PS3 - Backward compatibility

Reaction score
14
Ισως το πρώτο μου πόστ στην κατηγορία games.... μμμ ισως και οχι μάλλον εχω ξαναγράψει για το WII πρίν 1 χρόνο...

Ερώτηση:

Σκέφτομαι να αγοράσω το PS3 αλλά απο οτι είδα και διάβασα όλα τα νέα 80gb μοντέλα δεν εχουν υποστήριξη με τα παλαιά PS2 παιχνίδια... Αληθευει αυτό? Γιατί εχω πολλά που δεν θελω να πετάξω και θα ήθελα να μπορώ να τα αξιοποιώ απο την νέα κονσόλα?

Τι λέτε οι γκουρού λίγη βοήθεια? Και ποιό μοντέλο να πάρω?

Reaction score
11.789
Αν θυμάμαι καλά από τα λεγόμενα του αδερφού μου που το έχει ψάξει πολύ, οι καινούριες κονσόλες PS3 δεν παίζουν παιχνίδια PS2, ενώ παίζουν PS1. Πάρε μεταχειρισμένο με 60 GB δίσκο και παίζει τα πάντα, και SACD, όπως έκανα και εγώ.

Reaction score
4
Οντως ετσι ειναι τα πραγματα και η μονη κονσολα που παιζει του ps2 τα παιχνιδια ειναι το 60αρη.
Παρολα αυτα κυκλοφορουν εντονα φημες οτι ετοιμαζεται software επισημο για το backward compatibility.
Αλλα ακομη ειναι σε μορφη φημων και τιποτα αλλο.

Reaction score
14
πάντως το θεωρώ απαράδεκτο to say the least, απο την μεριά της SONY, να μας θεωρεί τόσο ζώα και να μην μπορούμε να βάλουμε οσουε τίτλους ειχαμε/εχουμε απο το PS2 στην νέα κονσόλα... ίσως όμως ετσι να σε αναγκάζει να τα ξανααγοράσεις όλα, που δεν λέω ναι θα είναι HD αλλά αν μη τι άλλο ασε μας να εχουμε το choice?

Εψαξα και εγώ και το 60άρι δεν υπάρχει πουθενά, μόνο μεταχείρω και δυστυχώς το βαράνε στο ψαχνό... οπότε εγκαταλείπω την ιδέα... δεν με χαλάει... θα το πάρει η Ανηψιά μου που δουλευει στην Electronic Arts Στο Βανκούβερ με 50 δολλάρια και κάθε τίτλο για 20 δολλάρια οπότε... ας είναι... για καλό... που δεν το βρήκα εδώ...!!!

Reaction score
4
Εχουν παραδεχτει οτι ηταν λαθος τους να βγαλουν αυτην την δυνατοτητα.
Μαλλον κατι θα κανουν μελλοντικα.

Reaction score
62
Κι εγώ έτσι πιστεύω. Στο κάτω κάτω, πέρα από τις πρώτες κονσόλες, που κυκλοφόρησαν στην Αμερική και είχαν hardwarική συμβατότητα με ps2 (emotion engine), τα επόμενα 60άρια είχαν softwarική με τη μορφή emulator. Δεν μονίζω να είναι δύσκολο να βγάλουν το ίδιο emulator και για τις επόμενες εκδόσεις κάποια στιγμή στο μέλλον.

Reaction score
0
εμένα η γνώμη μου είναι ότι υπάρχουν τόσα καλά παιχνίδια αυτή την στιγμή στο ps3 που δεν θα υπάρχει χρόνος για άλλα , ανάλογα τα γούστα του καθενός ...

jgn

Reaction score
0
Κι εγώ έτσι πιστεύω. Στο κάτω κάτω, πέρα από τις πρώτες κονσόλες, που κυκλοφόρησαν στην Αμερική και είχαν hardwarική συμβατότητα με ps2 (emotion engine), τα επόμενα 60άρια είχαν softwarική με τη μορφή emulator. Δεν μονίζω να είναι δύσκολο να βγάλουν το ίδιο emulator και για τις επόμενες εκδόσεις κάποια στιγμή στο μέλλον.
Χρόνια πολλά σε όλους και καλώς σας βρήκα ! :105:

Μακάρι στο μέλλον μέσω κάποιου update να επαναφέρουν την συμβατότητα προς τα πίσω αλλά το θέμα με το 60άρι είναι ότι δεν είχε απλά software emulation.
Το playstation 2 απαρτίζεται από τον επεξεργαστή EmotionEngine και τον επεξεργαστή γραφικών Graphics Synthesizer.
O EmotionEngine υπάρχει μέσα στο 60άρι και αυτός που έχει αντικατασταθεί με software εξομοίωση είναι ο Graphics Synthesizer.
Σίγουρα το PS3 έχει τη δύναμη να εξομοιώσει και τους δύο αλλά δεν ξέρω το κατά πόσο είναι διατεθειμένοι οι υπεύθυνοι της Sony να το πραγματοποιήσουν.
Εγώ πάντως που παίζω ακόμα παιχνίδια του PS2 χτύπησα ένα mint bargain 60άρι από το e-bay ! :116:

jgn

Reaction score
0
Επειδή δεν βλέπω να μπορώ να κάνω δεύτερο edit να σημειώσω ότι μπερδεύτηκα και τα είπα ανάποδα. Ο EmotionEngine είναι αυτός που λείπει και έχουν κρατήσει τον Graphics Synthesizer.

Reaction score
62
Χρόνια πολλά σε όλους και καλώς σας βρήκα ! :105:

Μακάρι στο μέλλον μέσω κάποιου update να επαναφέρουν την συμβατότητα προς τα πίσω αλλά το θέμα με το 60άρι είναι ότι δεν είχε απλά software emulation.
Το playstation 2 απαρτίζεται από τον επεξεργαστή EmotionEngine και τον επεξεργαστή γραφικών Graphics Synthesizer.
O EmotionEngine υπάρχει μέσα στο 60άρι και αυτός που έχει αντικατασταθεί με software εξομοίωση είναι ο Graphics Synthesizer.
Σίγουρα το PS3 έχει τη δύναμη να εξομοιώσει και τους δύο αλλά δεν ξέρω το κατά πόσο είναι διατεθειμένοι οι υπεύθυνοι της Sony να το πραγματοποιήσουν.
Εγώ πάντως που παίζω ακόμα παιχνίδια του PS2 χτύπησα ένα mint bargain 60άρι από το e-bay ! :116:
Καλως ήλθες και χρόνια πολλά. Το emotion engine, έχω την εντύπωση ότι έχει "φύγει". Κρατάω μια επιφύλαξη και θα επανέλθω, μόλις το τσεκάρω!!

Reaction score
62
Από Wikipedia

In addition to all of the features of the 20 GB model, the 60 GB model has internal IEEE 802.11 b/g Wi-Fi, multiple flash card readers (SD/MultiMedia Card, CompactFlash Type I/Type II, Microdrive,[57] Memory Stick/PRO/Duo), and a chrome colored trim.[44] In terms of hardware, the 80 GB model released in South Korea is identical to the 60 GB model released in the PAL regions, except for the difference in hard drive size.[58] Like the South Korean and European models, the North American 80 GB model also excludes the PlayStation 2 "Emotion Engine" CPU chip.[59] However, it still keeps the "Graphics Synthesizer" GPU.[60] Due to emulation of the "Emotion Engine", the level of compatibility was reduced[59] (see PlayStation 3 games - Removal of hardware support for more details). The 40 GB, 80 GB (2008), and 160 GB models have two USB ports instead of the four USB ports on other models, and do not include multiple flash card readers, SACD support, or any backwards compatibility with PlayStation 2 games.[59][18] This was due to the removal of "Graphics Synthesizer" GPU, which stripped the units of all PlayStation 2 based hardware.[46][50]
No official Wi-Fi or flash memory card readers have yet been released by Sony for the 20 GB system, although plans for such add-ons are in place.[61] Nevertheless, as the model features four USB 2.0 ports, wireless networking and flash memory card support can already be obtained through the use of widely available external USB adapters.[59]
It was rumored that the Cell processors in the third-generation PS3s (40 GB) would move from a 90nm process to the newer 65nm process,[62] which SCEI CEO Kaz Hirai later confirmed.[63] This change lowers the power consumption of the console and makes it less expensive to produce.[62]

Reaction score
1
Απάντηση: Re: PS3 - Backward compatibility

εμένα η γνώμη μου είναι ότι υπάρχουν τόσα καλά παιχνίδια αυτή την στιγμή στο ps3 που δεν θα υπάρχει χρόνος για άλλα , ανάλογα τα γούστα του καθενός ...
Συμφωνω. Εχω ενα απ'τα πρωτα 60αρια που κυκλοφορησαν, αλλα ειναι απο Ιαπωνια και δεν παιζουν τα ευρωπαικα δισκακια. Μικρο το κακο, αφου το μονο παιχνιδι που θα ηθελα να παιξω ειναι το God of War 2, το οποιο δεν προλαβα να τελειωσω στο ps2.

Αυτη τη στιγμη περιμενω δυο παιχνιδια απο play.com(star wars, bioshock) και αφηνω το Resistance2 για αργοτερα, αφου ο χρονος ειναι πολυ περιορισμενος! Εν τελει, τo backward compatibility ειναι για τους ... ρομαντικους!:136:

Reaction score
62
Εγώ, αν θέλω να θυμηθώ τα παλιά, παίζω σε κανα

για να έχω και την αίσθηση του retro!!!:137:

Reaction score
50
Απάντηση: PS3 - Backward compatibility

Ισως το πρώτο μου πόστ στην κατηγορία games.... μμμ ισως και οχι μάλλον εχω ξαναγράψει για το WII πρίν 1 χρόνο...

Ερώτηση:

Σκέφτομαι να αγοράσω το PS3 αλλά απο οτι είδα και διάβασα όλα τα νέα 80gb μοντέλα δεν εχουν υποστήριξη με τα παλαιά PS2 παιχνίδια... Αληθευει αυτό? Γιατί εχω πολλά που δεν θελω να πετάξω και θα ήθελα να μπορώ να τα αξιοποιώ απο την νέα κονσόλα?

Τι λέτε οι γκουρού λίγη βοήθεια? Και ποιό μοντέλο να πάρω?

Καλώς ήρθες μέλος dream_GR :116: :136:

Δεν θα βρεις συμβατότητα προς τα πίσω σε κανένα καινούριο PS3.
Και λογικά η SONY δεν θα επαναφέρει την συμβατότητα προς τα πίσω.
Και (ΙΜΗΟ) καλά θα κάνει γιατί δεν χρειάζεται.

Στο πρώτο (60άρι) PS3 υπήρχε η συμβατότητα γιατί όταν πρωτοβγήκε η κονσόλα δεν υπήρχαν αρκετοί τίτλοι για τη νέα κονσόλα και ήταν λογικό αρκετοί χρήστες να θέλουν να παίξουν.
Πχ εγώ έπαιζα GT4 και Lara (πρωτότυποοοοοο :142: )
Σήμερα όμως, με μια τεράστια λίστα παιχνιδιών δεν υπάρχει λόγος.....
Γιατί?
Για τον απλούστατο λόγο πως αποκλείεται να παίξω GT4 από τη στιγμή που έχω δει (και παίξει) GT5p που είναι από άλλο πλανήτη σε σχέση με τα GT των PS1 & PS2.

Αν πάντως θες να τα πετάξεις Γιάννη, βάλτα σε φάκελο και στείλ' τα σε μένα :116:

Reaction score
0
Συμφωνώ κι εγώ με όσους λένε ότι δεν υπάρχει λόγος. Έτρεξα να πάρω ένα από τα πρώτα PS3 που είχαν τη δυνατότητα, όχι 100% αλλά σε ικανοποιητικό βαθμό και το αποτέλεσμα είναι ότι δεν την έχω αξιοποιήσει σχεδόν καθόλου. Έπαιξα το God of War πέρσι το καλοκαίρι και λίγο GT4 αλλά από τη στιγμή που πλήθυναν οι τίτλοι του PS3 δεν έχω ασχοληθεί ξανά. Είναι και δύσκολο να ξαναπροσαρμοστείς στα ταπεινά γραφικα του PS2 όταν έχεις συνηθίσει πλέον τα παιχνίδια του PS3 ή του Xbox 360.

Reaction score
14
ευχαριστώ τον Γιάννο για το καλωσόρισμα...!!! χικ!!!

Παιδιά με πείσατε!!! Δεν θα ασχοληθώ με την συμβατότητα... απλά εχω καμμιά 10αριά τίτλους και το PS2 Μου το εκαψα... τσιπακι γάρ... οπότε σκεφτόμουν ή αγοράζω αλλο PS2 και συνεχίζω με τα παλαιά παιχνίδια που πλέον πανε για την κόρη μου... ή πάμε σε PS3 λόγω και του Blue Ray οπότε 2 σε ενα ή μάλλον 3 σε ένα...

BR player, PS2, και PS3 σε μία μηχανή οπότε εχουμε value for money!

Μάλλον θα κάνω την λύση αγοράς PS3 80gb απο την EA Καναδά (ανηψιά) και ταυτόχρονα επισκευή του PS2.

Reaction score
0
το backward compatibility μονο για το tourist trophy χρειαζεται που δεν εχει βγει αντιστοιχο παχνιδι στο ps3 και ηταν και απο τα καλυτερα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.050
Members
38.525