Pos paizei apo dvd to DD??

Reaction score
4.922
Είναι κανείς που χρησιμοποιεί τους αποκωδικοποιητές του dvd του για πολυκάναλο ήχο αντί για ενισχυτή AV?? Αν ναι ποιό το αποτέλεσμα και πόσο κοντά σε έναν φτηνό πολυκάναλο ενισχυτή με αποκωδικοποιητή??

Reaction score
50
Για να είμαι ειλικρινής δεν το'χω χρησιμοποιήσει ποτέ. Αλλά αυτό εξαρτάται απ' το Dvd σε σχέση με τον Av που θες να συγκρίνεις. Πάντως μ' ένα αξιοπρεπές (= όχι ακριβό) Dvd δε νομίζω να'χεις πρόβλημα, σε σχέση μ' ένα φτηνό πολυκάναλο. Τι ακριβώς θες να κάνεις; Να συνδέσεις αναλογικά το Dvd με κάποιο ενισχυτή;

Reaction score
4
Εγώ το κάνω με ένα Pioneer 595 επειδή ο ενισχυτής μου είναι πολύ παλιός και δεν έχει DD αποκωδικοποιητή.... Δεν έχω όμως μέτρο σύγκρισης οπότε δεν μπορώ να πω...
Εχω μέτρο σύγκρισης όμως με το παλιότερο DVDp που έχω (Panasonic A350 EISA award 1998) και το Pioneer παίζει πολύ καλύτερα....

Reaction score
0
Ίσως να μην βοηθά λόγω αυξημένης τιμής, αλλά χρησιμοποιώ το DVD Denon A1XV συνδεδεμένο σε 6-κάναλο προενισχυτή Orpheus που με τη σειρά του τροφοδοτεί ενεργά ηχεία ATC. Το αποτέλεσμα είναι άριστο σε ταινίες αλλά και SACD.

Παλιότερα χρησιμοποιούσα τον AV ολοκληρωμένο Pioneer-VSA10 (ως decoder/preamp) με το Denon ως DVD, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αρκετά χειρότερο, κυρίως ως προς το επίπεδο θορύβου και καθαρότητας του ήχου. Ο συγκεκριμένος Pioneer είναι γενικά πολύ καλός, αλλά με monitor ηχεία φαίνονται οι αδυναμίες του προενισχυτή του και όχι τόσο του decoder/DAC που είναι γενικά πολύ καλά.

Νομίζω ότι η τάση είναι να πάρεις καλό ολοκληρωμένο AV παρά DVD (με αναλογική έξοδο). Τα ψηφιακά κομμάτια είναι σε γενικές γραμμές πολύ καλά σήμερα και στα DVD και στους ολοκληρωμένους, αλλα πιστεύω ότι ένας αξιοπρεπής ολοκληρωμένος έχει σε γενικές γραμμές πιο προσεγμένα αναλογικά κυκλώματα από ότι ένα αντίστοιχα αξιοπρεπές DVD το οποίο κρίνεται κυρίως από την απόδοση της εικόνας του και όχι του ήχου που βγάζει από την αναλογική έξοδό του.

Reaction score
4.922
skeftome na sindeso kateythian se kapoio dvd toys telikoys giati i prosthiki toy av den me ikanopoii ixhtika eno diskoleyome kai gia allagh apo home cinema se audio katastaseis.
eyxaristo gia tis gnomes pantos

Reaction score
5
skeftome na sindeso kateythian se kapoio dvd toys telikoys giati i prosthiki toy av den me ikanopoii ixhtika eno diskoleyome kai gia allagh apo home cinema se audio katastaseis.
eyxaristo gia tis gnomes pantos
Μπα δεν θα δουλέψει το dvd απευθείας στους τελικούς χρειάζεται σίγουρα προενισχυτής!

Reaction score
0
Δες και τη σχετικά φτηνή, αλλά επαγγελματική λύση
http://www.atc.gb.net/pro_electronics/mcu6.html

Ο προενισχυτής ή καλύτερα ο line driver MCU6 της ATC έχει 6 εισόδους/εξόδους XLR οι οποίες μπορούν να τροφοδοτηθούν με σήμα RCA απευθείας από το DVD. Διαθέτει volume control για όλες τις εξόδους ταυτόχρονα.

Για κάποιον που έχει μία μόνο πηγή που παίζει τα πάντα και έχει καλό αναλογικό στάδιο, το MCU6 ίσως είναι ιδανική λύση.

Reaction score
5
Δεν γίνετε! Χρειάζεσαι pro για να ελέγχεις την ένταση volume σε όλα τα κανάλια ταυτόχρονα! Ίσως και το delay τον ηχείων αν δεν το υποστηρίζει player σου!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.471
Members
38.702
Νεότερο μέλος
DAMBO