Plasma or LCD/TFT ?

panosop

Συστημικός
Μηνύματα
5.571
Reaction score
668
Να μιά ωραία απορία που μου γεννήθηκε, καθότι είμαι στα πρόθυρα αγοράς μιας τηλεόρασης PLASMA ή TFT/LCD.
Διάβασα τις προάλλες για το πρόβλημα που έχουν και οι δύο τεχνολογίες με τους χρόνους απόκρισης οι TFT/LCD και με την φωτεινότητα και την γωνία θέασης οι Plasma.

Ομως επειδή είμαι ενα βήμα πρίν απο την τελική αγορά και θέλω να προχωρήσω στην επιλογή μιάς εκ των δύο τεχνολογιών , εσείς τι προτείνετε και για πιό λόγο.
Επίσης να σας αναφέρω ότι θα κυμανθώ γύρω στις 42-43 ίντσες και να μην τρελαθούμε και απο το κόστος, κάπου γύρω στις 3.500 € με 4.500 €.
Βέβαια να έχει και VGA,Scart, S-video και δεκτη TV ενσωματωμένο , αποκωδικοποιητή DD δεν ενδιαφέρει αλλά stereo ηχεία ναί.

Για να ακούσω προτάσεις... :idea:
 

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
14.836
Reaction score
53
Το πρώτο που πρέπει να προσέξεις είτε είναι lcd είτε πλάσμα είναι η ανάλυση. Καλύτερα να περιμένεις λίγο παρά να πάρεις συσκευή με ανάλυση μικρότερη από 1280Χ720. Έρχεται η hdtv και πρέπει να είσαι έτοιμος.

Επίσης μάλλον είναι σημαντικό να έχει είσοδο DVI.

Σκέφτομαι και εγώ να κάνω μια τέτοια αγορά κοντά στα Χριστούγεννα.

Είδες τα καινούργια μοντέλα της sony; Υπάρχει και θέμα στην κατηγορία...
 

Μηνύματα
40
Reaction score
0
Εγώ φίλε Πάνο νομίζω πως πρέπει να ρίξεις το βάρος στο ποιά εικόνα σου ταιριάζει καλύτερα. Και εξηγούμαι...

Πρόσφατα αγόρασα μια μικρή Philips 13" LCD για γενική χρήση (μπροστά στο γραφείο στην κρεβατοκάμαρα κ.λ.π.). Η εικόνα της είναι πραγματικά πανέμορφη, τρομερά φωτεινή και λεπτομερής, με ωραία χρώματα αλλά και όχι τόσο εντυπωσιακό μαύρο. Ομως δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Οταν την έβαλα στην κρεβατοκάμαρα και η εικόνα της ήταν λίγο πάνω από τον ορίζοντά μου είδα ότι η εικόνα σκοτείνιαζε σημαντικά! Το πρόβλημα στα παλαιότερα μοντέλα ήταν εντονώτερο αλλά τώρα έχουν βελτιωθεί όταν τις κοιτάς από πάνω και από το πλάϊ αλλά όχι από κάτω προς τα πάνω.

Η ερώτηση είναι η εξής:

Αντέχεις να πάρεις μια τηλεόραση που ελαφρώς σκοτεινιάζει όταν την κοιτάς από το πλάι η από επάνω και σκοτεινιάζει αρκετά όταν την κοιτάς από κάτω προς τα επάνω, όπως για παράδειγμα όταν την βάλεις σε ένα τοίχο και εσύ βλέπεις από τον καναπέ σου? Ισως ναι όταν έχεις δώσει κάτω από 500€ όπως εγώ για δευτερεύουσα χρήση, αλλά σίγουρα όχι όταν δώσεις 3500 - 4000€ για κύρια χρήση.

Νομίζω ότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι στην ίδια ένταση στις Plasma. Αυτό από μόνο του θα λειτουργούσε σε εμένα καθοριστικά. Ρίξε μια ματιά σε μοντέλα αντίστοιχης τεχνολογίας και δες πόσο έντονα παρουσιάζουν αυτό που σου περιέγραψα.

Φιλικά, Σίμος
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
Οπωσδηποτε κανε υπομονη για την εκθεση στην Αθηνα τον Οκτωβρη.
Θα δεις πολλα εκει και απο καινουρια μοντελα sony και αλλων εταιριων...
Και καλυτερα εκει γιατι σε μια εκθεση ολα θα ειναι ρυθμισμενα τελεια σε αντιθεση με ενα καταστημα που ισως να παιζει καλα αυτη που θελει να προωθησει...
Εγω προσωπικα ειμαι του LCD...
 

Μηνύματα
47
Reaction score
0
Aν πας συμφωνα με τους ορους που εβαλες στην αρχη,δεν υπαρχει διλημμα προς το παρον.42 ιντσες στα λεφτα που δινεις μονο σε πλασμα υπαρχουν.Σημερα ρωτησα για την 37pf9986 lcd Philips και εφαγα ενα 5600 φιλικα φιλικα.Ουτε καν ρωτησα για την 42αρα.
 

Μηνύματα
34
Reaction score
3
Εγώ χθές παρέλαβα την Philips 9986 32'' LCD :lol:
H τιμή της στα 4000 με δύο βάσεις, DVI,3 scart, component,PIP,PixelPlus 2 φοβερό design (ειδικά το control) και ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ!!!! :shock:

Φυσικά δεν ξεχνώ το ambilight το οποίο είναι εντυπωσιακό και πραγματικά προσθέτει στο όλο σκηνικό όταν βλέπει κανείς ταινία.

Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να κοιτάξει κανείς άλλη τηλεόραση αυτή τη στιγμή!

Εχω συνδέσει πάνω με DVI το Denon 1910 και το σύγκρινα με το "παλιό" μου Toshiba SD220. Η εικόνα με το Denon έιναι πάρα πολύ φυσική, η κίνηση ομαλότατη (12ms delay - μόνο η Philips έχει τόσο χαμηλή τιμή) και το μαύρο πάρα πολύ καλό.

Η τηλεόραση φυσικά δείχνει την αξία της όταν και η πηγή είναι σωστή. Στην τηλεόραση για παράδειγμα όπου το σήμα είναι φτωχό η ποιότητα της εικόνας πέφτει αισθητά.
Ακόμα δεν έχω τελειώσει με το όλο στήσιμο αλλά επαναλαμβάνω. Μην αγνοήσετε αυτή την τηλεόραση. Αξίζει κάθε € (όταν δεν μπορείς να πάρεις προβολέα κτλ φυσικά)
 

Μηνύματα
91
Reaction score
0
4.000€ για 32 μόνο ίντσες δεν ειναι όμως ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ λεφτά?Ειδικά όταν οι 32αρες CRT έχουν πέσει τόσο χαμηλά με εξαιρετική ποιότητα εικόνας...
 

Μηνύματα
140
Reaction score
0
Μετά την εμπειρία/απόλαυση του προβολέα προσωπικά θα αγόραζα ΜΟΝΟ προβολική DLP τηλεόραση (και κάποια στιγμή θα το κάνω). Ορίστε και ενα must site http://www.dlptvreview.com/
 

Μηνύματα
34
Reaction score
3
@Γιώργο.
Κάθε απόφαση είναι σχετική με το χώρο και τις επιδιώξεις καθενός. Για παράδειγμα η CRT που΄μου άρεσε έκανε 2100€ και ζύγιζε 80-100 Kgr. Ήθελε δε περίπου 1-120μ βάθος. Αυτό το πράγμα λοιπόν εγώ δεν το θέλω.- Εκτός αυτού επειδή νοικιάζω σπίτι, δεν μπορώ να έχω μόνιμη εγκατάσταση προβολέα και δεν έχω καμμία διάθεση να παιδεύομαι κάθε φορά που θέλω να δώ ταινία. Παράλληλα έχω ένα τρομερά φωτεινό σαλόνι και θα πρέπει να κλείνομαι σαν τον τυφλοπόντικα για να δω κάτι στον προβολέα προς το παρόν. Στο μέλλον κάτι θα κάνω. Α! και επίσης ήδη οι 32'' είναι οκ. Δεν μένω και σε κανένα γήπεδο :)

[/updown]
 

Μηνύματα
231
Reaction score
1
Έχεις δεί Πάνο την Plasma LG RZ-42PY10X;
Πιστεύω οτι είναι πανω - κάτω στα χρήματα που ψάχνεις.
Η εικόνα της που είδα στην εκθεση ήταν πολύ καλή.
Η ανάλυση της είναι 1024x768
Φιλικά
Γιάννης
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
Να εχετε υποψη και την καταναλωση των TV...
Μια plasma τουλαχιστον 500W ενω μια LCD στις ιδιες ιντσες ~100W.
Επισης οι plasma λογω καταναλωσης και τροπου λειτουργιας παραγουν μεγαλη θερμοτητα = εχουν ανεμιστηρια, που μπορει και να τα ακουτε...

small tips που βγαινουν μετα στην πειφανεια...
 

Μηνύματα
2
Reaction score
0
Απ'οτι φαίνεται θα επικρατήσουν οι LCD.
Πρόσεξε την επένδυσή σου... Οι πλάσμα έχουν μέσο όρο ζωής γύρω στις 30.000 ώρες ενώ οι LCD το διπλάσιο...αρχικά δεν φαίνεται σαν πρόβλημα αφού ακόμη και με 6 ώρες τη μέρα είναι ~17 χρόνια... Το πρόβλημα είναι όμως ότι φθείρεται κάθε μέρα και από λίγο κάτι που δεν συμβαίνει στις LCD...
Επίσης έχουν το μεγάλο πρόβλημα "burnin"... δηλαδή αν έχεις μια στατική εικόνα (πχ PC tv-out) μπορεί να δημιουργηθεί μόνιμο πρόβλημα. Ακόμη και το logo κάποιου σταθμού μπορεί να δημιοργήσει πρόβλημα αν προβάλεται για > 15'
Ένα πολυ καλό λινκ που τα εξηγεί όλα αυτά είναι το:
http://www.flattvpeople.com/tutorials/lcd-vs-plasma.asp
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Θεωρώ σχεδόν σίγουρο ότι θα επικρατήσουν τα TFT...

Το θέμα είναι ότι παρόλο που θεωρητικά τα κοστολόγιά τους είναι μικρότερα των CRT και των plasma, οι τιμές τους ακόμη είναι στι Θεό. Προφανώς θέλουν να τα αρπάξουν πριν βγει ο κινέζος και τα ξεσκίσει όλα.
 


Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Με την απλή μέθοδο των τριών :lol: έχουμε.

Οι 15" έχουν (χονδρική) 180€ + ΦΠΑ
Οι 50" πόσο έχουν?
Ε δεν μπορεί να έχουν πάνω από 600€ + ΦΠΑ (που δεν πάει αναλογικά ε?)

Να βάλω σούξου μούξου design και ολίγο από δέκτη, σούμα = 1000 - 1200€. Να βάλω και κέρδος για όλους τους γύρω-γύρω αντιπροσώπους και μεταφορικά----> 1.600€!!!

Θα μου πείτε "όνειρα θερινής νυχτός"? Όχι βέβαια. Τα panel ρε γμτ είναι φθηνά υλικά τι στο καλό... φταίει?
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.602
Μηνύματα
2.865.615
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top