projektor για φροντιστήριο

Reaction score
0
Καλησπέρα ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός projector για φροντιστήριο. Οι ανάγκες είναι η φορητότητα καθώς θα μεταφέρεται σε αίθουσες. Η δυνατότητα προβολής σε πίνακα για να μπορώ να κάνω χρήση μαρκαδόρου παράλληλα (ο πίνακας δεν είναι ματ) όπως επίσης και η δυνατότητα προβολής ικανοποιητικά σε φωτεινό περιβάλλον (κάθε αίθουσα έχει 6 λάμπες φθορίου) . Επίσης όσο αφορά τις δυνατότητες σύνδεσης απαραίτητο είναι το hdmi όπως επίσης χρήσιμη θα ήταν και η σύνδεση μέσω wifi (αν και από ότι είδα είναι χαρακτηριστικό που μπαίνει σε πιο ακριβά μοντέλα).
Έτσι ερχόμαστε στο budget, λόγω στενότητας λοιπόν δε θα ήθελα να ξεπεράσω τα 600 ευρώ αν είναι δυνατόν χωρίς βέβαια να αποκλείεται η δαπάνη 100 με 150 ευρώ επιπλέον για κάτι που θα αρμόζει τελεία στις ανάγκες μου, πάντως προτάσεις που αγγίζουν και ξεπερνούν τα 1000 ευρώ κρίνονται ακατάλληλες. Όσο αφορά την ανάλυση να πω ότι είμαι εντελώς άσχετος αν πάντως μπορώ να βοηθήσω η μέγιστη απόσταση θέασης θα είναι 5 μέτρα χωρίς υψηλές γωνιές θέασης ( οι αίθουσες είναι μακρόστενες).

Υ.Γ και κάτι τελευταίο αν και από την έρευνα που έκανα είναι λίγο δύσκολο, ένα συν θα ήταν η δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης με tablet ipad ή και android.

πχ http://www.e-shop.gr/product?id=PER.181040
αυτό πόσο μακριά είναι από τις ανάγκες που αναφέρω?
να πω ότι η χρήση δε θα είναι για βίντεο αλλά για εφαρμογές κειμένου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας!

Reaction score
4
A> Αν δεν αγοράσεις Short Throw θα γίνει η αίθουσα ..............Χιροσίμα. Έχεις και πίνακα που δεν είναι μάτ .Την "έβαψες". Αν επιμένεις σε ΟΧΙ short throw καλό θα είναι να δείς πρώτα και μετά αποφασίζεις. Short throw είναι προβολέας που προβάλλει από κοντινή απόσταση(0,30-1,2 μέτρα) ότι οι άλλοι από τα 3-4 μέτρα. Δες HITACHI ,Epson & Ben-Q, χωρίς να αποκλείονται άλλες εταιρείες. Όσο για φωτεινότητα 3000 lumens είναι υπεραρκετά. Ανάλυση XGA ή WXGA το λιγότερο.
Β> Ασύρματη δικτύωση γίνεται και με ειδικό USB dongle.
Γ> Μη ξεχνάς στο κόστος και το κόστος βραχίονα στήριξης ή βάση , καλώδια και ηχεία(τα ενσωματωμένα ΔΕΝ λένε)

Τιμές για προβολείς πρέπει να ψάξεις μόνος σου.
δες ... http://www.digideli.gr/Photo_and_Video/Multimedia_projectors/BenQ-MW663-DLP-13290
δες ... http://www.digideli.gr/Photo_and_Video/Multimedia_projectors/Epson-EB-W18-WXGA-24183
και
δες ... http://www.hitachidigitalmedia.com/...s&pt=6&language=el&country=GR#SuperShortThrow

Αυτό που αναφέρεις είναι τέλειο για ....................φακός!!!!!!

Last edited:

Reaction score
0
Κατ' αρχάς ευχαριστώ πολύ για την απάντηση,

Δεύτερον να πω ότι κοίταξα τις προτάσεις σου και κλείνω περισσότερο στον BENQ MW663 επικοινώνησα και με την Benq να μάθω αν το wifi dongle περιέχεται στη συσκευασία και μου είπαν ότι στις τελευταίες παραγγελίες περιέχεται (σε αντίθεση με παλαιότερα που ήταν έξτρα), επίσης μου είπαν ότι έχει εγγύηση για τη λάμπα ένα χρόνο ή 1000 ώρες προβολής ενώ για υπόλοιπα 36 μήνες και ότι το κόστος αλλαγής λάμπας είναι στα 180 -185 € περίπου (το θεωρώ σχετικά αποδεκτό).
Τέλος να πω ότι μου άρεσε το γεγονός ότι υπάρχει app σε app store και play store για ασύρματη σύνδεση και προβολή από ταμπλέτες και κινητά.
Τώρα όσο αφορά το τελευταίο διατηρώ κάποιες αμφιβολίες για την απόκριση (εννοώ την προβολή μέσω tablet).
Παρόλα αυτά διαβάζοντας και κάποια reviews είδα καλές κριτικές και μάλιστα (αφού ενημερώθηκα ότι υπάρχει διάκριση σε data projectors και home cinema projectors) ότι ο συγκεκριμένος είναι σχετικά αξιοπρεπής σε προβολή βίντεο κάτι που δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσω στην αίθουσα.
Να ρωτήσω λοιπόν και κάτι τελευταίο τι εννοούσες όταν είπες Χιροσίμα??
Επίσης πιστεύεις ότι λόγω γυαλιστερού πίνακα θα έχω μεγάλο πρόβλημα με τον BENQ?

Αυτά τα ολίγα λοιπόν να ευχαριστήσω και πάλι εσένα προσωπικά και την εδώ κοινότητα, και αναμένω την απάντησή σου για να προβώ στην αγορά!

Reaction score
4
Με τιμά ιδιαίτερα ότι ζητάς τη γνώμη μου.

ΜΗΝ αγοράσεις βάσει όσων διαβάζεις ή όσα έγραψα ή θα γράψω , αλλά βάσει της δικής σου προσωπικής άποψης.

Α> Χιροσίμα = Πολύ φώς, και αν μπείς μπροστά θα έχεις σκιές και πρόβλημα στα μάτια σου.
Β> Γυαλιστερός πίνακας= Θα τυφλώνει τους μαθητές η αντανάκλαση της λάμπας, εκτός αν τοποθετηθεί σε μεγαλύτερο ύψος από το πίνακα και προβάλλει υπό γωνία(με ρύθμιση η εικόνα είναι ΟΚ).
Γ> Πρέπει να κάνεις καλούς υπολογισμούς για να έχεις τη προβαλλόμενη οθόνη πάνω στο πίνακα και όχι στο τοίχο.
Δ> Πρίν αγοράσεις , ΝΑ ΔΕΙΣ.
E> ΔΕΝ βγάζεις το καλώδιο ρεύματος πρίν κρυώσει ο προτζέκτορας.
Εγώ προτιμώ και χρησιμοποιώ short throw (2 προβολείς 525ST & έναν 620ST) σε 4:3 /ECO mode/ από 1,2 μ με εικόνα 80 in. /σε πίνακα ματ/ με HDMI καλώδιο από λάπτοπ /και πάλι έχω αντανάκλαση της λάμπας.

Πάντα στη διάθεσή σου
Βασίλης.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.467
Το Β. δε στέκει απαραίτητα, αν προβάλλει λίγο ψηλότερα απ' την οθόνη μπορεί να τα τυφλώνει περισσότερο τα παιδάκια.
Πρέπει να υπολογιστεί η γωνία πρόσπτωσης/ανάκλασης.

Reaction score
0
Καλημέρα, επαναφέρω το θέμα μιας και το ψάχνω και εγώ τώρα για φροντιστήριο, απλά δεν είναι απαραίτητο να γίνεται η προβολή πάνω στον πίνακα, μπορεί να γίνει σε πανί, ώστε να είναι υποστηρικτική του μαθήματος στον πίνακα.
Ανακεφαλαιώνω:

-καλύτερη λύση είναι short throw
- ο προβολέας στην περίπτωσή μου θα εγκατασταθεί στο ταβάνι με βάση.
-Loumens περίπου 3.000
-για ανάλυση εσείς είχατε κάδρο 4:3 και ανάλυση XGA(1024x768), τώρα κυκλοφορούν κυρίως με 800x600 η 1080x768
-για μοντέλο αντίστοιχα με αυτά που συζητούσατε https://www.benq.co.uk/product/projector/ms630st/specifications/

Αυτό που με προβληματίζει είναι η ανάλυση. Ο προβολέας θα συνδεθεί με φορητό που έχει ανάλυση 1366x768. Η προβολή των παρουσιάσεων όμως είναι σε 4:3, οπότε ένα προβολέας με ανάλυση 800x600 ίσως να είναι ικανοποιητικός.

Θα ήθελα την γνώμη σας

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.161
Members
38.663
Νεότερο μέλος