Projector κάτω από 1000 Ευρώ

Reaction score
0
Για σας,
είμαι νέος στον χώρο του Home Cinema, και η αλήθεια είναι ότι θέλω να ξεκινήσω με το δικό μου σύστημα. Όσο αφορά τα ηχεία έχω ήδη μια καλή σύνθεση, επομένως θέλω να κοιτάξω για Projector αυτήν την στιγμή.

Δεδομένου ότι έχω βρει τιμές με κάτω από 1000 Ευρώ με μεγάλη ποικιλία, ήθελα να ρωτήσω να μου πείτε μερικά μοντέλα που να είναι για Home Cinema και όχι για Presentations. Επίσης αυτό που με νοιάζει δεν είναι τόσο το μαύρο, η φωτεινότητα κλπ, αλλά η αξιοπιστία στο να μην χαλάει συχνά, και αν χαλάει να με εξυπηρετεί άμεσα η αντιπροσωπία.

Επίσης έχω σκοπό να τον συνδέσω και με υπολογιστή, μόνο για να παίζω παιχνίδια στην μεγάλη οθόνη.

Φιλικά,
Σίμος.

Reaction score
453
Κάτω από 1000€ η επιλογή σου είναι benq 5120, όπως ανέφερε και ο φίλος παραπάνω.

Reaction score
0
Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Με βλέπω μετά τις διακοπές να τον παίρνω.

Reaction score
13
Σωστή η επιλογή των φίλων μόνο να προσθέσω μια μικρή λεπτομέρια:Πριν τον αγοράσεις ζήτησε να τον δείς.Επειδή είναι τεχνολογίας DLP και το κάθε μάτι έχει διαφορετική ευαισθησία στο φαινόμενο rainbow δες τον πρώτα να παίζει και μετά αν δεν έχεις πρόβλημα (ενοχλήσεις) αγόρασε τον.

Reaction score
0
Ok,το φαινόμενο rainbow το βλέπω έντονα? Θα πάω από ένα μαγαζί που έχει βρει ένας φίλος μου και έμεινε ευχαριστημένος να τον δω και να πάρω και τιμή.

Σε ευχαριστώ JoWa

Reaction score
13
Σίμο
εγώ όταν το πρωτοπαρατ'ηρησα το φαινόμενο rainbow είδα 3 κάθετες λωρίδες των βασικών χρωμάτων (κόκκινο,πράσινο,μπλε) σε κάποιο σημείο της εικόνας (το σημείο εμφάνισης είναι τυχαίο και συνήθως σε μέρη όπου έχει έντονες εναλλαγές η εικόνα ή και στους υπότιτλους) και με ενόχλησε.Ζήτησε να σου δείξουν αποσπάσματα από ταινίες και παρατήρησε προσεκτικά την εικόνα.

Reaction score
1
Ok,το φαινόμενο rainbow το βλέπω έντονα?
To rainbow εχει να κανει με τον καθενα ξεχωριστα αλλοι το βλεπουν πολυ αλλοι λιγο και αλλοι καθολου.Σε εμενα ο 5120 μου εβγαζε τα ματια αλλα εσυ μπορει να μην βλεπεις καθολου. Αν δεν κανω λαθος εχει να κανει πολυ με τον αστιγματισμο

Δες και αυτο το topic:
http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=5742
και ποιο συγκεκριμενα αυτο:
http://www.dietforum.net/balagee/projected/rainbow.html

Reaction score
0
Hello και παλι.
Ψάχνωντας στο pixmania.com που νομίζω είναι το πιο φτηνό μαγαζί της αγοράς, βρήκα και τον 6110 σε αντιστοιχη τιμη, ο οποιος εχει αναύση 800χ600. Δεδομενου οτι θελω να παιζω και παιχνιδαι με το PC , μηπως ειναι καλυτερη η επιλογη μιας 800χ600 αναλυσης;

Επισης ειδα απο το URL του babilon το Rainbow και ειναι οντος ενοχλητικο. Ειναι σαν να ειναι χαλασμενα γραφικα. Αν ειναι ετσι δυστηχως καταλαβαινω οτι ειναι μονοδρομος η αγορα ενος πανακριβου projectora. Θα παω να δω οπως ειπα και απο κοντα τους συγκεκριμενους projectoreς για να αποφασισω.

Reaction score
51
Σίμο μπορεί τα "παραπάνω" pixels να ακούγονται δελεαστικά (ιδιαίτερα όταν έχουν ίδια τιμή) αλλά το 800Χ600 ουσιαστικά είναι "τετράγωνο" πάνελ και θα σου είναι χρήσιμο κυρίως αν σκοπεύεις να βλέπεις αρκετά τηλεοπτικό πρόγραμμα στον προβολέα (και παιχνίδια pc βεβαίως αν είναι 4:3 η εικόνα τους...)

Αν οι δύο παραπάνω παράγοντες αθροιστικά ξεπερνούν το 35-40% της χρήσης του προβολέα θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε & για τον 6110

Αλλά (πάντα υπάρχει ένα αλλά....).........
Η κύρια αποστολή & χρήση ενός προβολέα για οικιακή ψυχαγωγία είναι η προβολή ταινιών (και κάποιο ποσοστό παιχνίδι κυρίως από κονσόλες που έχουν την δυνατότητα εικόνας 16:9)
Επομένως θα κοίταγα σε πάνελ 16:9 (άρα τον 5120)
Σε τελική ανάλυση αν όντως θέλεις να δεις τηλεοπτικό πρόγραμμα & παιχνίδια από το pc το μόνο που θα συμβεί είναι να μην παίζεις σε 100" πχ αλλά σε 80"!! :wink:
Και που είναι το πρόβλημα σε αυτό?
Η βασική ανάγκη, να βλέπεις ταινίες σε γεμάτο κάδρο είναι πιστεύω το ζητούμενο.
Και ο 5120 είναι πιο λογική κίνηση............

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες ότι είναι απαραίτητο να τον δεις ζωντανό για να ξέρεις αν έχεις ευαισθησία στο rainbow ή όχι!
Στο demo που θα σου κάνουν ζήτα απαραίτητα υπότιτλους στην ταινία (γιατί είναι ευκολότερο να δεις εκεί...)
Ακόμα καλύτερα θα σου πρότεινα να νοικιάσεις από το videoclub την ταινία "Schindlers list" (η λίστα του Σίντλερ) γιατί ακριβώς επειδή είναι ασπρόμαυρη θα αποκαλύψει άμεσα αν βλέπεις ή όχι το rainbow!!! :roll: :wink:

Αν βλέπεις, μας λες και βλέπουμε για κάτι άλλο (που πιθανότατα να ανεβάσει λίγο ή περισσότερο το κόστος...)
Αν δεν βλέπεις προχωράς άφοβα.
Καλό μηχανάκι, κινηματογραφική αίσθηση καλή & πολύ καλή αντιπροσωπία.

Περιμένουμε.... :roll: :D

Reaction score
0
Γιάννη ήσουν κατατοπιστικότατος!!! Σε ευχαριστώ πολύ!! Απέκτισα μια πρώτη γνώμη και σίγουρα θα πάω σε μαγαζί να τον δω από κοντά για να κρίνω αυτά που λέτε.

Ευχαριστώ όλους!

Reaction score
51
Σίμο για να έχεις πιο ολοκληρωμένη άποψη για τον 5120 αλλά και τους ανταγωνιστές του δες εδώ:

http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=3771

και ακόμα καλύτερα εδώ:

http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=4723&postdays=0&postorder=asc&start=15

Βέβαια αν δεις τιμές στα posts πιθανότατα να έχουν αλλάξει..........
Ο INFOCUS 4805 αν όντως έχει πέσει στα 1300 ευρώ αξίζει μια προσεκτική ματιά από σένα (με μικρότερη σαφέστατα πιθανότητα του rainbow αφού ο χρωματικός τροχός του είναι 4Χ σε σχέση με το 2Χ του 5120)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.467
Members
38.702
Νεότερο μέλος
DAMBO