Poll: Τα καύσιμα στα οχήματά μας σήμερα και σε 10 χρόνια

Τι καύσιμο σήμερα και τι σε 10 χρόνια??

• Diesel σήμερα, Diesel σε 10 χρόνια

Votes: 0 0,0%
  • Diesel σήμερα , Βενζίνη σε 10 χρόνια

• Diesel σήμερα , Υδρογόνο σε 10 χρόνια

Votes: 9 19,1%
  • Βενζίνη σήμερα , Diesel σε 10 χρόνια

Votes: 5 10,6%
  • Βενζίνη σήμερα , Βενζίνη σε 10 χρόνια

Votes: 4 8,5%
  • Βενζίνη σήμερα , Υδρογόνο σε 10 χρόνια

Votes: 19 40,4%
  • Υδρογόνο σήμερα , Diesel σε 10 χρόνια

Votes: 1 2,1%
  • Υδρογόνο σήμερα , Βενζίνη σε 10 χρόνια

• Υδρογόνο σήμερα , Υδρογόνο σε 10 χρόνια

Votes: 2 4,3%
  • Άλλος συνδυασμός.....Αλλά ποιος??

Votes: 9 19,1%

• Total voters
    47
Reaction score
51
Η πρόταση γι αυτό το poll έπεσε στο τραπέζι από τον Νίκο Σχοινά μέσα από ένα ευγενικό πμ. Το κείμενο για την δημοσκόπηση έχει ως εξής:

Νίκος Σχοινάς said:
Όλοι λίγο πολύ οδηγούμε αυτοκίνητα σήμερα και είναι το πιο πολύτιμο εργαλείο μετακίνησης. Σκοπός της δημοσκόπησης είναι να δούμε τι προτιμάμε σήμερα και τι σε 10 χρόνια , με αυτή την σειρά στις επιλογές , τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των diesel και βενζίνης τα γνωρίζουμε , για όσους δεν γνωρίζουν για το υδρογόνο είναι ένας ηλεκτροκινητήρας , άφθονη ροπή και δύναμη χωρίς κινητά μέρη και λάδια !

Οι επιλογές/ απαντήσεις είναι οι εξής:
diesel , diesel
diesel , βενζίνη
diesel , υδρογόνο
βενζίνη , diesel
βενζίνη , βενζίνη
βενζίνη , υδρογόνο
υδρογόνο , diesel
υδρογόνο , βενζίνη
υδρογόνο , υδρογόνο

Η πρώτη στήλη για το σήμερα και η δεύτερη για την επιλογή μας σε 10 χρόνια.

Η δημοσκόπηση ξεκινά στην ΔΟΘ για να απαντηθεί από περισσότερους φίλους και μετά θα μεταφερθεί στην κατηγορία Car Audio.

Reaction score
51
Απάντηση: Poll: Τα καύσιμα στα οχήματά μας σήμερα και σε 10 χρόνια

Στη δημοσκόπηση πρόσθεσα μια ακόμα επιλογή.
Την τελευταία την οποία αν κάποια (-ος) επιλέξει θα θέλαμε να ακούσουμε τον δικό της (-ου) συνδυασμό!!!

Κάτι τελευταίο.
Μπορεί κανείς να επιλέξει παραπάνω από μία επιλογή.

Το ιδανικό θα ήταν να υπάρξει και σχολιασμός για τις επιλογές μας!!

Ευχαριστώ!

Reaction score
51

Ξεκινώ εγώ....
Επέλεξα έναν διαφορετικό συνδυασμό.
Βενζίνη σήμερα (δεν έχω ακόμα εμπιστοσύνη στον έλεγχο ποιότητας του πετρελαίου που κάνει η πολιτεία) και πιθανότατα ένα ηλεκτρικό όχημα σε 10 έτη από σήμερα.

Για τώρα επιλέγω βενζίνη.
Γιατί λόγω ηλικίας προτιμώ τις επιδόσεις ενός βενζινοκινητήρα, τόσο για το αυτοκίνητό μου όσο και (κυρίως) τη μοτοσικλέτα μου.
Και εκτός από τις επιδόσεις επιλέγω βενζινοκινητήρα για για τον καλύτερο ήχο του....
Χώρια που σήμερα οι επιλογές μου στο θέμα κινητήρα μοτοσικλέτας είναι πολλές....Η εξής μία: βενζινοκινητήρας...

Σε 10 έτη, όταν η εξέλιξη των μπαταριών και των ηλεκτροκινητήρων είναι τέτοια που θα μου δίνει μεγάλη αυτονομία και καλές επιδόσεις, όπως επίσης και πάρκινγκ με πρίζες φόρτισης θα ήθελα την αθόρυβη και χωρίς καυσαέρια κίνησή μου με ηλεκτροκινητήρα.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Eγω βενζινη εχω, αλλα μαλλον το επομενο παει για Diesel. Ειμαι και στα Χανια που επιτρεπεται, οποτε εκει με βλεπω. Αν ομως συνεχισει η αυξηση με τετοιους ρυθμους, θα το κανω Βενζινη-Σανός. Θα παρω γαϊδαρο...

Reaction score
0

Γιάννη συμφωνώ 100% μαζί σου με τη διαφορά ότι εσύ αναφέρεσαι σε μηχανή κι εγώ σε αυτοκίνητο.....:happy_9:
Μάλιστα το επόμενο αμάξι μου μόλις το Opelάκι μου του '99 τα φτύσει(όχι στο τόσο μακρυνό μέλλον :crazy_1::happy_9:) θα είναι σίγουρα υβρίδιο......κι αυτό γιατί γιατί ο ηλεκτοκινητήρας είναι ιδανικός για κίνηση μέσα στην πόλη(χαμηλές ταχύτητες) σε συνδιασμό με τις επιδόσεις του <βετεράνου> βενζινοκινητήρα για τις μεγάλες αποστάσεις......:happy_6:
Παρόλα αυτά εγώ το καύσιμο της επόμενης δεκαετίας θα ήθελα να είναι το υδρογόνο αν και στην Ελλάδα χλωμό το βλέπω|(μακάρι να βγώ λάθος) εξού και η στροφή μου στα ηλεκτρικά οχήματα.....:happy_4:

Reaction score
51

Γιάννο αναφέρομαι και σε μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα....:happy_4:

Reaction score
5
Ψήφισα 'Άλλο συνδυασμό'.
Έχω βενζίνη αυτοκίνητο και (φυσικά) μηχανή, αλλά σε 10 χρόνια (προσέχτε, δεν είναι μεγάλο διάστημα για την αυτοκινητοβιομηχανία), πιστεύω ότι θα έχω diesel-hybrid.
Μιλάμε για μικτές καταναλώσεις 3-4 λίτρα/100 χλμ από μεγάλο αυτοκίνητο, με ηλεκτρικό κινητήρα μέσα στην πόλη και diesel έξω.
Για τις μηχανές, θα δούμε. Θεωρώ ότι κι εκεί κάποιοι diesels θα παίζουν. Ίσως δεν αλλάξουν πολλά πράγματα, και είμαστε ακόμα σε βενζίνη, απλά πιο efficient και αεροδυναμικές μηχανές.
Για το υδρογόνο, δεν το βλέπω σε 10 χρόνια. Σε 20 χρόνια, ίσως. Ίσως και ποτέ.

Reaction score
62
Ψήφισα βενζίνη σήμερα, υδρογόνο σε λίγα χρόνια. Βέβαια είναι μία αισιόδοξη πρόβλεψη. Αν σε 10 χρόνια κυκλοφορούν τα μισά αυτοκίνητα με υδρογόνο, θα είμαι ικανοποιημένος!!

Reaction score
264

Ξεκινώ εγώ....
έτη από σήμερα.

Γιατί λόγω ηλικίας προτιμώ τις επιδόσεις ενός βενζινοκινητήρα, τόσο για το αυτοκίνητό μου όσο και (κυρίως) τη μοτοσικλέτα μου.

Το ιδιο και εγω.Για τωρα βενζινη(ΓΙΑ ΓΚΑΖΙΑ) και σε 10 χρονια ΠΛΟΥΤΟΝΙΟ
για ακομα πιο πολλα γκαζια:crazy_3::crazy_3::happy_9::happy_9:

Reaction score
50
...αλλά σε 10 χρόνια (προσέχτε, δεν είναι μεγάλο διάστημα για την αυτοκινητοβιομηχανία), πιστεύω ότι θα έχω diesel-hybrid.
Σωστόοοοοος :cool_4: Κι εγώ βενζίνη έχω τώρα...

VG

Reaction score
0
Εφοσον το ερωτημα ειναι για το τι προτιμαμε προσωπικα, τοτε η απαντηση θα επρεπε να ειναι μονοδρομος: diesel σημερα (γιατι το υδρογονο δεν ειναι ακομα ετοιμο) και σε 10 χρονια, εαν πανε ολα καλα, υδρογονο και μηδενικοι ρυποι.

Reaction score
1

Αν και βενζινοκίνητος , είμαι dieselοφαν σήμερα , ενώ το μέλλον είναι το υδρογόνο αφού αποτελεί καλύτερη μονάδα αποθήκευσης ενέργειας από οποιαδήποτε μπαταρία ...

Για τα υβριδικά έχω διαβάσει πολλά , και συγκεκριμένα για το Toyota prius ...
+υβριδικό , όχι τέλη κυκλοφορίας , χαμηλή κατανάλωση σε χαλαρούς ρυθμούς
-υψηλή κατανάλωση σε γρήγορο ρυθμό , υψηλή κατανάλωση σε ταχύτητες πάνω από 90 είναι παραπλήσιες ενός κανονικού βενζινοκίνητου, μπαταρία για 5χλμ περίπου ...

Τα υβριδικά του σήμερα δεν είναι οικονομικά σε όλο το εύρος των τύπων οδήγησης ...

Αναφέρθηκε το diesel hybrid , έχω διαβάσει τουλάχιστον για 2 μορφές ,
η πρώτη είναι όμοια με του prius ,
η δεύτερη ο κινητήρας φορτίζει τακτικά την μπαταρία και το αυτοκίνητο κινείται αποκλειστικά με την μπαταρία , με 3-4 λίτρα σταθερή κατανάλωση αφού δεν έχει σχέση με τα πεντάλ ή την κίνηση του αυτοκινήτου ... αυτό τρώγεται καλύτερα ...

Ολοι γνωρίζετε ένα super car ονόματι tesla , ηλεκτρικό , με αυτονομία στα 380 χλμ
οι δικές μου απαιτήσεις λένε 1000+ χλμ μονομιάς , κάτι σαν Καβάλα - Πάτρα , οπότε πάει στράφι ...

Τέλος το υδρογόνο είναι κάτι ήδη υπαρκτό , υπάρχει εργοστάσιο παραγωγής υδρογόνου από πράσινη ενέργεια , εφοδιάζονται τα ΜΜΜ , ενώ δεν είναι δύσκολο να περάσει και στα πρατήρια ( καλή θέληση να υπάρχει , τα λεφτά τα έχουν )
Υπάρχουν και αυτοκίνητα με υδρογόνο ( δεν ξέρω εαν πωλούνται στην παρούσα φάση ) οπότε σιγά σιγά θα περάσει και στον επιθυμητό στόλο ( b , c segment )

Reaction score
0
Κι εγώ diesel σήμερα και υδρογόνο σε 10 (μήπως 20;) χρόνια. Βέβαια σαν Σαλονικιός μου απαγορεύεται το diesel αλλά μόλις ξεκολήσουν κάποια μυαλά θα μπει το diesel στη ζωή μας.

VG

Reaction score
0
Υπαρχουν τροποι να προσπελαστει το θεμα με το diesel με κανα εξοχικο κτλ,αλλωστε βαση της ΕΕ η εγχωρια απαγορευση ειναι παρανομη οποτε εχει πεσει σε χειμερια ναρκη και δεν ασχολειται κανεις.Τα αυτοκινητα του Alter(έδρα:Ταύρος Αττικής) ειναι ολα diesel.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.318
Εφοσον το ερωτημα ειναι για το τι προτιμαμε προσωπικα, τοτε η απαντηση θα επρεπε να ειναι μονοδρομος: diesel σημερα (γιατι το υδρογονο δεν ειναι ακομα ετοιμο) και σε 10 χρονια, εαν πανε ολα καλα, υδρογονο και μηδενικοι ρυποι.
:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

Reaction score
5
Όσον αφορά στο υδρογόνο, δεν υπάρχει περίπτωση να είναι έτοιμο το σύστημα διανομής σε 10 χρόνια. Και σήμερα να αρχίσουμε. Ξέρετε πόσα εργοστάσια διάσπασης θέλει; Πόση κατανάλωση ενέργειας θα έχουν αυτά; Τι θα καίμε; Λιγνίτη; Μόνο με πυρηνικά εργοστάσια βγαίνει αυτή η ενέργεια. Βλέπετε σε 10 χρόνια κάποιο πυρηνικό εργοστάσιο στην Ελλάδα; Στην (μορφωμένη) Ευρώπη ακόμα το συζητούν ΑΝ θα χτίσουν νέα πυρηνικά. Μόνο στην Γαλλία κάτι γίνεται.
Από το καρτέλ του πετρελαίου δεν θα βγούμε σε 10 χρόνια. Καρατσεκαρισμένο! :-D

Όπως είπα, τα 10 χρόνια είναι πολύ λίγα...

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.946

Τα υβριδικά είναι μια καλή λύση αλλά τελικά οι μπαταρίες τους είναι όντως τόσο επικίνδυνες που τύφλα νάχει η βενζίνη;
Πολλά λέγονται και ακούγονται.

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.878
Members