plasma i video provolea??

Reaction score
0
mporei na akoustei xazo alla epidi eimai entelos kainourios edo...tha ithela ti voitheia sas...skeftomoun na paro mia plasma kai na steiso ena simpathitiko home cinema sto neo mou spiti..alla tora teleytaia mou exei kolisei i idea toy video provolea mias kai oi intses einai polles.!etsi kai allios de vlepo tv mono tainies.
me to fos tis imeras omos tha vlepo?? i tha prepei na klino ola ta pantzouria??? kapoios as voithisei..iposxomai na matho grigora kai na min kano toso ilithies erotiseis..!eyxaristo paidia

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Paris7, καλως ηρθες στο AVSite και μην φοβασαι.
Δεν υπαρχουν ηλιθιες ερωτησεις.

Θα ελεγα πως η απαντηση ειναι περισσοτερο υποκειμενικη.
Παντως ολη η μαγεια ειναι οι πολλες ιντσες. :wink:
Οσο για το φως , οι σημερινοι βιντεοπροβολεις με τις μεγαλες τιμες αντιθεσης επιτρεπουν την θεαση σε λογικα πλαισια.
Εαν υπαρχει φως που να αντανακλα απ΄ευθειας στην οθονη ομως , τοτε υπαρχουν προβληματα.Ασφαλως θα αντιμετωπισεις τα ιδια προβληματα εαν το φως αντανακλα και στην οθονη μιας plasma.

Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να επισκευτεις ενα εξειδικευμενο καταστημα και να δεις live τις διαφορες.

Αν και απο την στιγμη που δηλωνεις πως σε ενδιαφερουν οι ταινιες εχεις ηδη κανει το μεγαλο βημα προς την μεθεξη της βιντεοπροβολης :wink:

Reaction score
1
Με βιντεπροβολέα και ηλιακό φως δεν θα δείς καλά. Είναι καλύτερα να είναι σκοτεινά, όχι πίσσα σκοτάδι, αλλά τέλος πάντων σκοτεινά. Από την άλλη και σε τηλεόραση με φως δεν νομίζω ότι απολαμβάνεις ταινία.
Προσωπικά ψηφίζω προβολέα με 1000!!! Τεράστια εικόνα και κινηματογραφική αίσθηση, που είναι αδύνατον να σου προσφέρει ακόμη και η μεγαλύτερη πλάσμα.
Από εικονομικής άποψης συμφέρει επίσης καλύτερα ο προβολέας. Με λιγότερο από 2 χιλιαρικα, μπορείς να έχεις μεγάλη εικόνα.

Reaction score
384
PROJECTOR kai mono projector.

Fantasou oti 106" pani einai peripou idio megethos me 7 plasma 42".
An deis tainia me projector, diskola pas piso se plasma. Etsi opos exoun ginei ta pragmata tora, me liga lefta pairneis poli kali eikona, me kalo contrast.
Petaxou mia volta se ena magazi, kai ego pisteuo oti me to pou tha anapsei o provoleas, tha dialexeis monos sou ti einai katallilo gia sena!

Dimitris

ps: Me tin plasma den kanei na paizeis playstation, giati tha tin kapseis. To idio isxuei kaime tis 2.35: 1 tainies (oi pio poles 2.35 einai!!!), afou exeis tis 2 maures mpares pano kai kato. Ara tha eisai anagkasmenos na kaneis smart-zoom kai alles alximeies kathe fora pou vlepeis ergo. To idio kai otan vlepeis tv.

Reaction score
1
Η μαγεια που σου προσφερει ο βιντεοπροβολεας πιστευω δεν μπορει να συγκριθει με καμια τηλεοραση ειτε plasma ειτε οποιαδηποτε αλλη.

Ειχα και εγω την ιδια απορια καποτε αλλα οταν ειδα προβολεα σε καποιο φιλο επαθα την πλακα μου.
Οποτε οπως και οι προλαλλησαντες ετσι και εγω ψηφιζω προβολεα. Παρτον και δεν θα το μετανοιωσεις :D :D :D

Reaction score
51
paris7, καλώς ήρθες στο AVsite........
Μην ανησυχείς για τίποτα.......

Απ' την στιγμή που δεν σε ενδιαφέρει να βλέπεις τηλεοπτικό πρόγραμμα η λύση του βιντεοπροβολέα θεωρώ ότι είναι μονόδρομος.......
Τεράστια εικόνα (100+ ίντσες), τιμές πολύ λογικές.

Βέβαια στην τιμή αγοράς θα πρέπει να συνυπολογίσεις πανί (θα συμβούλευα να επιλέξεις κάποιο σταθερό........) και καλώδια (component & DVI, ανάλογα το μοντέλο που θα επιλέξεις...) αλλά και μια βάση για να στηρίξεις τον προβολέα στο ταβάνι.
Παρόλα αυτά το κόστος στο σύνολό του εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με αυτά που προσφέρει.......

Το θέμα με τα παντζούρια είναι ξεκάθαρο.......
Θα τα έχεις όλα κλειστά (και τις κουρτίνες...)
Όχι γιατί δεν θα μπορέσει ο προβολέας να παίξει (θα παίξει αλλά όχι στο 100% του...) αλλά γιατί εσένα δεν θα σου άρεσε..........
Είναι σαν να θέλεις να πας σινεμά και να δεις ταινία με ανοικτά φώτα.....
Ή ακόμα χειρότερα, σε θερινό σινεμά και να ΜΗΝ έχει νυχτώσει.......

Χάνεται όλη η μαγεία του κινηματογράφου. Είναι απαραίτητο το σκοτάδι στον χώρο μας όταν βλέπουμε ταινία

Και κάτι ακόμα.....Αν κάποια στιγμή θέλεις να δεις και τηλεόραση στον προβολέα...γίνεται.
Απλά συνδέεις ένα DVDr ή έναν δέκτη Filmnet στον βιντεοπροβολέα και.......voila!!! :D :D :) :) :)

Kαλή συνέχεια.
Ξέρω ότι από εδώ και πέρα θα έχεις πολλές απορίες. Μην διστάσεις. Εδώ είμαστε..........Κάτι θα κάνουμε!! :wink: :wink: :wink:

Reaction score
0
paidia sas eyxaristo poli olous ,den perimena pote toses apantiseis. ayto deixnei oti to agapate to athlima kai mallon me pisate.rixte kai kanena montelo tora giati eimai oligon asxetos. stin arxi oikonomiko kai an do oti axizei ontos tha ta xoso ...opos prepei. mou protinan ton benq 6100 gia arxi einai kalos? me ti siskeyes mporo na ton sindeso?? mporo kai me to pc kanonika etsi? eyxaristo prokatavolika giati xero oti tha apantiseste pali. thanks!

Reaction score
1
paris7 said:
mou protinan ton benq 6100 gia arxi einai kalos?
Σίγουρα δεν είμαι ο πιο σχετικός εδώ μέσα, αλλά νομίζω ότι θα συμφωνήσουν κι άλλοι μαζί μου. Αν είναι να επιλέξεις Benq και σε ενδιαφέρει να βλέπεις ταινίες και όχι ... slides του powerpoint τότε να επιλέξεις 5120 , εφόσον θες benq ...

Reaction score
51
Ξεκινάμε σιγά σιγά γιατί θα είναι πολλά αυτά που πρέπει να συζητήσουμε........ :roll:

Πάμε με τα απλά........

1) Χρήματα? Ποιό ποσό σκοπεύεις να "καταθέσεις"? Μιλάω για συνολικό ποσό (γιατί σε αυτό θα υπολογίσουμε: προβολέα, πανί, καλώδια, βάση ταβανιού....)

2) Τι χρήση σκοπεύεις να κάνεις στον προβολέα? Απάντησε σε ποσοστά.....Πχ 80% ταινίες, 15% τηλεόραση & 5% παιχνίδι με κονσόλα

3) Τι διαστάσεις έχει ο χώρος σου? Σημαντικό γιατί θα πρέπει να μάθεις ότι η απόσταση προβολέα - πανιού είναι το α & ω για το πόσες ίντσες θα βγουν

4) Τι μηχανήματα υποστήριξης έχεις?? Πχ τι DVDp (εκτός και αν παίζεις μόνο μέσω PC....)

5) Ηχητικά τι γίνεται? Καλός ο προβολέας αλλά θα χρειαστείς και ήχο βεβαίως......Και εδώ δεν μιλάμε για τηλεόραση που είναι plug n' play......Εντάξει...τον έστησες τον προβολέα. Από που θα ακούς ήχο?
Θα πρέπει λοιπόν να συμπεριλάβουμε και ενισχυτή/ηχεία στο πακέτο των χρημάτων ή ψάχνουμε μόνο μέσο προβολής????

6) Βιντεοπροβολέα έχεις δει ζωντανά? Αν ναι, τι ήταν? DLP, LCD (ή CRT......χλωμό...)?
Αν ήταν DLP είδες καθόλου rainbow? Γιατί αν είδες πρέπει να σου προτείνουμε άλλο μηχανάκι...........

7) Τι χρονοδιάγραμμα έχεις βάλει για την αγορά? Θα γίνει σύντομα (πχ στον επόμενο μήνα?) ή πάει πιο μακρυά? (πχ στο επόμενο 6μηνο.......)

Ξεκίνα με τις προδιαγραφές και βλέπουμε........
Πάνω από όλα υπομονή!!
Μην αγχώνεσαι.......Ρώτα ό,τι θες.......... :roll: :wink:

Reaction score
0
loipon..ena...ena...sinolika tha doso..giro sta 2000 euro.exo enan enisxiti yamaha 6.1 ixeia jamo me sub yamaha kai ena dvdr lg.exo episis nova kai ena kaloutsiko htpc.eikona apo provoleis exo dei apo ton benq 6100 kai enan infocus analogis timis.to rainbow ti einai???? :oops: a 70% tainies...20% tv..kai 10% xrisi apo to pc. i apostasi toy provolea apo to pani tha einai giro sta 3.5 me 4 metra. ayta. elpizo na min xexasa tipota. :D

Reaction score
3
Αν η κατηγορια τιμης που ψαχνεις ειναι γυρω στα 1000 ευρω για προβολεα,καλυτερο απ'τον Benq 5120 δεν θα βρεις.Πολυ καλη ποιοτητα εικονας σε απιστευτη τιμη...
Αν θες να ανεβεις γυρω στα 1500 ευρω τοτε οι επιλογες ειναι πολλες και πρεπει να το ψαξεις περισσοτερο,οποτε πας και συγκρινεις απο κοντα γιατι οι αποψεις ειναι υποκειμενικες.
Θα προτεινα και γω ενα σταθερο πανι,90-100'' για την αποσταση που λες οτι θα βλεπεις,για να μη ζαρωνει.Εγω εχω παρει της Screenline 91'' σταθερο με μαυρο μεταλικο πλαισιο,για ιδια αποσταση προβολης,γυρω στα 450 ευρω και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.Αν δε θες σταθερο και θες να κλεινει θα συνιστουσα ηλεκτρικο,με αυξημενο φυσικα κοστος...Παντως στο πανι μην τσιγκουνευτεις αφου ειναι κατι που μενει και ενα ποιοτικο πανι θα σε συντροφευει για αρκετο καιρο.
Επισης εφοσον εχεις htpc να κοιταξεις αυστηρα για ψηφιακη συνδεση,οποτε επιλεγεις καποιο επωνυμο dvi ή hdmi αναλογα με τον προβολεα που θα επιλεξεις...
Τελος υπολογισε και μια βαση για τον προβολεα,για να τον κρεμασεις απ'το ταβανι.Οι τιμες ξεκινανε απο 150ευρω.

Οσο αφορα τωρα το rainbow,στα αποτομα περασματα εικονων,καποιο μικρο ποσοστο ανθρωπων βλεπει στιγμιαια κατι σαν ουρανιο τοξο,κυριως στους υποτιτλους.Αυτο το φαινομενο συμβαινει μονο στους dlp και οχι στους lcd.Υπαρχει και καποιο link που το δειχνει,αλλα δεν το χω προχειρο να στο δωσω.Εγω θα ελεγα παντως οτι ειναι γενικα υπερεκτιμημενο το rainbow.Κανενας δεν μου εχει παραπονεθει μεχρι τωρα και μιλαμε οτι ο 5120 το'χει εντονο το φαινομενο αυτο.Αν δεν σε ενοχλησε κατι στον 6100 λογικα δεν θα σε ενοχλησει κανενας προβολεας...
Αυτα για την ωρα και καλο ψαξιμο :lol:

V

VIDEOMIX

Guest
Nα προσθέσω και εγώ, βιντεοπροβολέαως λύση αφού θές να βλέπεις ταινίες. Η μαγεία της μεγάλης εικόνας δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Αφ'ότου μάλιστα δείς σε μεγάλη οθόνη, δεν θα μπορείς πια να ξαναδείς εύκολα σε τηλεόραση κάποια ταινία.

Reaction score
1
danis said:
Εγω εχω παρει της Screenline 91'' σταθερο με μαυρο μεταλικο πλαισιο,για ιδια αποσταση προβολης,γυρω στα 450 ευρω και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.
Ακριβό. Εγώ έδωσα 250 ευρώ για μια Da-Lite 4:3 η οποία έχει διαστάσεις 2,35Χ1,80 και είναι μια χαρά (διπλωτή).

Reaction score
3
Απλα να αναφερω ,απ'οτι διαβασα σε αλλα forum,οτι οι διπλωτες dalite εχουν την ταση να ζαρωνουν στους 6-12 μηνες,αναλογα με τη συχνοτητα χρησης, οποτε μετα ειναι για πεταμα.Υπηρχαν ατομα που λεγαν οτι ειχαν αλλαξει 3-4 dalite σε τρια χρονια αν θυμαμαι καλα...
Γενικα μετα απο ερευνα οπου εκανα διαπιστωσα οτι οι καλυτερες λυσεις ειναι οι σταθερες παντως,οπου δεν κανουν ζαρες.
Παντως μετα απο πεντε μηνες χρησης με την screenline εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενος,αφου ειναι σαν καινουρια ενω δειχνει πολυ καλα.Ολα τα λεφτα επισης ειναι το παχυ μαυρο μεταλικο πλαισιο τριγυρω,για το απαιτουμενο contrast.

Reaction score
384
Danis,

simfono apolita.
H 4:3 othoni gia 16:9 projector einai simvivasmos, kai oxi i sosti lisi.
I statheri einai kaliteri apo thema zaras, alla mia ilektriki tensioned tha kenei douleia.
Ola ta lefta einai to mauro plaisio.Ego eixa 4:3 ilektriki, i opoia antikatastathike me
ilektriki 16:9 me tilexeirizomeno masking, etsi oste na exo mauro plaisio se kathe format.
H diafora einai terastia.

An to thema einai oikonomiko, allazei.Agorase ena kommati mauro veloudo sto platos tis othonis, kai xrisimopoiise super-magnites se megethos nomismatos gia na stirixeis to ifasma kai na perivalleis tin eikona.Vgainei amesos, kai steketai eukola.
Ego pantos pira tin 16:9 tis krevatokamaras 150euro, 1.5 platos.
Peritto na sou po oti mporeis na kaneis tin othoni monos sou, ean theleis...

Dimitris

Reaction score
1
danis @ 18/5/2005 said:
Απλα να αναφερω ,απ'οτι διαβασα σε αλλα forum,οτι οι διπλωτες dalite εχουν την ταση να ζαρωνουν στους 6-12 μηνες,αναλογα με τη συχνοτητα χρησης, οποτε μετα ειναι για πεταμα.
Υπάρχουν άλλες διπλωτές σε αυτά τα λεφτά που να είναι καλύτερες; Ή μήπως τις συγκρίνουν με οθόνες που κοστίζουν όσο ένα καινούργιο Golf GTi ;

DIMITRIS @ 18/5/2005 said:
H 4:3 othoni gia 16:9 projector einai simvivasmos, kai oxi i sosti lisi.
Για ποιό λόγο ; Την 4:3 αν τη σηκώσεις λίγο , δεν γίνεται 16:9 ; Το μαύρο πλαίσιο σε τι εξυπηρετεί, πέρα από το ό,τι μπορεί να αρέσει περισσότερο στην πεθερά ;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.373
Members
38.693
Νεότερο μέλος
ΑποστολοςΒαζ