος; εχω βάλει βελάκια στα σημεια

Pagehj1.jpg

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
τελικά μετά από σκέψη λόγο οικονομικών με βαριά καρδιά κατέληξα στο φτηνότερο marantz cd 6006, διαθέτει usb και υποστηρίζει αρχεία WAV, MP3, AAC, WMA. το cd υποστηρίζει flac και τα υπόλοιπα που ανέφερα. cd μηχανισμός είναι γρήγορος στης εντολές και αθόρυβος και το usb γρήγορο. ο ήχος στο σύστημα μου άλλαξε αρκετά, με αρκετό όγκο, πολύ μπάσο, και πολλές λεπτομέρειες που δεν είχα ξανά ακούσει στα μουσικά αρχεια μου, γεμιζει ολο το δωμάτιο μουσική. τελικα η πηγή σε ενα ηχοσυστημα παίζει αρκετό ρόλο και την ειχα σε υποτίμηση.. δεν ξέρω αν είναι καλύτερο απο το pioneer η το marantz network γιατι δεν τα εχω ακούσει.... για προσωπικό μου γούστο στα δικά μου αυτιά το marantz cd 6006 είδα πως ακούγετε αρκετά θερμό και αυτο με ενοχλεί με κουράζει κάπως,σε καποιους εχω ακουσει να λενε οτι θελουν ζεστο ηχο, εγω οχι και τοσο, εχει και ο ενισχυτής μου λίγο βαρύ άκουσμα ίσως να παίζει και αυτό ρόλο..

Καποτε ηταν να παρω το cd 6005 μου ειπαν κανε υπομονη το 6006 θα ειναι αρκετα καλυτερο δεν ξερω γιατι δεν σου εκατσε.

ισως το pioneer n50a να ταίριαζε καλύτερα στο σύστημα μου και στα αυτιά μου, δεν ξέρω, λεω.... τα cd player χρειάζονται στρώσιμο οταν ειναι καινουρια;

Mην το λες αυτο ξερεις ποσες φορες το εχω πει εγω αυτο σε μηχανημα που δεν μου εκατσε και νομιζα οτι η δευτερη επιλογη που ειχα ηταν καλυτερη και τελικα ηταν πιο πατατα απο την πρωτη!

Να θυμασαι παιζουν και τα συνοδα ρολο γενικα μην περιμενεις απο ενα οικονομικο συστημα να αλλαξεις μια πηγη να βαλεις μια αλλη και το αποτελεσμα να ειναι χαοτικο δεν παιζει!

πισω εχει καποιες υποδοχές και δεν γνωρίζω την χρησιμότητα τους μπορεί να μου πει κάποιος; εχω βάλει βελάκια στα σημεια

View attachment 73757 [/QUO

Το internal external ειναι αν θες να ακουει απο το τηλεκοντρολ η οχι αν το πειραξεις θα δεις οτι αν πας μπροστα δεν θα ακουει της εντολες απο το τηλεκοντρολ αυτη την πατεντα την ειχε η marantz απο το παλιο cd 63 kiss

Το remote control ειναι αν συνδεθει με αλλα μηχανηματα marantz να ακουει απο ενα τηλεκοντρολ πχ του ενισχυτη.

Coxial kai oprical ειναι οι ψηφιακες εξοδοι αν εχεις ενισχυτη με ενσωματωμενο dac κανε ενα πειραμα
και συνδεσε το 6006 ισως σου αρεσει ο ηχος καλυτερα για την coxial χρειαζεσαι καλωδιο 75 ohm μην σε μπερδευει το rca.

Για την optical χρειαζεσαι καλωδιο οπτικης ινας.
[DOUBLEPOST=1493277099][/DOUBLEPOST]Καποτε ηταν να παρω το cd 6005 μου ειπαν κανε υπομονη το 6006 θα ειναι αρκετα καλυτερο δεν ξερω γιατι δεν σου εκατσε.

ισως το pioneer n50a να ταίριαζε καλύτερα στο σύστημα μου και στα αυτιά μου, δεν ξέρω, λεω.... τα cd player χρειάζονται στρώσιμο οταν ειναι καινουρια;

Mην το λες αυτο ξερεις ποσες φορες το εχω πει εγω αυτο σε μηχανημα που δεν μου εκατσε και νομιζα οτι η δευτερη επιλογη που ειχα ηταν καλυτερη και τελικα ηταν πιο πατατα απο την πρωτη!

Να θυμασαι παιζουν και τα συνοδα ρολο γενικα μην περιμενεις απο ενα οικονομικο συστημα να αλλαξεις μια πηγη να βαλεις μια αλλη και το αποτελεσμα να ειναι χαοτικο δεν παιζει!

Το internal external ειναι αν θες να ακουει απο το τηλεκοντρολ η οχι αν το πειραξεις θα δεις οτι αν πας μπροστα δεν θα ακουει της εντολες απο το τηλεκοντρολ αυτη την πατεντα την ειχε η marantz απο το παλιο cd 63 kiss

Το remote control ειναι αν συνδεθει με αλλα μηχανηματα marantz να ακουει απο ενα τηλεκοντρολ πχ του ενισχυτη.

Coxial kai oprical ειναι οι ψηφιακες εξοδοι αν εχεις ενισχυτη με ενσωματωμενο dac κανε ενα πειραμα
και συνδεσε το 6006 ισως σου αρεσει ο ηχος καλυτερα για την coxial χρειαζεσαι καλωδιο 75 ohm μην σε μπερδευει το rca.

Reaction score
7.194
τελικά μετά από σκέψη λόγο οικονομικών με βαριά καρδιά κατέληξα στο φτηνότερο marantz cd 6006,
λαθος κινηση,αλλωστε το λες και μονος σου, "με βαρια καρδια".Τα μηχανηματα τα αγοραζουμε για να χαρουμε οχι να στεναχωρηθουμε. Πηρες κατι που ουσιαστικα δεν ηθελες και δεν χρειαζοσουν.Ποσα χρηματα ηταν η διαφορα? 200 ευρω? ας εκανες οικονομια και υπομονη για αλλους δυο μηνες.

Τελος παντων,το 6006 μην το κρινεις ακομα,ασε να περρασουν λιγες μερες,ακου τα cd σου με ηρεμια και συγκεντρωμενος στη μουσικη και σε λιγες μερες θα εχεις βγαλει σωστα συμπερασματα.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.707
Το σύστημα δεν είναι άσχημο. Κάνε υπομονή μέχρι να στρώσει το κανούριο μηχανημα και αν κάτι δεν σου αρέσει κοίταξε τα βασικά. Δηλαδή αποστάσεις των ηχείωνμεταξύ τους αλλά και στον χώρο {Τοίχοι, γωνίες κλπ}. Όλα παίζουν ρόλο. Τα αναφέρω αυτά διότι παρατηρώ από τα αναφερόμενα παραπάνω, ότι είσαι νέος στο κομμάτι.....ήχος.
[DOUBLEPOST=1493318926][/DOUBLEPOST]Κοινοποίησε αν θέλεις φωτογραφία του χώρου με το σύστημα.

Last edited:

Reaction score
107
δεν ειμαι σε θεση να γραψω νεοτερα, με ταλαιπωρει ενα κρυολογημα. θα γραψω αργοτερα αλλη μερα

Reaction score
107
απο μικρο παιδι πάντα μου άρεσε ο καλος ηχος, και πάντα ολη μερα το στερεοφωνικό έπαιζε της ώρες που ήμουν σπίτι, εχω κάλο μουσικό αυτι και αν κατι δεν μου κάθετε καλά στα δικά μου γούστα με ενοχλεί, δεν είμαι τόσο κάλος σε τεχνικά θεματα... με την προσθήκη του marantz 6006 στον ενισχυτή μου άλλαξε ο ήχος απόκτησε παραπάνω μπάσο, καλά πρίμα, πολύ σωμα, και λεπτομέρειες, συναίσθημα που μου αρεσει... μην παρεξηγηθώ καλό ειναι το μηχάνημα, αλλά εμένα δεν μου έκατσε καλά στο δικό μου γούστο γιατί ειναι κάπως θερμό και στρόγγυλο δεν εχω συνηθίσει τέτοιο ήχο.. υπάρχει περίπτωση με το στρώσιμο να αλλάξει κατι; αλλά δεν νομίζω... σίγουρα το δωμάτιο μου ειναι μικρο και ο ηχος ειναι μεγάλος για αυτον τον χορο... το σαλονι μου ειναι κατάλληλος ο χώρος μεγάλος αλλα λογο οτι ειναι σαλόνι και κουζίνα μαζι ενοχλεί την μητέρα μου να παιζει συνεχεια η μουσική και ετσι αναγκαστικά ειναι στο δωμάτιο... εδώ στο forum μπορώ να το βάλω για πούλημα; ισως αργότερα το δώσω, το player ειναι άθιχτο ούτε δαχτυλιές δεν εχει, προσεχω τα μηχανήματα που εχω οπως και τον ενισχυτή τον σκεπάζω οταν δεν παίζει για προφύλαξη απο της σκόνες
WP_20170429_13_36_28_Pro.jpg
WP_20170429_13_36_28_Pro.jpg
WP_20170429_13_37_38_Pro.jpg

[DOUBLEPOST=1493464779][/DOUBLEPOST]
λαθος κινηση,αλλωστε το λες και μονος σου, "με βαρια καρδια".Τα μηχανηματα τα αγοραζουμε για να χαρουμε οχι να στεναχωρηθουμε. Πηρες κατι που ουσιαστικα δεν ηθελες και δεν χρειαζοσουν.Ποσα χρηματα ηταν η διαφορα? 200 ευρω? ας εκανες οικονομια και υπομονη για αλλους δυο μηνες.

Τελος παντων,το 6006 μην το κρινεις ακομα,ασε να περρασουν λιγες μερες,ακου τα cd σου με ηρεμια και συγκεντρωμενος στη μουσικη και σε λιγες μερες θα εχεις βγαλει σωστα συμπερασματα.
εχεις δικιο tanto

Reaction score
107
[DOUBLEPOST=1493277099][/DOUBLEPOST]Καποτε ηταν να παρω το cd 6005 μου ειπαν κανε υπομονη το 6006 θα ειναι αρκετα καλυτερο δεν ξερω γιατι δεν σου εκατσε.

δεν εχει ο ενισχυτης μου ενσοματvμενο dac

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.707
Λοιπόν, ξανα αναφέρω ότι το σύστημα είναι για τα χρήματά του .... άριστο. Πρέπει να το έχεις ψάξει αρκετά, τουλάχιστον ως προς τον συνδυασμό. Συγχαρητήρια λοιπόν.

Ως προς το θέμα ήχος, πιστεύω ότι με τον καιρό θα ανοίξει. Προσπάθησε να δημιουργήσεις χώρο ακρόασης δημιουργώντας το γνωστό ισόπλευρο τρίγωνο. Αν θέλεις περισσότερο μπάσο, τα γνωστά... κοντά στις γωνίες κλπ. Τα ηχεία πάντως, βοηθάνε στο καλό χαμηλό, επίσης είναι φωτεινά στις μεσαίες - υψηλές. Αν θέλεις να ανοίξεις ορίζοντες, προσέθεσε και ένα dac.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.707
Και κάτι άλλο, προσοχή στα αρχεία του διαδικτύου. Τα περισσότερα είναι κακογραμμένα αντίγραφα με αλλοιώσεις λόγω επεξεργασίας τονίζοντας συνήθως τα χαμηλά για να εντυπωσιάσουν "λερώνοντας" έτσι το αποτέλεσμα. Έτσι το σύστημά μας "μπουμάρει" γίνεται μουντό κλπ.
Πολλές δε σύγχρονες εγγραφές για τον ίδιο ακριβώς λόγο, εφαρμόζουν παρόμοιες τακτικές, επιδεινώνοντας την κατάσταση. Γιαυτό και εγώ έχω μείνει στις δεκαετίες 50 -60 -70 άντε και λίγο από την 80. Εκεί υπάρχουν εκατομμύρια αριστουργήματα που θα ικανοποιήσουν κάθε σου απαίτηση.

Reaction score
7.194
απο την φωτο που εβαλες το μονο σιγουρο ειναι οτι το αριστερο ηχειο δεν θα παιξει ποτε οπως το δεξι. Το δεξι εχει τοιχο πλαι και πισω,το αριστερο πισω εχει το τζαμι και παλι το καλοριφερ. Δεν βοηθα το στησιμο,οπως και το γυμνο πλακακι στο δαπεδο. Νομιζω και οι βασεις ειναι λιγο ψηλες,δεν ξερω που ακριβως καθεσαι για να ακουσεις βεβαια,αλλα αυτη την εντυπωση εχω. Τα μηχανηματα ομως ειναι πολυ καλα για τα χρηματα τους και αρκετοι στην ηλικια σου θα το ζηλευαν (πρεπει να εισαι λιγο πανω απο 20 αν εχω καταλαβει σωστα).Α και βαλε τον ενισχυτη πανω απο το cd player (αν και το ιδανικο θα ηταν να τα βαλεις σε ενα εστω και diy rack).

Reaction score
107
Και κάτι άλλο, προσοχή στα αρχεία του διαδικτύου. Τα περισσότερα είναι κακογραμμένα αντίγραφα με αλλοιώσεις λόγω επεξεργασίας τονίζοντας συνήθως τα χαμηλά για να εντυπωσιάσουν "λερώνοντας" έτσι το αποτέλεσμα. Έτσι το σύστημά μας "μπουμάρει" γίνεται μουντό κλπ.
Πολλές δε σύγχρονες εγγραφές για τον ίδιο ακριβώς λόγο, εφαρμόζουν παρόμοιες τακτικές, επιδεινώνοντας την κατάσταση. Γιαυτό και εγώ έχω μείνει στις δεκαετίες 50 -60 -70 άντε και λίγο από την 80. Εκεί υπάρχουν εκατομμύρια αριστουργήματα που θα ικανοποιήσουν κάθε σου απαίτηση.
εχεις δικιο. νομιζω εχουν αλλαξει και τα μηχανηματα στον ηχο οχι μονο τα τραγουδια τους παλια ηταν πιο αερατα με πιο τονισμενα πριμα, τωρα τα κανου να μπασαρουν πιο πολυ, καποτε πριν 25 χρονια ειχα εναν ενισχυτη με κασετα μαζι πολυ παλιο πρεπει να ηταν δεκαετια 70 δεν θυμαμαι μαρκα επαιζε με κατι ηχεια οχι τιποτα το αξιολογο και οταν σταματησα της κασετες αργοτερα ειχα συνδεσει ενα cd player τελειως της πλακας φτηνο, θελω να πω, τετοια πριμα που εβγαζε δεν εχω ξανα ακουσει στο μπασο εχανε. αλλα γενικα ο ηχος ειχε φυσικοτητα που τωρα λειπει απο πολλα μηχανηματα

Reaction score
107
απο την φωτο που εβαλες το μονο σιγουρο ειναι οτι το αριστερο ηχειο δεν θα παιξει ποτε οπως το δεξι. Το δεξι εχει τοιχο πλαι και πισω,το αριστερο πισω εχει το τζαμι και παλι το καλοριφερ. Δεν βοηθα το στησιμο,οπως και το γυμνο πλακακι στο δαπεδο. Νομιζω και οι βασεις ειναι λιγο ψηλες,δεν ξερω που ακριβως καθεσαι για να ακουσεις βεβαια,αλλα αυτη την εντυπωση εχω. Τα μηχανηματα ομως ειναι πολυ καλα για τα χρηματα τους και αρκετοι στην ηλικια σου θα το ζηλευαν (πρεπει να εισαι λιγο πανω απο 20 αν εχω καταλαβει σωστα).Α και βαλε τον ενισχυτη πανω απο το cd player (αν και το ιδανικο θα ηταν να τα βαλεις σε ενα εστω και diy rack).

το δωματιο τελειως ακυρο για ηχο αναγκαστικα το εχω εκει. το δεξι ηχειο οπως ειπες λογο του τοιχου εχω την εσθυση πως μπασαρει λιγο παραπανω απο το αλλο. πριν λιγη ωρα απο ψαξιμο στο google βρηκα σε καποιο τεστ στον ενιχυτη που εχω και λεει πως τονιζει παραπανω τα χαμιλα και χανει στα πριμα αυτο το κανει να ακουγετε λιγο βαρυ εχει και εικονογραφημενο χρονοδιαγραμμα που φαινεται. σιγουρα θα φταιει αυτο πρωτα που ακουγετε καπως βαρυ και δεν πρεπει να φταιει το marantz, ενω πριν με την απλη καρτα ηχου δεν φαινοταν το σο ο χαρακτηρας του ενισχυτη. ειμαι πολυ πιο πανω απο 20 περασαν τα χρονια
:lolsign:

Reaction score
107
:wink: μερικες φορες βιαζομαστε και βγαζουμε αρνητικα συμπερασματα, το λεω για τον εαυτο μου. το marantz 6006 μετα απο 15 μερες αλλαξε σε καποια χαρακτιριστικα που δεν μου αρεσε, εφυγε η μουντια γλυκανε λιγο και φωνη καθαρισε εφυγε η ψιφισκιλα, τελικα ηθελε το στρωσιμο του... το ειχα βαλει για πουλημα για καλο δεν βρεθηκε αγοραστης :thumbsup:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.707
Σαν player είναι καλό. Υπάρχει όμως δυνατότητα βελτίωσης, χωρίς να αλλάξεις κάτι. Με την προσθήκη ενός dac αργότερα, θα έχεις την ευκαιρία όχι μόνο να ανεβάσεις κατηγορία, αλλά και να έχεις άμεση σύγκριση, διότι θα έχεις ταυτόχρονα και τους δύο τρόπους σύνδεσης (μέσω του dac δηλαδή και όπως το έχεις σήμερα).

Reaction score
107
Σαν player είναι καλό. Υπάρχει όμως δυνατότητα βελτίωσης, χωρίς να αλλάξεις κάτι. Με την προσθήκη ενός dac αργότερα, θα έχεις την ευκαιρία όχι μόνο να ανεβάσεις κατηγορία, αλλά και να έχεις άμεση σύγκριση, διότι θα έχεις ταυτόχρονα και τους δύο τρόπους σύνδεσης (μέσω του dac δηλαδή και όπως το έχεις σήμερα).
καποια στιγμη θα παρω και ενα dac να μπορω να το χρησιμοποιω με το marantz αλλα και με τον υπολογιστη... και καλωδια θελω interconnect και για ηχεια καλυτερης ποιοτητας

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.707
Βασικό ρόλο παίζει και ο χώρος ακρόασης.

Έτσι όπως δείχνει η φωτογραφία, δυσκολεύομαι να εντοπίσω την θέση ακρόασης.
Πολύ ψηλά μου φαίνεται και κάπου στην άκρη του κρεβατιού.

Reaction score
107
δεν εχω θέση ακροασης δεν βοηθάει το δωμάτιο να ακούγετε σωστά. πριν λίγες μέρες το έβαλα στο σαλόνι εκει εχει ωραίο μεγάλο χώρο χωρις αντικείμενα στην μεση μπροστά, στο σαλονι ακούγετε ωραία καμιά σχέση με το δωμάτιο, ειναι λιγο δύσκολο να μείνει στο σαλόνι άλλα θα το προσπαθήσω. οι βασεις ειναι χειροποητες απο μενα 90 πόντους ,οταν κάθομαι το ηχειο ειναι ιδιο ύψος με το κεφαλι μου

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.707
Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει συγκεκριμένα θέση. Δεν κάνεις τίποτα έτσι. Δεν υπάρχουν βασικοί κανόνες, οπως εστίαση κλπ.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.578
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani