Pioneer PL400

Reaction score
1.981
Μου έπεσε στα χέρια μου ένα Pioneer PL400.
Έχει τοποθετημένη μια κεφαλή που στο πλάϊ αναγράφη: D500AL MKII
ενώ υπάρχει και άλλη μία χωρίς κάποια στοιχεία.

Αυτοί που μου το έδωσαν μου είπαν ότι δεν παίζει....έτσι απλά. Εγώ το έβαλα στην μπρίζα και είδα ότι λειτουργεί, χωρίς όμως να το συνδέσω στον ενισχυτη, έναν Yamaha RX-V 750 o οποίος έχει είσοδο phono.

Μιάς και είμαι άσχετος με το σπορ....ρωτάω τα εξής:

1.Αν φταίει η κεφαλή, ποιά θα προτείνατε και για τί κόστος μιλάμε;
2.Αξίζει τα χρήματα μιας επισκευής ή είναι ένα απλό-παλιό μηχάνημα και δεν θα έπρεπε να το σκέφτομαι καν;
3.Με τον yamaha μπορεί να συνδεθεί κανονικά ή χρειάζεται και κάτι ακόμα;
4.Θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει τί ειναι το antiskate καί τι ρόλο παίζει το βαρος στην άκρη του βραχιωνα?

.....Αυτά τα ολίγα....και τα λέμε πάλι!
Thanks!!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.872
Απάντηση: Pioneer PL400

1.Αν φταίει η κεφαλή, ποιά θα προτείνατε και για τί κόστος μιλάμε;

Αν δεν βγάζει ήχο, δεν είναι σίγουρο ότι φταίει η κεφαλή. Μπορεί να θέλει απλώς άλλαγμα η βελόνα, ή να είναι κομμένα κάποια καλωδιάκια. Πάρε μια φθηνή κεφαλή με 10 - 15€, βάλτην επάνω και δες αν παίζει. Αν δεν παίζει, θέλει μάστορα. Αν παίζει, πάρε μια φθηνή Ortophon, και κράτα την άλλη κεφαλή για ρεζέρβα.

2.Αξίζει τα χρήματα μιας επισκευής ή είναι ένα απλό-παλιό μηχάνημα και δεν θα έπρεπε να το σκέφτομαι καν;

Σχεδόν δεν αξίζει.

3.Με τον yamaha μπορεί να συνδεθεί κανονικά ή χρειάζεται και κάτι ακόμα;

Κανονικά, ο Yamaha έχει είσοδο phono.

4.Θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει τί ειναι το antiskate καί τι ρόλο παίζει το βαρος στην άκρη του βραχιωνα?

To antiskating είναι το... αντίθετο του skating. Η δύναμη skating έλκει την ακίδα προς το κέντρο του δίσκου, κάτι φυσικό σε όλους τους ακτινικούς βραχίονες. Η δύναμη antiskating εξισορροπεί αυτήν την τάση, ώστε η ακίδα να πατάει σωστά και να φθείρει τα δύο πρανή του αυλακιού ισομερώς. Περισσότερα στο προσεχές μέλλον. Το βάρος στο πίσω μέρος του βραχίονα ρυθμίζει το βάρος ανάγνωσης, το πόσο "δυνατά" πατάει η ακίδα στο αυλάκι.

.....Αυτά τα ολίγα....και τα λέμε πάλι!
Thanks!!
(...)

Reaction score
1.981

Κώστα σ΄ευχαριστώ.

Επειδή δουλεύω κέντρο Αθήνα, στην στοά Φεξή θα βρώ φθηνή βελόνα για να τεστάρω το μηχάνημα? Όποια άλλη πρόταση για μαγαζί στην περιοχή μεταξύ Ομόνοιας και Πλατείας Κοραή είναι ευπρόσδεκτη.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.872

Στη στοά Φέξη φαντάζομαι ότι θα βρεις κάτι πολύ φθηνό, για δοκιμές. Εναλλακτικά, ψάξε σε κάποιο κατάστημα ηλεκτρονικών (Κατουμάς κλπ.).

Reaction score
1.981

Και ο Κατουμάς βολεύει μια χαρά (2' με τα πόδια).
Θα ξεκινήσω από εκεί και αν δεν....θα πάω προς στοα μερια.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.205

Επειδή δουλεύω κέντρο Αθήνα, στην στοά Φεξή θα βρώ φθηνή βελόνα για να τεστάρω το μηχάνημα? Όποια άλλη πρόταση για μαγαζί στην περιοχή μεταξύ Ομόνοιας και Πλατείας Κοραή είναι ευπρόσδεκτη.

Λίγο πιο δεξιά από τη στοά, επί της Πατησίων, υπάρχει κατάστημα ηλεκτρονικών.

Δεν θυμάμαι όνομα.

Reaction score
3.967

Νομίζω ότι η κεφαλή σου είναι Stanton παληό djδικο μοντέλο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.741
Members
38.490
Νεότερο μέλος
Nikos88