Powerdvd Uhd support

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.762
Ήταν θέμα χρόνου. Πλέον φαίνεται πως μπήκε το νερό στο αυλάκι.
Στις αρχές του 2017 θα κυκλοφορήσει το πρώτο λογισμικό που θα υποστηρίζει την αναπαραγωγή UHD δίσκων σε PC. Δε μένει παρά να δούμε σε τι drives. Εννοείται πως απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη κάρτας γραφικών που να υποστηρίζει Uhd και Hdcp 2.2.

PowerDVD16box.jpg

Πηγή

Reaction score
3.085
υπαρχουν ηδη μητρικες σε 1151 που εχουν hdmi 2.0 k 4k
Δεν εχουμε προβλημα ουτε με τις μητρικές ουτε με τις vga.
UHD drives θέλουμε ...
Σκεφτόμουν κατ' αρχήν να ποστάρω στο νήμα "Η εποχή του 4Κ", αλλά νομίζω ότι εδώ ταιριάζει καλύτερα, αφού μπορώ να το συνδυάσω με την ερώτηση που θέλω να θέσω.

Λοιπόν, έχω στήσει πρόσφατα έναν σχετικά σύγχρονο υπολογιστή (η λέξη "σύγχρονος" στον κόσμο των υπολογιστών είναι πάντα σχετική, αφού από μέρα σε μέρα όλο και κάτι πιο νέο καθιστά το προηγούμενο ήδη "παλιό"), του οποίου τη βασική σύνθεση έχω ήδη παρουσιάσει στο νήμα "(Ώρα) Να σοβαρευτούμε (ή, επί το λαϊκότερον, Getting Serious)…". Όπως θα δείτε, η σύνθεση περιλαμβάνει και μια κάρτα γραφικών XFX Radeon R9, R9-380P-4255, 4GB GDDR5.

Στα χαρακτηριστικά της διαβάζω:
DISPLAY OUTPUT
Display Port ready: 1.2
Dual link Support: Y
HDMI Ready: 1.4a
Max Supported Resolution (ANALOG): 2048 x 1536
Max Supported Resolution (DIGITAL): 2560 x 1600(DVI); 4096 x 2160 (HDMI;DP)
Output - Display Port: 1
Output - DL-DVI-D: 2
Output - HDMI: 1

Ωστόσο, συζητώντας το θέμα στο διπλανό φόρουμ, κάποιος μου επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη κάρτα γραφικών δεν υποστηρίζει H.265, άρα είναι ακατάλληλη για αναπαραγωγή 4K, σε αντίθεση με το ενσωματωμένο κύκλωμα γραφικών της μητρικής του εν λόγω υπολογιστή, το οποίο υποστηρίζει H.265, αλλά σε 8-bit.

Πέραν της πολύ σωστής τοποθέτησης των δύο παραπάνω φίλων που παρέθεσα στην αρχή, πρέπει ακόμα να επισημάνω ότι ίσως θα πρέπει να αναζητήσουμε και (οπτικούς) οδηγούς για αναπαραγωγή δίσκων του νέου φορμά (όταν και όποτε αυτό πάρει σάρκα και οστά στο εμπόριο), όπως για παράδειγμα oι οδηγοί της Pioneer BDR-S11J-BK και BDR-S11J-X, οι οποίοι βέβαια είναι και οδηγοί εγγραφής των νέων δίσκων.

Ας γυρίσουμε όμως στο βασικό μου ερώτημα:
Τελικά, η κάρτα της XFX, που γράφω παραπάνω κάνει για αναπαραγωγή 4Κ ή όχι; Τί σημαίνει τελικά η συμβατότητα με το H.265; Και κατά πόσον αυτό επηρεάζει την αναπαραγωγή 4Κ, αν κάποιος μπει στο έξοδο να αποκτήσει το εν λόγω λογισμικό της Cyberlink;

Ευχαριστώ.

Reaction score
3.085
Δεν σου κανει δυστυχως.
Δεν θα μπορεί να κανει πιθανότατα hardware accelerated decoding του νεου φορμά.
Ακομα και μια μικρή ati 460 η nvidia 1050 θα παιζει σωστά.
Άρα, προκειμένου να έχω ένα πληρως συμβατό PC με 4Κ, πρέπει να αποκτήσω μια άλλη κάρτα γραφικών - καταρχήν - και στη συνέχεια, όταν και όποτε εμφανιστούν στην αγορά δισκάκια UHD, να αποκτήσω και οπτικό οδηγό, που τουλάχιστον να μπορεί να τα διαβάζει.

Εκτός και αν οι παρόντες - σύγχρονοι - οδηγοί BD, θα μπορούν να τα διαβάζουν κι αυτά και απλά θα είναι θέμα λογισμικού η αναπαραγωγή τους.
Ισχύει;

petepappas

"Επαγγελματίας"
Reaction score
166
ισχυει καθως και σημαντικο ρολο παιζει κ ο cpu αν εινε 1151 apo 6500 κ πανω εισε καλυμενος για αρκετο καιρο.η 1050 εινε μονοδρομος αμα θες 4κ στο pc.

petepappas

"Επαγγελματίας"
Reaction score
166
ετσι θα μπορεις να πεζεις κ αρχεια 4κ σε ματροσκα η ts χωρις να εινai απαραιτητο το drive.μια καλη μητρικη εινε ευπροσδεκτη ειδικα οι gigabyte (gaming7 z170-gaming 8 z270) me hdmi 2.0 με minimum ti z170/270n wifi (hdmi 1.4)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.656
Members
38.586
Νεότερο μέλος
stratos.april