Playstation 3 ή HTPC?

Reaction score
26
Καλησπέρα μετά από αρκετό καιρό.

Έχω φτιάξει για το σαλόνι ένα κομψό HTPC σε ένα SilverStone LC19 Black με μια μητρική Asus M3A78-EM (με 780g το οποίο παίζει από μόνο του άψογα 1080p) και επεξεργαστή έναν AMD 7750 X2. Επιπλέον έβαλα μια δορυφορική κάρτα γιαι να βλέπω τα ελεύθερα δορυφορικά, αλλά δεν αγόρασα blu-ray player αφού το κουτί χωράει αποκλειστικά slim και δεν βρίσκω σε λογικές τιμές.
Το μηχάνημα στήθηκε για να το χρησιμοποιούν οι γονείς μου, όμως η έλλειψη τηλεκοντρόλ και το γεγονος οτι δεν γίνονται όλα εύκολα και γρήγορα τους κάνει να μην το χρησιμοποιούν.

Διαβάζω γενικά στο forum πως το Playstation 3 ναι μεν δεν υποστηρίζει .mkv αρχεία, εξωτερικούς υπότιτλους και διάφορα τέτοια αλλά υπάρχουν τρόποι να δεις.

-Η δική μου ερώτηση είναι όλα αυτά πόσο δύσκολο είναι να γίνουν από έναν άνθρωπο που δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με την τεχνολογία? (όπως π.χ. γονείς)

-Και επίσης τι ΔΕΝ μπορώ να κάνω με ένα Playstation 3?

Σκέφτομαι να το αγοράσω για να αντικαταστήσω το HTPC στο σαλόνι αφού βλέπω πως το HTPC οι γονείς μου δεν το ακουμπάνε ποτέ και για κανένα λόγο.

Σας παρακαλώ βοηθήστε με να καταλάβω τι παίζει με το PS3 αφού δεν είχα ποτέ κονσόλα και δεν θα ήθελα να δώσω λεφτά για να ανακαλύψω οτι δεν μου κάνει.

Reaction score
1
Απάντηση: Playstation 3 ή HTPC?

αφού υπάρχει ήδη το htpc , απλά κάντο πιο φιλικό με ένα τηλεχειρηστήριο και έκδοση media center των windows

Reaction score
1.213

Aφου εχεις pc αρα και ηδη παιχνιδομηχανη αγορασε ενα standalone blu ray player , να το χρησιμοποιουν ολοι (να μεταφερεται αν χρειαστει κιολας σε κανα αλλο δωματιο ) και να τελειωνεις.Αν εχεις πολλα mkv παρε και ενα egreat .Kανα 150 το πρωτο και κανα 150 το δευτερο..εισαι οκ.

Reaction score
26

@Nikos Sch: Με το Media Center και το τηλεχειριστήριο της δορυφορικής κάρτας δουλεύω, αλλά μερικά πράγματα δεν τα κάνεις οπότε είναι απαραίτητη και η παρουσία πληκτρολογίου.

@meletov: Όχι το PC δεν είναι παιχνιδομηχανή γιατι μπορεί το 780g να έχει τη δυνατότητα να αναπαράγει άψογα 1080p αλλά δεν είναι μπορεί να αποδώσει σωστά σε παιχνίδια.
Δεδομένου οτι υπάρχει μόνο ένα slot στο κουτί που χρησιμοποιείται από τη δορυφορική κάρτα δεν μπορώ να βάλω κάρτα γραφικών. Αν έβγαζα την κάρτα πάλι θα είχα πρόβλημα με μια σοβαρή κάρτα γραφικών αφού το ύψος του κουτίου δεν επιτρέπει σοβαρή ψύκτρα.
Άρα παιχνιδομηχανή δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Γενικά προσπαθώ με κάποιον τρόπο λόγο περιορισμού στο χώρο να βρω μια συσκευή που να καλύπτει την πλειοψηφία των αναγκών μου.
Γι'αυτό μέσα στο πρώτο post ρωτάω τι ΔΕΝ κάνει το Playstation 3.
Θέλω να ξέρω για να εκτιμήσω αν μπορώ με αυτό και έναν δορυφορικό δέκτη που ίσως αγοράσω να είμαι καλυμμένος από οτιδήποτε.

Reaction score
1

azbox ... τα κάνει όλα και είμαι και στην λίστα του powerbuy ...

Reaction score
0

Φίλε Ilias83 βρέθηκα στην θέση σου πρίν λιγους μήνες..

Σήμερα είμαι ένας ικανοποιημένος χρήστης PS3. Στο προτείνω για τους εξής λόγους:

1. Σαν bluray player, χωρίς πολλά λόγια παίρνει 10/10. Διαθέτει επίσης πολύ όμορφο μενού με δυνατότητα προσθήκης και αλλαγής θεμάτων.
2. Με το bluetooth remote control, μετατρέπεις την κονσόλα σου σε ένα κομψό bluray player σαλονιού. Διαχειρίζεσαι τα πάντα και βολέυει και για τους γονείς. Κάνει 20€ και είναι must!
3. Θύρα HDMI, συνδέεις το καλώδιο στην TV και έχεις HD εικόνα και ήχο.
4. Εσωτερικός σκληρός δίσκος για να αποθηκέυσεις μουσική, φωτογραφίες και όχι μόνο.. Το πρόγραμμα προβολής εικόνων έχει εντυπωσιακά εφέ και το πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής όμορφα screen saver. Οτι πρέπει για παρουσίαση στο σαλόνι.
Επιπλέον τα 2 USB ports στην πρόσοψη για άμεση σύνδεση αφαιρούμενων δίσκων βοηθούν αρκετά.
5. Εύκολη σύνδεση με PC (Linux/Windows) ασύρματα ή ενσύρματα και δημιουργία Home Media Server. Τρέχεις το PS3 Media Server στο PC και πας στο μενού του PS3. Ένα νεο εικονίδιο σου επιτρέπει να δεις τα αρχεία του PC στην TV σου. (Υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα στο φόρουμ για περισσότερες λεπτομέρειες).
6. Σαν παιχνιδομηχανή, απλά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα pc. Σου μιλάω σαν gamer που έχει πετάξει πολλά λεφτά σε κάρτες γραφικών.. Σίγουρα δεν έχει πληκτρολόγιο και ποντίκι αν είσαι FPS τύπος αλλά και σε αυτό υπάρχει λύση.

Θα συνέχιζα αλλά πιστεύω πως δεν υπάρχει λόγος.. Το StayPlation :140: τα κάνει όλα και τα λεφτά που ζητάει είναι καλά :126:

Reaction score
26

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας και ιδιαίτερα τον Kosmi.
Τελικά έχω μείνει με το HTPC.
Με βόλεψε πολύ το γεγονός οτι το τηλεκοντρόλ της δορυφορικής του κάρτας μπορεί να ελέγχει και το Media Center.

Τα πλεονεκτήματά του είναι:
- Κόστισε κάτι λιγότερο από 300€ (αρχικά 260€ αλλά χρειάστηκε να αλλάξω ένα τροφοδοτικό)
- Έχει δορυφορική κάρτα δέκτη και βλέπω τα ελεύθερα δορυφορικά κανάλια
- Δεν χρειάζεται να ανοίξεις και υπολογιστή για να δεις κάποιο αρχείο που έχεις εκεί.

Τα μειονεκτήματά του είναι:
- Δεν παίζει παιχνίδα αφού η Onboard κάρτα γραφικών HD3200 είναι λίγη για να παίξω όπως θέλω.
- Λόγω του πολύ μικρού του ύψους (68mm) δεν ψύχεται αρκετά καλά. (Θα ενημερώσω ξανά για αυτό το θέμα ίσως με μια παρουσίαση όταν αλλάξω επεξεργαστή)

Δεν αποκλείω το να πάρω ένα PlayStation στο μέλλον πάντως.
Το HTPC λειτουργεί και θα λειτουργεί δοκιμαστικά γιατί ακόμα και τώρα οι γονείς δεν το έχουν αγγίξει.
Πρέπει να το ανοίξω εγώ για να κάνουν έστω και zapping στη δορυφορική... :107:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.055
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp