Pioneer vsx-830 ή YAMAHA RX-V479 Βοήθεια στην επιλογή

Reaction score
0
Επειδή δεν είμαι και πολύ σχετικός με τα θέματα του ήχου... θα ήθελα να αναβαθμίσω την υπάρχουσα κατάσταση στο σπίτι όσο αφορά το θέμα του ήχου. Παλιότερα είχα ενισχυτή a/v της kenwood αλλά όταν άλλαξα τηλεόραση και το hdmi μπήκε στην καθημερινότητά μας, ο ενισχυτής σχεδόν αχρηστεύτηκε και ο σετ των ηχείων αποθηκεύτηκε. Αυτή τη στιγμή έχω ένα home cinema της samsung το οποίο πήρα πακετάκι με την TV. Ο ήχος ειδικά για ακρόαση μουσικής είναι τρισάθλιος παρόλο που ήταν από τις ακριβές σειρές της. Το μόνο που με εξυπηρετεί που είναι η συνδεσιμότητα του bluetooth και το dlna που με έχει βολέψει πολύ!
Όπως γράφω και στον τίτλο είμαι ανάμεσα στους δύο ενισχυτές Pioneer vsx-830 ή YAMAHA RX-V479 για να μπορέσω να αξιοποιήσω και τα ποιοτικά παλιότερα ηχεία μου για να μπορέσω να απολαύσω και λίγη μουσικούλα.... Θα ήθελα μια βοήθεια από κάποιον που να έχει μια πιο ειδική ματιά πριν προβώ σε κάποια αγορά. Με ενδιαφέρουν τα multimedia χαρακτηριστικά τους όπως το bluetooth, dlna.... Επίσης, αν στην ίδια κατηγορία τιμής υπάρχει κάποια άλλη καλύτερη πρόταση είναι ευπρόσδεκτη. Απλά θα ήθελα η αγορά μου να έχει μια προοπτική....
Επιπλέον θα ήθελα κάποιος πιο σχετικός από μενα να μου δωσει μια συμβουλη αν η κίνηση μου είναι σωστή γιατί βλέπω ολοκλωρωμένες λύσεις π.χ. http://www.e-shop.gr/lg-lhb725w-51-...theater-system-with-aramid-fiber-p-PER.705611
Που φαίνονται πολύ δελεαστικές με ηχεία αραμιδίου...αλλά πάλι φοβαμαι να τις εμπιστευτω και πετάξω χρήματα. Στόχος βασικός είναι ακρόαση μουσικής (βινύλιο, cd, mp3...) και κατα 2ο λόγο ταινίες....για να πω την αλήθεια δεν με τρελαίνει η surround κατάσταση απλά θελω σωστό γεμάτο ηχο. Το πιο πιθανό είναι τον ενισχυτή να τον χρησιμοποιώ 2.1 ή 3.1. Καθε προταση δεκτη!

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.568
Καλώς ήρθες!
Οι ολοκληρωμένες λύσεις των κατασκευαστών τηλεοράσεων δεν έχουν μέλλον σε συνδεσιμότητα ούτε καλό ήχο και είναι καλύτερα να αποφεύγονται.

Και ο Yamaha και ο Pioneer θα είναι πολύ καλύτεροι για κάθε είδους ακρόαση, home cinema ή stereo.
Για bluetooth, DLNA και άλλες ευκολίες, καλό ψάξιμο στις προδιαγραφές των ενισχυτών.

Reaction score
834
Καλώς ήρθες :)

Μια χαρά τα λέει ο @Mitsy. Και ο Yamaha και ο Pioneer θα αναβαθμίσουν πολύ τον ήχο σου. Με τι ηχεία σκοπεύεις να τον συνδέσεις αλήθεια;

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ για το καλοσόρισμα... Για αρχη θέλω να τα συνδέσω με ένα ζευγάρι wharfedale αγορασμένα απο το νακα που τα εχω αρκετα χρονια και που μου εχουνε μεινει αχρηστα... και μολις κανω αποσβεση από την αγορα μου αρεσουν πολυ τα dali zensor 3....Βεβαια αν εχετε κάποια καλή αξιόλογη πρόταση σχετικά χαμηλού κόστους (βιβλιοθήκης) ίσως το σκεφτώ και άμεσα....Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν πάω για τον denon 1200 θα είναι κάτι πολύ καλύτερο από τις δύο αρχικες επιλογές μου? Δηλαδή θα δικαιολογούσε τα περίπου 150 € διαφορά στη τιμη ή όχι; Για να είμαι ειλικρινής εχώ ήδη ψηθεί προς τον yamaha που γραφω στο θέμα....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.883
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis