Plasma ή Lcd και γιατί;

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Πήρα αφορμή από το κύριο θέμα του Hitech αυτού του μήνα για να ξεκινήσουμε μια συζήτηση στο avsite για το ποιά τεχνολογία είναι πραγματικά καλύτερη και κυρίως σε ποιά τεχνολογία ανήκει το μέλλον...

Plasma λοιπόν ή Lcd?

Ποιά τεχνολογία υπερτερεί; ποιά έχει την καλύτερη εικόνα; Όχι μόνο ποιά τηλεόραση είναι η καλύτερη σήμερα αλλά κυρίως ποιά τεχνολογία έχει την καλύτερη ποιότητα εικόνας...

Περιμένω τις απόψεις τόσο των μελών που έχουν ασχοληθεί λίγο περισσότερο με την εικόνα και τα τεχνικά της χαρακτηριστικά αλλά κυρίως περιμένω την άποψη των απλών χρηστών... γιατί λοιπόν επιλέξατε ή θα επιλέξετε την μία ή την άλλη τεχνολογία;

Δεν έχω διαβάσει ακόμα το άρθρο στο περιοδικό αλλά προσωπικά δίνω μεγαλύτερη βαρύτητα στην δική σας άποψη...

V

VIDEOMIX

Guest
LCD. Ποιότητα εικόνας, οικονομία ρεύματος, διάρκεια ζωής της οθόνης,(αρα και οικονομία στην τσέπη μας)

Reaction score
0
Οι Plasma έχουν ένα κλικ καλύτερη εικόνα από LCD αλλά τα μειονεκτήματα που κουβαλάνε είναι αρκετά:
- χαμηλότερη ανάλυση (στα ίδια χρήματα)
- θόρυβος (γιατί έχουν ανεμιστήρες για ψύξη)
- χαλά γρήγορα το πλάσμα κι αφήνει ίχνη μετά από διαρκή παρακολούθηση TV.
Επομένως αν παρακολουθεί κανείς αρκετή τηλεόραση τότε μάλλον δεν είναι καλή ιδέα οι Plasma...
Επίσης οι προβλέψεις λένε ότι θα υποσκελιστούν οι Plasma από τις LCD και SED τα επόμενα χρόνια, ακριβώς λόγω των παραπάνω περιορισμών...

GTX

Reaction score
39
LCD πιστεύω και γω.
Όντας κάτοχος μάλιστα HTPC για μένα ήταν μονόδρομος λόγω ανάλυσης.
Στην Ελλάδα δε που τα κανάλια αγνοούν πεισματικά ακόμα το 16:9 κάδρο ένας λόγος παραπάνω μιάς και αργά ή γρήγορα στην Plasma θα κάνουν την εμφάνιση τους οι μπάρες. Μοναδικό προτέρημα των Plasma είναι η λίγο καλύτερη εικόνα, αν και νομίζω και σ'αυτό τον τομέα έχει κλείσει η διαφορά. Άσε που οι LCD παίζουν και καλύτερα το HD.

Reaction score
41
Μην το ψάχνετε πολύ.
Οι Plasma είναι για επαγγελματική χρήση και οι LCD για το σπίτι.
Σιγά μην έδινα τα λεφτά μου σε plasma να τη βάλω σπίτι και να έχω το φόβο με τις ύριδες τα σήματα των καναλιών μη μείνουν και άλλα διάφορα....ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

V

VIDEOMIX

Guest
Εγώ πάλι, γιατι έχω την εντύπωση οτι με διαφορά έxουν καλύτερη εικόνα οι LCD's;
Πηγαίντε σε εναν Κωτσόβωλο για παράδειγμα και δείτε τις δίπλα δίπλα που τις βάζουν με ίδιο πρόγραμμα.
Παρατειρώ μεγάλη διαφορά ποιότητας υπέρ των LCD's.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
LCD - θα συμφωνήσω με το παραπάνω συνοπτικό σχόλιο του Videomix. Αν και πιστεύω ότι καμία από τις δύο τεχνολογίες δεν είναι ακόμη ώριμη για να την απολαύσει κανείς όπως θέλει κι όπως αξίζει για τα χρήματα που θα δαπανηθούν. Εξέλιξη κατά τη γνώμη μου θα αποτελούσε μια τεχνολογία που να έχει μόνο πλεονεκτήματα σε σχέση με τη CRT, άντε ας έχει υψηλότερη κατανάλωση ρεύματος αλλά μέχρι εκεί. Δεν είναι λογικό να πρέπει να αλλάξει κανείς τις συνήθειές του ως προς το πού κάθεται (γωνία θέασης!), το τι βλέπει (μαύρες μπάρες και σήματα!) και το κάθε πότε θα βάζει το χέρι στην τσέπη (διάρκεια ζωής!) όταν μιλάμε για μια τηλεόραση. Το να μιλάμε για εξέλιξη με συνοδευτικό "αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε" είναι λίγο οξύμωρο. Η TV, όπως έχει γίνει κομμάτι της ζωής κάθε σπιτιού, πρέπει να είναι φτιαγμένη για να παίζει όλη μέρα, τα πάντα, για πολλά χρόνια, κι όχι για να κοστίζει μερικά χιλιάρικα Ευρώ και να σου βάζει και όρους..

Reaction score
0
Πηγαίντε σε εναν Κωτσόβωλο για παράδειγμα και δείτε τις δίπλα δίπλα που τις βάζουν με ίδιο πρόγραμμα.
Μηπως εισαι η ειστε κατοχοι LCD?
Μπορεις να μας πεις σε παρακαλω για την μεγαλη διαφορα μεταξυ των 2 τεχνολογιων
αλλα και της ποιοτητας οπως αναφερεις. Ειχες την τυχη να δεις ποτε απο κοντα την Pioneer 436 η την Panasonic σειρα PV500.
Συνοπτικα σχολια χωρις τεκμηριωση δεν αρκουν νομιζω.
Εγω λοιπον προτεινω LCD μεχρι 32" και πλασμα για 42" και ανω.

ΥΓ. Δεν ειμαι κατοχος (ακομα) αλλα μετα απο 2 μηνες ερευνας εχω καταληξει στην Pioneer PDP436 και Panasonic 42PV500 για τον απλουστατο λογο οτι εχουν,κατα την αποψει μου και τα ματια μου βεβαια, καταπληκτικη εικονα. Η LCD δυστυχως εχουν μια "μηχανικη" εικονα στα ματια μου.

V

VIDEOMIX

Guest
Δούλευα για 4 μήνες στο MEGA Κωτσόβωλος,ως security. Κάθε μέρα τις είχα συνεχώς μπροστά στα μάτια μου. Σίγουρα θα υπάρχουν και καλές PLASMA αλλα μιλλάς για ακριβά μοντέλα. Εγω μιλάω για το γενικό επίπεδο. Οσο για μεγάλη διαφορά τεχνολογιών, δεν γνωρίζω ούτε και μίλησα για κάτι τέτοιο. Τα μόνα που ξέρω,τα είπα στο πρώτο μου μήνυμα. (διάρκεια ζωής,κατανάλωση ρεύματος)

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Μηπως εισαι η ειστε κατοχοι LCD?
Μπορεις να μας πεις σε παρακαλω για την μεγαλη διαφορα μεταξυ των 2 τεχνολογιων
αλλα και της ποιοτητας οπως αναφερεις. Ειχες την τυχη να δεις ποτε απο κοντα την Pioneer 436 η την Panasonic σειρα PV500.
Συνοπτικα σχολια χωρις τεκμηριωση δεν αρκουν νομιζω.
Εγω λοιπον προτεινω LCD μεχρι 32" και πλασμα για 42" και ανω.

ΥΓ. Δεν ειμαι κατοχος (ακομα) αλλα μετα απο 2 μηνες ερευνας εχω καταληξει στην Pioneer PDP436 και Panasonic 42PV500 για τον απλουστατο λογο οτι εχουν,κατα την αποψει μου και τα ματια μου βεβαια, καταπληκτικη εικονα. Η LCD δυστυχως εχουν μια "μηχανικη" εικονα στα ματια μου.
Το μεγάλο πρόβλημα με τις plasma Αθηνά είναι όντως τα κολλήματα του φωσφόρου ειδικά αν τις προορίζεις κυρίως για θέαση τηλεοπτικών εκπομπών...

Επίσης για μένα έχουν χαμηλή ανάλυση γι' αυτό ίσως δείχνουν λίγο καλύτερα το τηλεοπτικό σήμα αλλά σε καλύτερο σήμα (π.χ. dvd ή HD) οι lcd υπερτερούν...

NIX

Reaction score
0
Πραγματικά πια τεχνολογία είναι καλύτερη στην πράξη δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη,μιας και δεν είχα ποτέ την δυνατότητα να χρησιμοποιήσω σε δικό μου χώρο κάποια tv είτε με την μια είτε με την αλλή.Το να κρίνουμε απο κάποια demo σε προθήκες καταστημάτων είναι λάθος.
Μονον θεωρητικά μπορώ να μιλήσω και βάση αυτού θα πω οτι μάλλον η πλάσμα είναι καλύτερη για ταινίες όντας πιο κοντά σε μια δοκιμασμένη τεχνολογιά όπως είναι η crt.Με πιο ήπια φωτεινότητα και γενικώς τα καλά των crt.Εχουν όμως και τα κακά τους,με σημαντικότερο το πρόβλημα του burn-in.Αυτό δεν ισχύει όμως μόνο για τις πλάσμα αλλά και για τις crt που χρησιμοποιούμε απο απαρχής τηλεοράσεως.Δεν μας απασχόλησε ποτέ για τις crt,οπότε θα σας πώ,γιατί να μας απασχολήσει για τις πλάσμα?Εξάλου δεν είναι και κάτι τόσο εύκολο να συμβεί.Με το ρυθμό που κάνουμε zaping το να μείνει το σήμα ενός σταθμού κολημένο είναι λίγο "αδύνατον" :lol:
και ως προς το οτι το κάδρο είναι 4:3 και μπορεί να κάψει τους φωσφόρους εκατέρωθεν της τετράγωνης μεσα στο μακρόστενο εικόνας,μια απλή απο μέρους μας εναλαγή σε 16:9 και πάλι πίσω σε 4:3 ανα 45 λεπτά αρκεί για να είμαστε σίγουροι οτι δεν θα συμβεί.

Reaction score
0
Pedia alithevei pos oi Plasma exoun "imerominia liksis"?

Epeidi endiaferomai poli na paro mia.Eixa dei mia se ena videoclub kai eixe poli kali poiotita.Akoma kai i kinisi mou fenotan alithofanis!Den to leo ayto gia na ipostirikso tin plasma,giati arxika den iksera kan oti prokeitai gia plasma.Rotisa ton ipallilo pos ginetia kai i kinisi einai toso realistiki,kai mou anefere pos prokeitai gia texnologia plasma.

Apo tin alli i LCD ti proterimata exoun?parxei kapoia pou na sindeiazei eisodius/eksodous svido/component/dvi/hdmi?

Reaction score
0
Stadar ayto?Makari giati thelo poli na paro plasma!Pantos min paro kai meta apo 4 xronia klaio ta 2500 evro!

Apo montela ti leei?Thelo kapoio pou na exei eisodous.eksodous dvi/hdmi.component/svideo.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.657
Δηλαδη αυτες οι ΤV εχουν την καλυτερη κινηματογραφικη εικονα αυτη την στιγμη
(και 2-3 ακομα)

Pedia alithevei pos oi Plasma exoun "imerominia liksis"? = 60000 ωρες

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Οι 60.000 ώρες είναι ο χρόνος που δίνει ο κατασκευαστής μέχρι να πέσει η φωτεινότητά τους στο μισό της αρχικής...

Δεν σημαίνει αυτό ότι σε 60.000 ώρες θα σβήσει η τηλεόραση και δεν θα ξαναανάβει...

Reaction score
0
Μια βολτα στο Fnac οπου εχει on display την Pioneer 506 XDE διπλα σε καποιες LCD και θα καταλαβετε πια τεχνολογια εχει την υπεροχή....

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.733
Members
38.488
Νεότερο μέλος
nikpapageo