Platoon (1986)

Reaction score
1
Στα μάτια ενός δεκαεξάχρονου εφήβου η ταινία είναι σοκαριστική και ωμά αληθινή.Στα μάτια ενός σαραντάρη που τη βλέπει πάλι σήμερα φαίνεται ακόμα ωμά αληθινή, αλλά το αρχικό σοκ δεν υπάρχει.Δεν ξέρω κατά πόσο θα σοκαριστούν οι σημερινοί δεκαεξάρηδες, αλλά για εμένα τότε ήταν κάτι το ανεπανάληπτο αφού έκανα μέρες να συνέλθω, και μάλιστα το έβλεπα και στον ύπνο μου !!! Ισως στα σημερινά παιδιά να φανεί αστείο με όσα βλέπουν γύρω τους, αλλά το πρόσωπο του πολέμου είναι διαχρονικό και ίδιο...μόνο τα όπλα αλλάζουν !
Σήμερα που το ξαναβλεπω παντως πολύ μου αρέσει ο λοχιας Μπαρνς :116: κι ας τον εβλεπα καθαρμα τότε !
Ο Όλιβερ Στοουν μας μεταφερει στην μαυρη ατμοσφαιρα του Βιετναμ, βασιζομενος σε προσωπικες του εμπειριες που εζησε και ο ιδιος.Βια (αδικαιολογητη) και συγκινηση συνθετουν μια απο τις πιο σημαντικες κινηματογραφικες δημιουργιες της δεκαετιας του `80.Το καστ ειναι καθαρα ανδρικο. Αξιζει να προσεξουμε τον τοτε αγνωστο Τζονυ Ντεπ.

Το τράνσφερ είναι καλό σε σημείο που βλέπεις τις αλλάγες της κάμερας :114: όπως και ο ήχος ενώ έχει πάρα μα πάρα πολλά έξτρα που αξίζουν θέασης !

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm