Powerline repeaters

melina

Cargo 200
Reaction score
45.188
Εχω στο σπίτι ένα καλώδιο δίκλωνο που έχει ξεμείνει απο το θερμοστάτη του καλοριφέρ που δεν χρησιμοποιείται πια.
Δηλαδή από το διαμέρισμα στον δεύτερο όροφο πάει αυτό το καλώδιο στο ισόγειο στο λεβητοστάσιο που είναι δίπλα σε διαμέρισμα στο ισόγειο που θελω να έχω δίκτυο.
Αν παω και μοντάρω ένα powerline repeater στα δυο άκρα θα δουλέψει; Να έχω απρόσκοπτα WiFi στο ισόγειο;
Και αν ναι ποιο να προτιμήσω;
Βλέπω μεγάλο range στις τιμές από 60 ως 200+.
Θελω από το σπίτι να συνδεθεί με WiFi στο router του σπιτιού και αντίστοιχα να μοιράζει WiFi στην άλλη άκρη. Δεν με νοιάζουν τα Ethernet αλλά αν υπάρχουν ας είναι εκεί για μελλοντική χρήση.

Κάτι τέτοιο δλδ

https://www.skroutz.gr/s/25123021/T...tml?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share

Ειχα ένα mesh repeater στο ενδιάμεσο διαμέρισμα (πρωτο όροφο) αλλά μας το κλέψανε 🤬 . Δεν ήταν και πολύ σταθερό νομίζω.
Βέβαια τώρα μου λέει η κόρη ότι έχει WiFi κάτω, πιθανά από το υπάρχον router, έχω βάλει ένα έξτρα για WiFi και δεν χρησιμοποιώ του παρόχου.
Αλλά αν δουλέψει με το καλώδιο του θερμοστάτη ένα repeater να το βαλω κι αυτό.
Προφανώς το καλώδιο του θερμοστάτη δεν έχει power!

Reaction score
427
Για να δουλέψει το powerline πρεπει να υπάρχει ρεύμα στο καλώδιο.
Αν κατάλαβα καλά, εσύ θες σε ένα κομμάτι καλωδίου δικλωνο χωρίς τάση, να μεταφέρεις το ethernet;

melina

Cargo 200
Reaction score
45.188
Για να δουλέψει το powerline πρεπει να υπάρχει ρεύμα στο καλώδιο.
Αν κατάλαβα καλά, εσύ θες σε ένα κομμάτι καλωδίου δικλωνο χωρίς τάση, να μεταφέρεις το ethernet;
Ναι σωστά, αυτή είναι η υποψία μου και μένα ότι επειδη δεν έχει ρεύμα δεν θα τροφοδοτούνται οι συσκευές. Εκτός αν υπάρχουν κάποια με μπαταρία ίσως;

Reaction score
114
Δεν κατάλαβα τι καλώδιο έχεις, αλλα ίσως να το ψάξεις προς αυτήν την κατεύθυνση - ethernet over coaxial(ξεχνα τα powerline)

melina

Cargo 200
Reaction score
45.188
Ούτε καν καλώδιο τώρα που το ξαναείδα, 2 σύρματα είναι.

IMG_5177.jpeg

* όταν θέλω βγάζω πολύ καλλιτεχνικές φωτογραφίες, μερακλίδικες :rolleyes: :roflmao:

Timaras

Reaction score
2.153
Στο θερμοστάτη πάει 220 από τον πίνακα της θέρμανσης και ένα τρίτο καλώδιο επιστρέφει προς την ηλεκτροβανα αν δεν κάνω λάθος.

Ακόμα ,αν το ξέρω καλά,τα powerlines χρησιμοποιούν τον αγωγό του ουδετερου

οπότε,

αν αυτά τα δύο καλώδια είναι φάση ουδέτερος που έρχονται από το υπογειο
και κοτσαρεις μια πρίζα στη θέση του παλιού θερμοστάτη,τροφοδοτώντας τη από κάτω,

μάλλον γινεται

melina

Cargo 200
Reaction score
45.188
Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι φέρνει τη φάση και την περνά από την επαφή του ρελαί που ανοιγοκλείνει με την τάση της μπαταρίας που έχει ο θερμοστάτης.

IMG_5178.jpeg

Timaras

Reaction score
2.153
Μπερδεύτηκα τώρα.
Κάτσε να το ψάξουμε λίγο και θα δούμε

Reaction score
114
Κατσε στην μια ειναι συνδεδεμενο στον θερμοστατη, στην αλλη εκει που δειχνεις στην φωτο? Το ρευμα που το βρηκε?

Anyway, αν εχει ρευμα κοτσαρης μια μπριζα και λογικα θα δουλεψει εφοσον ειναι συνδεδεμενο με τον πινακα. Αν δεν εχει παρε ενα coaxial to ethernet να το δοκιμασεις (απο amazon μπορεις να το γυρισεις πισω μεσα σε ενα μηνα)

melina

Cargo 200
Reaction score
45.188
εκει που δειχνεις στην φωτο? Το ρευμα που το βρηκε?
εκεί που δείχνω στη φώτο είναι ο θερμοστάτης μέσα στο σπίτι. Από το σχεδιάγραμμα καταλαβαίνω ότι φέρνει τη φάση πάνω και την ελέγχει με μια επαφή ανοικτή/κλειστή για να πάρει μπροστά ο καυστήρας κάτω. Δηλαδή δεν είναι φάση ουδέτερος αυτά τα δύο σύρματα αλλά το ίδιο ένα σύρμα που ανεβαίνει και ξανακατεβαίνει.
Το θέμα είναι ότι αφού έχω αυτά τα 2 σύρματα που συνδέουν τους δύο χώρους μπορώ να τα κάνω μάλλον ότι θέλω. Π.χ. στην άλλη άκρη θα μπορούσα να τα συνδέσω σε πρίζα και να είναι φάση - ουδέτερος και το ίδιο πάνω και να παίξω με powerline όπως το είχα σκεφτεί.
Το ερώτημα είναι αν το powerline repeater είναι η καλύτερη λύση ή να πήγαινα σε άλλη λύση; αυτό με το coaxial ενδιαφέρον φαίνεται αλλά μου φαίνεται ακριβό, και θα πρέπει να τραβήξω και καλώδιο δικτύου μέχρι εκεί που είναι το καλώδιο και να βάλω και έξτρα wifi access point στην άλλη άκρη.

Reaction score
7.089
Εχω στο σπίτι ένα καλώδιο δίκλωνο που έχει ξεμείνει απο το θερμοστάτη του καλοριφέρ που δεν χρησιμοποιείται πια.
Δηλαδή από το διαμέρισμα στον δεύτερο όροφο πάει αυτό το καλώδιο στο ισόγειο στο λεβητοστάσιο που είναι δίπλα σε διαμέρισμα στο ισόγειο που θελω να έχω δίκτυο.
Αν παω και μοντάρω ένα powerline repeater στα δυο άκρα θα δουλέψει; Να έχω απρόσκοπτα WiFi στο ισόγειο;
Και αν ναι ποιο να προτιμήσω;
Βλέπω μεγάλο range στις τιμές από 60 ως 200+.
Θελω από το σπίτι να συνδεθεί με WiFi στο router του σπιτιού και αντίστοιχα να μοιράζει WiFi στην άλλη άκρη. Δεν με νοιάζουν τα Ethernet αλλά αν υπάρχουν ας είναι εκεί για μελλοντική χρήση.

Κάτι τέτοιο δλδ

https://www.skroutz.gr/s/25123021/T...tml?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share

Ειχα ένα mesh repeater στο ενδιάμεσο διαμέρισμα (πρωτο όροφο) αλλά μας το κλέψανε 🤬 . Δεν ήταν και πολύ σταθερό νομίζω.
Βέβαια τώρα μου λέει η κόρη ότι έχει WiFi κάτω, πιθανά από το υπάρχον router, έχω βάλει ένα έξτρα για WiFi και δεν χρησιμοποιώ του παρόχου.
Αλλά αν δουλέψει με το καλώδιο του θερμοστάτη ένα repeater να το βαλω κι αυτό.
Προφανώς το καλώδιο του θερμοστάτη δεν έχει power!

Ετσι οπως περιγράφεις τις συνδέσεις είναι πολύ πιθανό να μην δουλέψουν τα powerlines .....
Γιατί δεν τραβάς ένα ethernet μέχρι το ισόγειο και με ένα switch, μαζί με ένα wifi extender να κάνεις ότι θέλεις.....

Reaction score
5.624
Μπορεις να κανεις μια δοκιμη βαζοντας πριζες στα δυο ακρα και ουσιαστικα να μεταφερεις ρευμα στον κατω οροφο απο αυτο το καλωδιο,αρκει να εισαι σιγουρος οτι δεν υπαρχει καποια διακλαδωση που να πηγαινει σε αλλον θερμοσταση η προς το συστημα του καλοριφερ.Οποτε μετα θα βαλεις κανονικα τα power line kai θα μεταφερεις το δικτυο κατω.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.188
Γιατί δεν τραβάς ένα ethernet μέχρι το ισόγειο και με ένα switch, μαζί με ένα wifi extender να κάνεις ότι θέλεις.....
Αυτό ακριβώς θέλω να αποφύγω :roflmao:

Reaction score
7.089
τότε ξαναπάρε repeater και βάλε ένα στο ισόγειο και ένα στον πρώτο (να σπάσεις την απόσταση). Λιγότερα θα σου κοστίσει.Τώρα για το ενδεχόμενο κλοπής.......δεν μπορώ να πω κάτι.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.188
...το οποίο repeater πριν λίγο βρέθηκε, ήταν false alarm οτι μας το κλέψανε :redface:, μπήκα στο δίκτυο και το είδα να υπάρχει και τους έβαλα να το ψάχνουν, του είχαν αλλάξει πρίζα....

Οπως και να έχει πάντα είχα στο μυαλό μου αυτό το θέμα με αυτό το ζεύγος συρμάτων που περνάει ήδη μέσα από τους τοίχους και ενώνει τους δύο ορόφους αν θα μπορούσα να το εκμεταλλευτώ για να περάσω δίκτυο κάτω χωρίς να περνάω νέα καλωδίωση και χωρίς να βασίζομαι στο wifi.

Timaras

Reaction score
2.153
Το σημαντικότερο είναι αυτό που είπε ο coolmind εάν αποφασίσεις να δώσεις τάση στα καλώδια αυτά

αρκει να εισαι σιγουρος οτι δεν υπαρχει καποια διακλαδωση που να πηγαινει σε αλλον θερμοσταση η προς το συστημα του καλοριφερ.

Timaras

Reaction score
2.153
Στο θερμοστάτη πάει 220 από τον πίνακα της θέρμανσης και ένα τρίτο καλώδιο επιστρέφει προς την ηλεκτροβανα αν δεν κάνω λάθος.

Ακόμα ,αν το ξέρω καλά,τα powerlines χρησιμοποιούν τον αγωγό του ουδετερου

οπότε,

αν αυτά τα δύο καλώδια είναι φάση ουδέτερος που έρχονται από το υπογειο
και κοτσαρεις μια πρίζα στη θέση του παλιού θερμοστάτη,τροφοδοτώντας τη από κάτω,

μάλλον γινεται
Με κάποιο ψάξιμο,

Στους θερμοστάτες που δεν έχουν λαμπάκι δε θα βρεις αγωγό ουδετερου ντε και καλά όπως γράφω πιο πάνω.
Αρκουν 2 αγωγοί που κλείνουν κύκλωμα με την ηλεκτροβανα ή τον κυκλοφορητή μάλλον, οπότε κάπου εκεί θα βρεις την άκρη του ενός αγωγού του θερμοστατη.

Ένας εγκατάστασης πιθανόν θα έβρισκε άκρη για να κάνεις αυτό που θες!

Reaction score
12.540
Υπάρχει και η λύση των access points π.χ. ubiquiti ( εγώ έχω τα loco m2 για σύνδεση με σημείο ένα τετράγωνο μακριά ), αλλά θα χρειαστεί να έχεις ρεύμα στο χώρο και να σκεφτείς που θα βάλεις τα AP's ώστε να έχουν οπτική επαφή χωρίς να μπαίνουν εμπόδια ανάμεσά τους.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.831
Members
38.504
Νεότερο μέλος
leftos