PS3 για HTPC? ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;

Reaction score
1
Σίγουρα για τους περισσότερους τα παρακάτω δεν είναι καινούρια,καλό όμως είναι να αναφερθεί ακόμα μία χρήση της καταπληκτικής αυτής μηχανής.

Όπως λέει και ο τίτλος,για κάποιον που δεν θέλει να παιδεύεται με τις ιδιοτροπίες ενός Η/Υ,για κάποιον που θέλει με το πάτημα ΕΝΟΣ κουμπιού να έχει,χιλιάδες τραγούδια,τα HD κλιπάκια που έχει κατεβάσει και οτιδήποτε άλλο αποθηκεύεται σε ένα σκληρό δίσκο,τα πράγματα είναι απλά.
Συνδέει έναν εξωτερικό σκληρό στη usb του ps3 και τελείωσε.
Αρκεί ο δίσκος να είναι φορμαρισμένος κατά FAT32 και όχι NTFS.
Μάλιστα μπορεί να ακούει τα αγαπημένα του τραγούδια από το στερεοφωνικό του και να τα βλέπει με τα visualizations δημιουργεί το ps3 στην τηλεόραση ή τον προβολέα.

Reaction score
1
Απάντηση: PS3 για HTPC? ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;

O μόνος περιορισμός έρχεται από το fat32 και τα αρχεία μεγέθους κάτω των 4 giga ... Για όλα τα άλλα είναι τέλειο !

Ομως δεν χρειάζεται ούτε usb σκληρούς και παρόμοια ...

Απλά θα το συνδέσεις με το τοπικό δίκτυο με ένα pc και streamάρεις από εκεί το υλικό ...

Εαν δε έχεις υπολογιστή ικανό να αναπαράγει σωστά δύσκολα *.mkv αρχεία τότε έχεις το απόλυτο stream-sender σε συνδυασμό με το απόλυτο stream receiver

Reaction score
0
Oι ιδιοτροπίες του PC είναι το κόστος που πληρώνουμε για να έχουμε απόλυτη ευελιξία και συμβατότητα με κάθε είδους αρχείο.
Το software του PS3 είναι πολύ πίσω σε αυτό, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή.
Ίσως μελλοντικά. Υπάρχει βέβαια και η λύση του να του περάσεις linux αλλά έχει και αυτή την ταλαιπωρία της.

Reaction score
1

To wireless δεν έχει επαρκή ταχύτητα για να καλύψει τις ανάγκες ενός μεγάλο stream ... Τώρα για το linux δεν έχω δοκιμάσει στο ps3 , αλλά αποκλείεται να είναι τόσο δύσκολο πια ...

Reaction score
0

Αν το wi-fi δεν εχει πολλα εμποδια να περασει..Σηκωνει σχεδον απροβληματιστα υλικο μεχρι 720 p (αν θελεις να το τρεξεις βεβαια κολαει-αλλα εδω ισως φταιει το pc μου που ειναι παλιο και μαλλον θελει φορματ)για μεγαλυτερες αναλυσεις μαλλον δεν επαρκει το wi-fi εκτος και αν ειναι το νεο προτυπο n..Αλλιως καλωδιακι..20 μετρα θελω και εγω,αλλα ουτως η αλλος ο προβολεας ειναι 720 οποτε με καλυπτει για την ωρα

Reaction score
1
Απάντηση: Re: PS3 για HTPC? ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;

Oι ιδιοτροπίες του PC είναι το κόστος που πληρώνουμε για να έχουμε απόλυτη ευελιξία και συμβατότητα με κάθε είδους αρχείο.
Το software του PS3 είναι πολύ πίσω σε αυτό, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή.
Ίσως μελλοντικά. Υπάρχει βέβαια και η λύση του να του περάσεις linux αλλά έχει και αυτή την ταλαιπωρία της.
Παιδιά,εδώ μιλάμε για κάτι που υποτίθεται ότι ΗΔΗ έχουμε στο σαλόνι μας και το έχουμε μόνο για παιχνίδια και ταινίες.
Το ότι ένα HTPC έχει περισσότερες δυνατότητες το ξέρω.
Το θέμα όμως είναι να μην τρελαθούμε αλλά να κάνουμε τη ζωή μας όσο πιο απλή γίνεται.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: PS3 για HTPC? ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;

Παιδιά,εδώ μιλάμε για κάτι που υποτίθεται ότι ΗΔΗ έχουμε στο σαλόνι μας και το έχουμε μόνο για παιχνίδια και ταινίες.
Το ότι ένα HTPC έχει περισσότερες δυνατότητες το ξέρω.
Το θέμα όμως είναι να μην τρελαθούμε αλλά να κάνουμε τη ζωή μας όσο πιο απλή γίνεται.
Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό, απλά λέω ότι οι επιλογές video playback που έχει αυτή τη στιγμή είναι πολύ περιορισμένες. Από τα video που υπάρχουν στο σκληρό μου αυτή τη στιγμή ελάχιστα παίζουν στο PS3 χωρίς μετατροπή.
Σύντομα θα βελτιωθεί η κατάσταση με την υποστήριξη divx (που όλο την ανακοινώνουν και δε λένε να μας τη δώσουν...) - αν μελλοντικά υποστηρίξει και το matroska container τα πράγματα θα γίνουν πολύ ενδιαφέροντα.

Reaction score
4
Κατι ακομη που δεν αναφερθηκε.
Αρχιζει σιγα σιγα και σπανε το 3d της καρτας ετσι ωστε να παρουμε acceleration στο linux.
Μολις γινει αυτο τοτε εκεινοι που παιζουν Counter Strike ή Warcraft θα μπορουν να παιζουν απο το ps3.
Φυσικα φανταστητε τι θα γινει στο μελλον:cool_1:

Reaction score
0

tsopi που είδες ότι το ps3 είναι wifi n ;
Για το modem λεω..Αν ειναι ισως βοηθουσε παροτι το 3 δεν ειναι..(ισως τα 54 Μbit θεωριτικα που πιανει το g ειναι πιο ευκολο να τα δεχτει παρα να τα στειλει

Reaction score
0
τωρα πλακα κανετε? τι φανφαρες ειναι αυτες "καταπληκτικο htpc " κλπ....ουτε καν bluray/hd-dvd rip δεν παιζει το οποιο ειναι απειραχτο εντελως απο τα original δισκακια...ποσο μαλλον να παμε σε πιο περιεργα codecs, συμπιεσεις κλπ.

Ας καταφερουν πρωτα το παραπανω που ειναι πολυ εφικτο και καποια στιγμη θα γινει, και μετα αρχιζουμε να συζηταμε. Αυτη τη στιγμη ειναι για τα μπαζα (για να γινω και εγω υπερβολικος) σε σχεση με ενα htpc.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: PS3 για HTPC? ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;

τωρα πλακα κανετε? τι φανφαρες ειναι αυτες "καταπληκτικο htpc " κλπ....ουτε καν bluray/hd-dvd rip δεν παιζει το οποιο ειναι απειραχτο εντελως απο τα original δισκακια...ποσο μαλλον να παμε σε πιο περιεργα codecs, συμπιεσεις κλπ.

Ας καταφερουν πρωτα το παραπανω που ειναι πολυ εφικτο και καποια στιγμη θα γινει, και μετα αρχιζουμε να συζηταμε. Αυτη τη στιγμη ειναι για τα μπαζα (για να γινω και εγω υπερβολικος) σε σχεση με ενα htpc.
Μάλλον δεν κατάλαβες...
Φανφάρες δεν συνηθίζω να γράφω,εγώ απλά είπα για όσους το έχουν και κάθεται περιμένοντας να βγει κανένα παιχνίδι της προκοπής ή καμιά ταινία,ότι μπορούν να το εκμεταλευτούν και και διαφορετικά κάνοντας τη ζωής του πιο εύκολη.

Εσύ-αν το έχεις- κράτα το κλειστό περιμένοντας να παίξει bluray/hd-dvd rip.

Reaction score
0

Συμφωνώ και εγώ.. Αν και το μηχάνημα έχει δυνατότητες δυστυχώς η στρουθοκαμηλική πολιτική της Sony δεν το αφήνει να τις ξεδιπλώσει...

Reaction score
3
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι ψιλοσχετικό. Αναφέρθηκε προηγούμενα ότι το Wireless σήμα του δεν είναι αρκετό σε bandwidth για να κάνει κάποιος streaming. Μου ακούγεται λίγο περίεργο γιατί τα 54Mbps του 802.11g είναι περισσότερα και από μεταφορές ανάμεσα σε PC από ενσύρματο (κάποιες φορές). Δηλαδή, τι bandwidth χρειάζεται να κάνεις stream 720p ή 1080p. Υπάρχει κάποια φόρμουλα υπολογισμού?

Reaction score
0
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι ψιλοσχετικό. Αναφέρθηκε προηγούμενα ότι το Wireless σήμα του δεν είναι αρκετό σε bandwidth για να κάνει κάποιος streaming. Μου ακούγεται λίγο περίεργο γιατί τα 54Mbps του 802.11g είναι περισσότερα και από μεταφορές ανάμεσα σε PC από ενσύρματο (κάποιες φορές). Δηλαδή, τι bandwidth χρειάζεται να κάνεις stream 720p ή 1080p. Υπάρχει κάποια φόρμουλα υπολογισμού?
Τα 54mbps του 802.11g δεν είναι ποτέ 54...
Γενικότερα, σε κάθε τύπο wi-fi σε πραγματικές συνθήκες είναι ζήτημα αν η ταχύτητα φτάνει το 1/5 του θεωρητικού μέγιστου.

Τι bandwidth χρειάζεται ακριβώς δεν ξέρω. Σίγουρα λιγότερο από 54 βέβαια αλλά με g δε γίνεται. Περιμένουμε το 802.11n που θα κάνει αυτή τη δουλειά σωστά.
Μια και είμαστε στο σχετικό θέμα, ελπίζω η Sony - ή κάποιος τρίτος- να βγάλει κανένα σχετικό wireless N module για το PS3 γιατί πολύ θα με βολέψει.

Reaction score
3
Το 802.11n μπορεί να είναι draft ακόμη σαν πρωτόκολλο αλλά αν πας όλο το δρόμμο με ένα κατασκευαστή (πχ Linksys), και σήμερα ακόμη θα έχεις λύση.

Reaction score
0

Στις καλυτερες περιπτωσεις η διαμεταγωγη του g ειναι γυρω στα 20-25 Mbit(σε καλα μηχανακια και μεταξυ ιδιας εταιριας)Αν παμε ομως στο σπιτι μας που το ps3 φοραει wi-fi- (ποσο καλο να ειναι)το modem ειναι πχ lingus κτλ φτανουμε στα 10-12...Αρκει για 720(οριακα πολλες φορες)αλλα για 1080 δεν..Να δω ποτε θα ορισουν της προδιαγραφες του n γιατι εχεει καταντησει σαν το Hdmi(μονο που εδω εχουμε μονο ενα n και oxi n1.1-n1.2-κτλ)Μου φενεται μονο οταν φιγουμε απο το wi-fi και παμε στο επομενο προτυπο(μου διαφευγει το ονομα τωρα)δεν θα εχουμε προβληματα

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: PS3 για HTPC? ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;

Μάλλον δεν κατάλαβες...
Φανφάρες δεν συνηθίζω να γράφω,εγώ απλά είπα για όσους το έχουν και κάθεται περιμένοντας να βγει κανένα παιχνίδι της προκοπής ή καμιά ταινία,ότι μπορούν να το εκμεταλευτούν και και διαφορετικά κάνοντας τη ζωής του πιο εύκολη.

Εσύ-αν το έχεις- κράτα το κλειστό περιμένοντας να παίξει bluray/hd-dvd rip.
Συγγνωμη τοτε αλλα εγω δεν καταλαβα αυτο απο τον τιτλο του θεματος. Ισως το "htpc" στον τιτλο ηταν καπως αστοχη επιλογη λεξης...γιατι δυστυχως δεν εχει ουτε στοιχειωδεις συνατοτητες htpc. Οταν βγει το περιβοητο firmware Με divx support θα εχει αυτες τις στοιχειωδεις δυνατοτητες....σε SD τουλαχιστον. Μεχρι τοτε, ουτε bluray/hd-dvd rips παιζει, ουτε MKV x264 , και αυτα ειναι το 90% του HD εκει εξω. Οταν παιζει τουλαχιστον τα πρωτα (και ελπιζω να μην αργησει γιατι ποσο ηλιθιο ειναι να μπορει να παιξει ακριβως το ιδιο πραγμα απο δισκακι αλλα οχι απο σκληρο δισκο) θα παρω και εγω ενα.

Reaction score
4
Το HTPC σημαινει Home Theater Pc και οχι High Definition Pc.
Οποτε δεν σημαινει οτι μονο οταν παιξει ολα τα παρανομα κατεβασμενα εργα , τοτε θα δικαιουμαστε να το βαφτισουμε ετσι.
Απο την στιγμη που παιζει HD με blue ray ,DVD, εχει 7.1 HD ηχο, θα παιζει divx και wmv και δεν ξερω τι αλλο και ειναι και upscaler , ε δεν ειναι δυσκολο να πουμε οτι κανει την δουλεια ενος HTPC.
Σιγουρα μεχρι στιγμης δεν συγκρινεται στις "ευκολιες" του pc αλλα δεν ειναι και για να βγαινεις απο τα ρουχα σου που το ακους.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.523
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988