projector οπίσθιας προβολής

Reaction score
0
Ψάχνω για projector οπίσθιας προβολής για προβολή διαφημηστικών σε βιτρίνα μαγαζιού. Ξέρει κανείς τίποτα;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Καλησπερα,
σχεδον ολοι οι προβολεις μπορουν να παιξουν απο "οπισθια"
θεση μετα απο την αναλογη ρυθμιση στο μενου.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.228
Απάντηση: projector οπίσθιας προβολής

Το θέμα φίλε είναι τι θα χρησιμοποιήσεις για οθόνη.
Γυαλί αμμοβολής, γυαλί ή πλεξιγκλάς άσπρο ματ, νάϋλον χοντρό (που θέλει τέντωμα) ημιδιαφανές λευκό ματ κ.λ.π.

Reaction score
0
Δεν είμαι και πολύ σχετικός αλλά νομίζω ότι με ένα αυτοκόλλητο φιλμ πάνω σε απλό γιαλί τζαμαρίας γίνεται δουλειά.

Άρα λοιπόν οποιοσδήποτε προβολέας θα μπορεί να ρυθμιστεί να κάνει οπίσθια προβολή;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Δεν είμαι και πολύ σχετικός αλλά νομίζω ότι με ένα αυτοκόλλητο φιλμ πάνω σε απλό γιαλί τζαμαρίας γίνεται δουλειά.

Άρα λοιπόν οποιοσδήποτε προβολέας θα μπορεί να ρυθμιστεί να κάνει οπίσθια προβολή;
Σχεδον σωστα!
Αυτο που χρειαζεσαι ειναι κατι τετοιο:
http://www.projecta.nl/pages/details.php?taalCode=UK&rID=774&groupID=28&PHPSESSID=ecc3c
(πατησε το play για να δεις το video)
και εναν αρκετα-εως πολυ-φωτεινο προβολεα

Reaction score
3

Θα το πω με κάθε επιφύλαξη, αλλά να υπάρχει και αυτή η λύση. Γνωστή, ακριβή και αξιόπιστη.
Δε γνωρίζω βέβαια εάν την φέρνουν στην Ελλάδα, αλλά και πόσο χρόνο θα κάνει να έρθει, αφού θα είναι special παραγγελία. Νομίζω όμως ότι ο Ανδρέας μπορεί να το απαντήσει, εάν όχι άμεσα απλά με ένα τηλεφώνημα.
(Άντε βιάσου είναι περασμένες οκτώ:137:)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Re: Απάντηση: projector οπίσθιας προβολής

Θα το πω με κάθε επιφύλαξη, αλλά να υπάρχει και αυτή η λύση. Γνωστή, ακριβή και αξιόπιστη.
Δε γνωρίζω βέβαια εάν την φέρνουν στην Ελλάδα, αλλά και πόσο χρόνο θα κάνει να έρθει, αφού θα είναι special παραγγελία. Νομίζω όμως ότι ο Ανδρέας μπορεί να το απαντήσει, εάν όχι άμεσα απλά με ένα τηλεφώνημα.
(Άντε βιάσου είναι περασμένες οκτώ:137:)

Οτιδηποτε απο Stewart μπορει να ερθει στην Ελλαδα
αλλα δεν νομιζω πως ο φιλος μας ψαχνει για τοσο ακριβη λυση

Reaction score
0
Άρα συνοψίζοντας χρειάζεται:
1. ένας φωτεινός προβολέας
2. το ειδικό φιλμ

έχω όμως κάποιες απορίες ακόμα:
1. Πείτε μου αν κάνω λάθος αλλά υποθέτω ότι ένας προβολέας για τέτοια χρήση δεν χρειάζεται να έχει και την top ανάλυση
2. Αν όπως λέτε οι περισσότεροι προβολείς μπορούν να ρυθμιστούν για οπίσθια προβολή γιατί δεν αναφέρεται αυτό στα τεχνικά τους χαρακτηριστικά. Το λέω αυτό γιατι έψαχνα πρόσφατα ένα προβολέα για το σπίτι (στα 1920Χ1080p) και είχα καταλήξει σε 8 από τους οπόιους κανένας δεν είχε αναφορά για οπίσθια προβολή στα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Φυσικά και δεν αμφισβητώ αυτά που λέτε αλλά προσπαθώ να καταλάβω τι γίνεται.
3. Για τον τρόπο σύνδεσης με την πηγή εικόνας σκέφτομαι δύο επιλογές:
  • Σύνδεση με το PC που σημαίνει ότι πρέπει να πάρω καινούργια κάρτα γραφικών με δύο εξόδους. Η σύνδεση αυτή θα είναι μάλλον με HDMI ΑΛΛΑ η απόσταση του καλωδίου θα πρέπει να είναι 25-30 μέτρα. Υπάρχει τέτοιο καλώδιο;;;
  • Σύνδεση με DVD player που θα τοποθετηθεί σχετικά κοντά στον projector (περίπου 6 μέτρα). Ελπίζω πως 6 μέτρα καλώδιο θα υπάρχει. Αλλά τότε σκέφτομαι ότι θα προκύψει άλλο πρόβλημα αυτό του ήχου. Υποθέτω ότι γδεν γίνεται να βγάλω ήχο κατευθείαν από το DVD αλλά πρέπει να μεσολαβήσει και ενισχυτής. Σωστά;;
4. Μπορείτε να μου προτείνετε 2-3 projectors γι' αυτή την δουλειά;

Καταλαβαίνω ότι ρωτάω πολλά και δεν θα παρεξηγήσω αν δεν μου απαντήσετε.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Σαφως και δεν χρειαζεσαι εναν βιντεοπροβολεα υψηλης αναλυσης.
Στην θεση σου θα εβλεπα τι προσφορες εχουν τα καταστηματα
τυπου "Πλαισιο" και θα αγοραζα τον πιο φωτεινο αλλα οχι και να
δωσεις "του κοσμου τα χρηματα".

Μεσα απο τα μενου τον προβολεων μπορεις να επιλεξεις τροπο
προβολης.Οροφη, κανονικο, οπισθιο κλπ.
Δεν νομιζω πως το αναφερουν απο την στιγμη που ολοι πρεπει
να προσφερουν αυτη την "ευκολια".

Σύνδεση με το PC που σημαίνει ότι πρέπει να πάρω καινούργια κάρτα γραφικών με δύο εξόδους. Η σύνδεση αυτή θα είναι μάλλον με HDMI ΑΛΛΑ η απόσταση του καλωδίου θα πρέπει να είναι 25-30 μέτρα. Υπάρχει τέτοιο καλώδιο;;;
Υπαρχει!

Σύνδεση με DVD player που θα τοποθετηθεί σχετικά κοντά στον projector (περίπου 6 μέτρα). Ελπίζω πως 6 μέτρα καλώδιο θα υπάρχει. Αλλά τότε σκέφτομαι ότι θα προκύψει άλλο πρόβλημα αυτό του ήχου. Υποθέτω ότι γδεν γίνεται να βγάλω ήχο κατευθείαν από το DVD αλλά πρέπει να μεσολαβήσει και ενισχυτής. Σωστά;;
Σωστα!

Για την δουλεια που θελεις τον βιντεοπροβολεα, μην "κολλας"
σε μαρκες και εταιρειες.
Επελεξε μια συμφερουσα προταση, με σωστη εγγυηση,και εισαι ΟΚ.

Reaction score
0
Α! Τόσο μακρύ καλώδιο που μπορώ να βρώ;
Τέλος δεν έχει άλλες ερωτήσεις!

Ευχαριστώ πολύ και πάλι για την βοήθεια.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.262

Αυτό που σου χρειάζεται είναι ένας πολύ φωτεινός προβολέας παρουσιάσεων, πιθανότατα λόγου εικόνας 4:3. Έχει τα ακριβώς αντίθετα χαρακτηριστικά από αυτά που έχει ένας προβολέας οικιακού σινεμά υψηλής ανάλυσης και ποιότητας εικόνας, σαν εκείνους που ασχολείται αυτή η κατηγορία του forum. Είναι κι αυτός ένας λόγος που δεν έχεις πάρει πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις -θα βοηθούσε πάντως αν είχες παραθέσει ένα διάγραμμα του χώρου που θες να κάνεις την εγκατάσταση.

Αν σκοπεύεις να αναπαραγάγεις ήχο, σαφώς και θα χρειαστείς ενισχυτή, κάποια άλλη ηχητική συσκευή ή έστω ενεργά ηχεία. Το πόσο ισχυρά και δαπανηρά θα είναι, εξαρτάται από το τι ακριβώς θες να κάνεις.

Όπως το περιγράφεις πάντως, η πρακτικότερη λύση είναι να τοποθετήσεις κοντά στον προβολέα ένα DVD-player ή έναν υπολογιστή χαμηλού κόστους, με αποκλειστικό σκοπό να προβάλει το υλικό.
Για το πρώτο έχε υπόψη σου ότι πολλά από τα φτηνά του είδους δεν αντέχουν να παίζουν όλη μέρα, αλλά υπερθερμαίνονται και κολλάνε.
Για το δεύτερο μάθε μπορεί να μην έχει καθόλου οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι, αλλά να τον χειρίζεσαι μέσω τοπικού δικτύου από τον κανονικό σου υπολογιστή.

Αν πάντως αποφασίσεις τη λύση της απομακρυσμένης τοποθέτησης, καλώδιο HDMI 30μ. μπορείς να βρεις με κόστος κάτω των 70€ (χωρίς μεταφορικά και φόρους) εδώ. Το αν θα κλειδώνει το HDMI σε τόση απόσταση, είναι άλλο θέμα.
Η σύνδεση του υπολογιστή με τον προβολέα, εκτός του DVI>HDMI μπορεί να γίνει και με καλώδιο VGA, για μήκη έως 15μ. χωρίς video-extender.

Κάτι που πρέπει να επιβεβαιώσεις οπωσδήποτε, είναι ότι ο προβολέας που θα επιλέξεις μπορεί να προβάλει το μέγεθος εικόνας που χρειάζεσαι, από την απόσταση που σκοπεύεις να τον τοποθετήσεις. Και φυσικά ότι στην οπτική γραμμή του δε θα παρεμβάλλονται άνθρωποι ή αντικείμενα.

Υποθέτω -τέλος- ότι γνωρίζεις ότι οι προβολείς έχουν ένα σημαντικό κόστος λειτουργίας που δεν αφορά τόσο το (κάμποσο) ρεύμα που καίνε, όσο τη φθορά της λάμπας τους, η αξία της οποίας είναι της τάξης των εκατοντάδων ευρώ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.630
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale