Pioneer VSX-LX60 HD Audio formats προβλήματα...

Μηνύματα
22
Reaction score
0
Καλησπέρα σας ,
Έχω τον εν λόγω ενισχυτή και αντιμετωπίζω κάποια θεματάκια προσπαθώντας να παίξω ταινίες με HD Audio...
Για να τα πάρω τα πράγματα απο την αρχή....Έχω συνδέσει το pc απο την έξοδο hdmi της gpu(nvidia gtx 1070) στον ενισχυτή μου (hdmi in) και με άλλο καλώδιο (hdmi out) τον ενισχυτή στην τηλεόραση!!Ο ήχος ακούγεται μια χαρά όταν πάω στις ρυθμίσεις ήχου των windows 10.Κάνω τεστ σε όλα τα 5.1 ηχεία που έχω και παίζουν όλα καλά!Πάω και στις ρυθμίσεις του hdmi audio driver της nvidia και αναγράφει όλα τα φορμάτ που υποστηρίζει (DTS,DTS-HD,Dolby True HD,Dolby Digital,Dolby Digital Plus)
Αλλά όταν πάω να παίξω μια ταινία με DTS HD Master Audio 7.1 ενω στην οθόνη του ενισχυτή δείχνει να αναγνωρίζει το σήμα που παίρνει, ο ήχος ακούγεται με θόρυβο σε κάποιες στιγμές,σε άλλες πάλι δεν ακούγονται οι διάλογοι...έχω δοκιμάσει εδώ και 2 μέρες που ασχολούμαι σχεδόν τα πάντα..Να παίξω το αρχείο με διαφορετικούς media players,με διαφορετικούς συνδυασμούς ρυθμίσεων αλλά τίποτα..το αποτέλεσμα είναι το ίδιο!Έχω καταλήξει στις τελευταίες δοκιμές να χρησιμοποιώ τον Mpc-be media player έχοντας βάλει να κάνει passthrough/bitstreaming τον dts-hd ηχο αλλά χωρίς και πάλι κάποιο θετικό αποτέλεσμα!!Το τελευταίο αρχείο που δοκίμασα ηταν αυτο εδώ:https://we.tl/F241NBXEFy το οποίο έχει 2 φορμάτ dts hd ήχου...το ένα είναι 7.1 και το άλλο είναι 5.1! Όταν παίζω το 7.1 αρχίζει πάλι να κάνει θόρυβο κλπ ενώ όταν παίζω το 5.1 παίζει μια χαρά...Καμία ιδέα για το που υπάρχει το ¨πρόβλημα¨ ???
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.390
Reaction score
74.657
Ο ενισχυτής παίζει 5.1 και 7.1 HD audio απο άλλες πηγές, ένα BD player για παράδειγμα;

Είναι βέβαιο πως τα αρχεία είναι σωστά;
 

Μηνύματα
22
Reaction score
0
Δυστυχώς δεν έχω άλλη πηγή που να μπορώ να συνδέσω για να κάνω δοκιμές...
Τα αρχεία δεν πρέπει να έχουν κάποιο πρόβλημα...
 


Μηνύματα
22
Reaction score
0
Ναι τα είχα τσεκάρει αυτά τα forums ,είχα δοκιμάσει και αυτό που λέγανε με τους drivers αλλά πάλι τα ίδια έκανε...βασικά αυτό που λέγανε με τους drivers είναι οτι δεν τους έβγαζε σαν υποστηριζόμενα formats στα sound properties της hdmi εξόδου τα Dts Hd klp...εμένα μου τα βγάζει μια χαρά!!αλλά το παράξενο της υπόθεσης είναι οτι τα dts hd me 5.1 ήχο μου τα παίζει χωρίς κανένα πρόβλημα,ενώ τα 7.1 έχουν θέμα....:(:cry:
Εσύ που βλέπω οτί έχεις τον ίδιο ενισχυτή έχεις δοκιμάσει να παίξεις ταινία μέσω hdmi με 7.1 dts hd ήχο?Στα παίζει μια χαρά??
 

Μηνύματα
4.365
Reaction score
4.234
το δικο μου setup ειναι 5.1 :(

αλλα λυσε μου μια απορια στην αρχη λες πως κανεις δοκιμη μεσω των windows με 5.1 και ολα οκ, και πως μετα πας να ακουσεις με 7.1 ηχο.

τελικα ποσα ηχεια εχει το setup σου 5.1 ή 7.1?
 

Μηνύματα
22
Reaction score
0
Το Setup μου ειναι και εμένα 5.1,αλλά αφου κάνω bit-streaming τον ήχο δεν θα έπρεπε ο ενισχυτής να δίνει κανονικά ήχο στα 5.1 ηχεία μου χωρίς θέμα??Η ένδειξη DTS HD MSTR αναγράφεται στον ενισχυτή και στις 2 περιπτώσεις αλλα σε αυτην με τον 7.1 ήχο ανάβουν στην οθόνη του και τα 8 σηματάκια των ηχείων..ενώ όταν παίζω τον 5.1 ήχο ανάβουν τα 6 σηματάκια των ηχείων!!
Βέβαια τωρα που δοκίμασα και άλλαξα στις ρυθμίσεις του mpc-be στα audio να βάλω mix channels to 5.1 ο ενισχυτης παίρνει 5.1 ήχο γιατι ανάβουν τα αντιστοιχα εικονίδια αλλά πάλι ο ήχος έχει θέμα!!
 
Last edited:

Μηνύματα
4.365
Reaction score
4.234
για πες μου στην παρακατω φωτο που εχει συνδεσει τα περιφερειακα ηχεια ?

επισης εχεις συνδεσει το μικροφωνο για να κανει αυτοματα της ρυθμισεις του χωρου σου?

στο r/c εχει στο κατω μερος καποια κουμπια οπως το Phase control και το mcacc με αυτα εχεις πειραματιστες κατα την αναπαραγη του προβληματος?



 

Μηνύματα
22
Reaction score
0
Ε κοιτα,τα πισω ηχεία τα έχω συνδέσει εκεί που λέει surround και όχι στα βύσματα για surround back...καλά δεν τα έχω βάλει?
με τα + και - παίζει ρόλο να φεύγει το + απο τον ενισχυτή και να πηγαίνει σε + στα ηχεία?γιατι τα έχω βάλει όπως κάτσανε!!:whistling:
το phase control kai to μικρόφωνο τα έχω σετάρει κανονικά!!
 

Μηνύματα
4.365
Reaction score
4.234
σωστα εχεις βαλεις τα surround, απο κει και περα αυτο που λες με τις πολωσεις φυσικα πρεπει να το ξαναδεις διοτι δεν μπορεις να συνδεεις οπου να ναι.

και εαν δεν σου διορθωθει θα προτεινα και ενα reset και ξανα καλιμπραρισμα με το μικροφωνο

Resetting the system
Use this procedure to reset all the receiver’s settings to the factory default. Use the front panel controls to do this.
1 Switch the receiver into standby.
2 While holding down the SETUP button on the front panel, press  STANDBY/ON.
The display shows RESET NO.
3 Press the ENTER button on the front panel.
4 Select RESET using /, then press the ENTER button on the front panel.
The display shows RESET? OK.
5 Press ENTER to confirm.
OK appears in the display to indicate that the receiver
has been reset to the factory default settings.

page 74--> http://docs.pioneer.eu/Manuals/VSX_LX70_VSX_LX60_70_manual/?Page=12
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.602
Μηνύματα
2.865.604
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top