Project & Advance Acoustic

Reaction score
10
Καλημέρα,

Ανακάλυψα κάτι ξεχασμένα βινύλια στο υπόγειο και είπα να ξαναεισαχθώ στην αναλογική εποχή.
Πήρα ένα project debut esprit carbon με κεφαλή ortofon RED.
το συνέδεσα στο phono stage στον ενισχυτή μου (Advance acoustic MAP 305DA-II), με ειδικό πλέον καλώδιο phono (γειώσεις συνεδεμένες).
Το αποτέλεσμα είναι πολύ μέτριο...
Το CD με τον ίδιο ενισχυτή παίζει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλύτερα (marantz 6005).
Έχει κανείς άποψη για το phono stage του συγκεκριμένου ενισχυτή?
Κάποιο οικονομικό external phono stage? (γιατί απ'ότο καταλαβαίνω δεν είμαι και πολύ κατάλληλος τελικά για τον κόσμο του βινυλίου και ίσως στο τέλος δώσω και το πικαπ...)

Ευχαριστώ,

Reaction score
570
Cambridge audio 651p, nad pp2, έχει και η project οικονομικά phono.
Καθάρισε τους και λίγο και θα είσαι οκ. Το πικάπ είναι πολύ καλό και η κεφαλή επίσης. Τα εσωτερικά φόνο των ενισχυτών δεν είναι τόσο καλά.

Reaction score
1.391
μετριος ειναι ο αντβανς...φαντασου το phono του...

παρε ενα προτζεκτακι και θα ακουσεις καλυτερα...

καπου στις αγγελιες εχει κανα δυο αυτης της κατηγοριας..

Reaction score
1.173
Και πάλι δεν δικαιολογείται η τεράστια διαφορά στην ποιότητα που αναφέρθηκε. Και με ένα behringer των 23€ να παίξει σαν phono θα είναι μια χαρά αρκεί να έχει κάνει σωστές ρυθμίσεις κεφαλής - βραχίονα.

Δεν θέλω να υποτιμήσω τις γνώσεις σας αλλά σίγουρα όλες οι ρυθμίσεις είναι οκ;

## Edit: Με μόνη παρατήρηση ότι εγγραφή από εγγραφή αλλάζει χαοτικά σε αρκετές περιπτώσεις.

Reaction score
10
Και πάλι δεν δικαιολογείται η τεράστια διαφορά στην ποιότητα που αναφέρθηκε. Και με ένα behringer των 23€ να παίξει σαν phono θα είναι μια χαρά αρκεί να έχει κάνει σωστές ρυθμίσεις κεφαλής - βραχίονα.

Δεν θέλω να υποτιμήσω τις γνώσεις σας αλλά σίγουρα όλες οι ρυθμίσεις είναι οκ;

## Edit: Με μόνη παρατήρηση ότι εγγραφή από εγγραφή αλλάζει χαοτικά σε αρκετές περιπτώσεις.
Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Οι γνώσεις μου απο πικαπ είναι κάτω του βασικού.
Το πικαπ υποτίθεται οτι ήρθε ρυθμισμένο και δοκιμάστικε και σε άλλον ενισχυτή, πολύ φθηνότερο απο τον δικό μου και δυστυχώς έπαιξε καλύτερα... Για αυτό ρώτησα αν έχει κάποιος άποψη απο το phono stage του συγκεκριμένου.
Μένει η δοκιμή με εξωτερικό phono stage.

Ευχαριστώ και πάλι.

Reaction score
84
καλησπερα , εχω τον advance map-105 kai to phono του ειναι λιγο χειροτερο απο το nad pp2 αλλα οχι τοσο ωστε να δικαιολογητε αυτο που λες.....εχει παιξει καθολου ή ειναι εντελως ''αστρωτο'' ?
επισης τσεκαρε να ειναι MM ή MC to ταιριασμα.....

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Συνηθως τα πικαπ ρυθμιζονται τοποθετημενα στην τελικη τους θεση.

Reaction score
10
καλησπερα , εχω τον advance map-105 kai to phono του ειναι λιγο χειροτερο απο το nad pp2 αλλα οχι τοσο ωστε να δικαιολογητε αυτο που λες.....εχει παιξει καθολου ή ειναι εντελως ''αστρωτο'' ?
επισης τσεκαρε να ειναι MM ή MC to ταιριασμα.....
χμμμ... Το phono stage δεν εχει παιξει ποτε..., ο διακοπτης είναι εκει που πρέπει (MM), στην άλλη θέση είναι σαν να ακούγεται μέσα απο κουβά...
[DOUBLEPOST=1447422631][/DOUBLEPOST]
Συνηθως τα πικαπ ρυθμιζονται τοποθετημενα στην τελικη τους θεση.
εδώ έπαιξε προσεκτικό αλφάδιασμα.

Reaction score
570
Πάντως δεν είναι δύσκολο να ρυθμίσεις ένα πικάπ. Μπορείς να βρεις αναλυτικές οδηγίες από το ίντερνετ.
Αυτή είναι και η ομορφιά του αναλογικού.

Reaction score
460
Φίλε Jacob επειδή ήμουν στην ίδια θέση με σένα πριν κανα δυο χρόνια να ξέρεις οτι το βινύλιο σε σχέση με το cd πάντα θα ακούγεται χαμηλότερα στην ίδια ένταση με τον ενισχυτή.
Πρέπει να ανεβάζεις volume ή καλύτερα το gain αν έχει ο ενισχυτής σου στην είσοδο Phono.
Είναι χαμηλοέξοδες οι έξοδοι των phono ειδικά σε σχέση με των cd και αν είσαι αρχάριος σου δημιουργείται το συμπέρασμα οτι κάτι πάει στραβά, ενώ όλα είναι οκ.

Επίσης πάντα θα ακούς κάποια χρς, χρατς κτλ. Δε θα πάρεις την καθαρότητα του cd εκτός και αν έχεις σε άριστη κατάσταση τους δίσκους σου.
Σίγουρα όμως θα πάρεις πιο "live" αίσθηση με καλύτερο μπάσο και θα πρέπει να ακούς τα πάντα πιο "γεμάτα" αν μιλάμε για καλές παραγωγές.
Το πικάπ σου και η κεφαλή σου είναι εξαιρετικά για την τιμή τους και θα πρεπε να χεις πολύ καλο ήχο ήδη.

Είμαι σχεδόν σίγουρος οτι κάτι άλλο φταίει και όχι το Phono του ενισχυτή σου.Θεωρώ οτι για να δεις διαφορά σε εξωτερικά Phono πρέπει να δώσεις αρκετά παραπάνω από τα προτεινόμενα.

Reaction score
1.391
αυτο με την ενταση δεν ειναι απαραιτητα ετσι... στο δικο μου συστημα ας πουμε το πικαπ παιζει ποιο δυνατα απο το ψηφιακο... με εξωτερικο phono ομως...
απο την αλλη δεν διαβασα καπου να λεει οτι εχει προβλημα διαφορας εντασης , αλλα ποιοτητας

Reaction score
460
Εξαρτάται από τον εξοπλισμό του καθενός τότε. Εγώ το ανέφερα γιατί όπου έχει τύχει να ακούσω ενισχυτή με ενσωματωμένο phono υπήρχε αυτή η απόκλιση.

Για του λόγου το αληθές ο δικός μου δίνει τα εξής:

Input sensitivity/Impedance

Tuner/CD 350 mV/43k Ohms

Phono (MM): 10 mV/47k Ohms

Phono (MC): 1 mV/100 Ohms

Overload

Tuner/CD 2.8V

Phono (MM): 85 mV

Phono (MC): 8.5 mV

Αντίστοιχα στον advance δίνουν τα παρακάτω:

INPUT IMPEDANCE PHONO 47K ohms/100 ohms
IN LEVEL (CD/AUX) < 300mV
INPUT LEVEL PHONO MM/MC 2,5 / 0,2mV

Επίσης ανέφερα όλα τα παραπάνω επειδή ο φίλος είναι νιούμπης, όπως ήμουν και γω πριν μερικά χρόνια και αυτά ήταν πράγματα που με είχαν ενοχλήσει τότε.
Αν έχει θέμα ποιότητας κάτι δεν είναι σεταρισμένο σωστά και Phono εξωτερικό να βάλει πάλι κάτι δε θα ακούγεται καλά.

Reaction score
10
Εξαρτάται από τον εξοπλισμό του καθενός τότε. Εγώ το ανέφερα γιατί όπου έχει τύχει να ακούσω ενισχυτή με ενσωματωμένο phono υπήρχε αυτή η απόκλιση.

Για του λόγου το αληθές ο δικός μου δίνει τα εξής:

Input sensitivity/Impedance

Tuner/CD 350 mV/43k Ohms

Phono (MM): 10 mV/47k Ohms

Phono (MC): 1 mV/100 Ohms

Overload

Tuner/CD 2.8V

Phono (MM): 85 mV

Phono (MC): 8.5 mV

Αντίστοιχα στον advance δίνουν τα παρακάτω:

INPUT IMPEDANCE PHONO 47K ohms/100 ohms
IN LEVEL (CD/AUX) < 300mV
INPUT LEVEL PHONO MM/MC 2,5 / 0,2mV

Επίσης ανέφερα όλα τα παραπάνω επειδή ο φίλος είναι νιούμπης, όπως ήμουν και γω πριν μερικά χρόνια και αυτά ήταν πράγματα που με είχαν ενοχλήσει τότε.
Αν έχει θέμα ποιότητας κάτι δεν είναι σεταρισμένο σωστά και Phono εξωτερικό να βάλει πάλι κάτι δε θα ακούγεται καλά.
Χμμμ....
Όντως στο πικαπ, χρειάζεται να ανεβάσω πολύ την φωνή του ενισχυτή (στα 4/5) για να ακούσω αυτό που ακούω απο το CD στα 2/5... αλλά δεν είναι μόνο το θέμα της έντασης, ενώ η στερεοφωνική εικόνα είναι πολύ καλή, κάτι με χαλάει στον ήχο (οχι το σκρατς), σαν να του λείπει ο όγκος, ειδικά όταν πέφτουν πολλά όργανα μαζί...

Reaction score
169
Αν η κεφαλή δεν έχει παίξει κάποιο αριθμό ωρών (ας πούμε τουλάχιστον 20) είναι πολύ πιθανό να είναι άστρωτη.
Μια Ortofon 2m blue που είχα άλλαξε δραστικά τον ήχο της μέσα στο προαναφερθέν διάστημα και βελτιωνόταν βαθμιδόν και στις επόμενες 20

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.504
Members
38.707
Νεότερο μέλος
Kesus