Pop Pulse 1796 DAC

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
http://www.cryo-parts.com/pop_pulse_1796_dac.html

A steal at $259.95/each! Order now!

Pop Pulse 1796 DAC

We are proud to introduce the new Pop Pulse DAC.

Optical, Coaxial, and USB 2.0 inputs. One set of high quality RCA analog outputs.

This DAC uses the CS8416 digital chip for the optical and S/PDIF inputs which supports bit depths up to 24bit and sampling rates up to 192KHz when connected via an optical or coaxial digital cable. The CM-108 USB receiving chip is used for the USB input, which supports up to 16bit/48KHz. When fed via USB, the datastream is coverted directly to I2S, which allows for the lowest jitter possible in this particular design. The DAC chip used is the very well regarded BB/TI PCM1796 which also supports 24bit/192KHz decoding.

Reaction score
968
Αυτό το CM-108 USB receiving chip τι μέρος του λόγου είναι? Δεν μου φαίνεται για πολύ σόϊ.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Pop Pulse 1796 DAC

Με μια πρώτη ματιά δείχνει ενδιαφέρον για τα λεφτά του.
Για να δούμε τι θα πει και ο Κώστας Φ.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: Pop Pulse 1796 DAC

Αυτό το CM-108 USB receiving chip τι μέρος του λόγου είναι? Δεν μου φαίνεται για πολύ σόϊ.
Όντως, μάλλον αξίζει να το τροφοδοτήσεις είτε από την οπτική είτε από την ομοαξονική.
Αλλά για τιμή στα 190 Ευρώ ίσως να μην είναι και τόσο κακό (αρκεί να μη μπλέξεις με τελωνεία κλπ.).

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Ένα από τα πολλά κινεζόνια που κυκλοφορούν.
Δε νομίζω ότι αξίζει κανείς να ασχοληθεί όταν με ~250 μπορείς να έχεις VDAC + M2Tech.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Επί της ουσίας, ναι.
Στην πράξη πολλοί το έχουν κάνει χόμπυ να αγοράζουν ό,τι βγάζουν οι κινέζοι μέχρι τα 300 ευρώ για να τα δοκιμάζουν.
Με τα λεφτά που έχουν δώσει θα είχαν πάρει ένα καλό DAC να ξεμπερδεύουν, αλλά άντε να τους το εξηγήσεις..

Reaction score
43
Επί της ουσίας, ναι.
Στην πράξη πολλοί το έχουν κάνει χόμπυ να αγοράζουν ό,τι βγάζουν οι κινέζοι μέχρι τα 300 ευρώ για να τα δοκιμάζουν.
Με τα λεφτά που έχουν δώσει θα είχαν πάρει ένα καλό DAC να ξεμπερδεύουν, αλλά άντε να τους το εξηγήσεις..
Και ο Trends TA 10.1 κινεζόνι είναι αλλά όποιος τον έχει ακούσει δεν πίστευε στ' αυτιά του...
Παρεμπιπτόντως τυγχάνει να έχω δύο ενισχυτές Pop Pulse T. Amp 77 αναβαθμισμένους στην Αγγλία που παίζουν εξαιρετικά.
Συμπέρασμα IMHO: Case not closed μέχρις ότου να έχεις ιδίαν άποψη...
Και να πώ και κάτι άλλο.
Άν με 250 είμαι στο 95% π.χ. ενός Benchmark τότε γιατί όχι?
Ερωτήματα θέτω, καλοπροαίρετα πάντα.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Και ο Trends TA 10.1 κινεζόνι είναι αλλά όποιος τον έχει ακούσει δεν πίστευε στ' αυτιά του...
Ακούω με Trends από το Δεκέμβριο του 2006 που λίγοι ήξεραν ότι υπάρχει - πόσο μάλλον το πώς παίζει - άρα μάλλον σε λάθος άνθρωπο τα λες.. :126:

Συμπέρασμα IMHO: Case not closed μέχρις ότου να έχεις ιδίαν άποψη...
Αυτό σκέφτονται κι οι άλλοι που λέω παραπάνω.
Μόνο που στην προσπάθειά τους να δοκιμάσουν το κάθε DAC που βγάζουν οι Κινέζοι βδομάδα παρά βδομάδα (και τους κλώνους αυτού - γιατί αντιγράφουν τρελά ο ένας τον άλλο), ψάχνοντας εκείνο το ένα που μπορεί να τους δώσει το 95% της απόδοσης του Benchmark, έχουν φάει περισσότερα από το να αγόραζαν κατευθείαν τον Benchmark.

Δεν υπάρχει τίποτα το εξαιρετικό στα spec του για να αξίζει να το ρισκάρεις αντί να πάρεις τη σίγουρη λύση που προτείνω παραπάνω.

Να είχε κανένα ψαγμένο usb interface ή κανένα super ρολόι ή κανένα super τσιπάκι, να το καταλάβω, αλλά δεν έχει τίποτα απ'όλα αυτά.

Reaction score
43
Δέν τα λέω σ'εσένα ειδικά, θάταν αφελες άλλωστε διοτι η εμπειρία σου είναι μεγαλύτερη απο τη δική μου.
Αυτό που θέλω να πώ είναι πως το "ο,τι πληρώσεις παίρνεις" δεν ισχύει πάντοτε, και ειδικά στα DAC.
Βλέπε το Bel Canto πχ στο ποστ του Βλάσση...
Για $2.500 πως το λένε...δεν με πείθει ρε Κώστα...
Απο την άλλη βέβαια κάποιος που τα έχει "χώσει αντρίκια" τι θα πεί, οτι 'ντάξ το super duper πανάκριβο DAC μου ακούγεται λίγο πιο ζεστά στα μεσαία female vocals απο μια ταπεινή EMU 0404, ένα DacMagic ή ένα V-Dac?
Προβληματισμούς εκφράζω, καλοπροαίρετα πάντα.
Προσωπικά είμαι σε δίλλημα. Να στείλω το SRC 2496 στη Γαλλία για αναβάθμιση ή να πάρω ένα Benchmark και να ησυχάσω μιά και καλή...?

Κώστας Φ.

Reaction score
895
To Bel Canto ειδικά είναι πολύ καλό εργαλείο.

Other than the jitter performance via its USB input, the Bel Canto e.One DAC3 is the best-measuring digital component I have encountered. It offers some impressive audio engineering in both the digital and analog domains.
...είπε ο Γιαννάκης ο Atkinson.

Κι εγώ συμφωνώ βέβαια με τον Alex.. Αν πιάνει το χέρι σου και μπορείς να φτιάξεις ένα Buffalo II, go for it με κλειστά μάτια.

Reaction score
43
Πώς, πώς, πιάνουν τα χέρια μου και πολύ μάλιστα!

Θα πάρω 4 κίτ, τα 3 θα τα κάνω σα τα μούτρα μου και το τέταρτο ίσως να το καταφέρω...:121:

Αυτό εδώ σου λέει κάτι? Αξίζει? Φτηνό μου φαίνεται...αλλά το δίνουν έτοιμο.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Αυτό εδώ σου λέει κάτι? Αξίζει? Φτηνό μου φαίνεται...αλλά το δίνουν έτοιμο.
Μα σε αυτό αναφέρομαι.. :116:
Δεν είναι ακριβώς έτοιμο βέβαια..
Θέλεις τροφοδοσίες, στάδιο εξόδου κλπ. Έχει κάποια δουλίτσα.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Θα έλεγα I2S για μικρές αποστάσεις ή DSD αν είναι αυτό δυνατό (π.χ. με "κλέψιμο" από το κατάλληλο SACD player).

D

deleted user 10898

Guest
ωραια, πως περνω λοιπον i2s απο ενα πισι/μακ και δευτερον στειλε πμ για τα πλαυερ..

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Σφάζεις ένα M2Tech.. :p
Player έχει δοκιμαστεί εκτενώς με το Denon DVD-1920. Είναι αρκετά φθηνό και κάνει για τη δουλειά που το θέλουμε (ούτως ή άλλως μόνο ως transport το θέλουμε - DAC και ό,τι άλλο έχει μέσα δε μας ενδιαφέρουν).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.527
Members
38.569
Νεότερο μέλος
2xwria