PS3 + Linux

Reaction score
0
Όπως θα γνωρίζετε το ps3 έχει την δυνατότητα να φορτώνει δεύτερο λειτουργικό κ αυτό που αμέσως υλοποιήθηκε για εγκατάσταση ήταν φυσικά το Linux. "happy_1"

Υπάρχουν διάφοροι διανομείς Linux που έχουν πειραματιστεί κ κάποιοι από αυτούς έχουν βγάλει μάλιστα κ ειδικές εκδόσεις για το ps3. Πρώτοι κ καλύτεροι λοιπόν οι άνθρωποι Terrasoft Solutions, οι οποίοι έβγαλαν το YellowDogLinux (YDL) βασιζόμενο στο Fedora. Μετά ακολούθησε το γνωστό μας Ubuntu κ σιγά-σιγά βγαίνουν κ άλλα. :cool_4:

Μέχρι στιγμής το πιο ολοκληρωμένο είναι το YDL, το οποίοι προσφέρει μάλιστα on-line update ! :bravo:

Μετά λοιπόν από πειράματα κ πολλές ώρες ενασχόλησης, έβαλα στο ps3 μου το YDL, το οποίο τελικά είναι πάρα πολύ απλό στην εγκαταστασή του, συνδέθηκα πολύ εύκολα στο διαδίκτυο, έβαλα ελληνικά που υποστηρίζονται σε όλα τα προγράμματα, εγκατέστησα το VLC κ μάλιστα το έκανα να βλέπει μέσω δικτύου τον σκληρό μου δίσκο στον υπολογιστή κ από εκεί πρόβαλα αρχεία βίντεο, μεγαλύτερα από 4gb που είναι ο περιορισμός του ps3. :crazy_1:

Εν ολίγοις, θα έλεγα ότι τώρα το ps3 μου μόλις έγινε ένας υπολογιστής για το σαλόνι, όπου μπορώ να κάνω πολλά πράγματα παραπάνω...

Ότι θέλετε να ρωτήσετε είμαι στην διαθεσή σας, από που να κατεβάσετε τι, πως να το εγκαταστήσετε κτλ.

:happy_4:

Reaction score
0
Μπράβο Μιχάλη

Ερώτηση 1η: Με το υπάρχον λειτουργικό του, δεν αναγνωρίζει usb σκληρούς δίσκους σε εμένα τουλάχιστον, όταν τον συνδέω σε μια από τις τέσσερις εισόδους της πρόσοψης (αν και " βλέπει" κανονικότατα στικάκια, των 2GB που έχω τουλάχιστον).
Υπάρχει περίπτωση με το Linux να τον δει?

Ερώτηση 2η: Όταν ξεκινάει το ps3 περνάει από κάποιον boot manager στυλ lilo?

Eυχαριστώ :cool_4:

Reaction score
0
Μπράβο Μιχάλη

Ερώτηση 1η: Με το υπάρχον λειτουργικό του, δεν αναγνωρίζει usb σκληρούς δίσκους σε εμένα τουλάχιστον, όταν τον συνδέω σε μια από τις τέσσερις εισόδους της πρόσοψης (αν και " βλέπει" κανονικότατα στικάκια, των 2GB που έχω τουλάχιστον).
Υπάρχει περίπτωση με το Linux να τον δει?

Ερώτηση 2η: Όταν ξεκινάει το ps3 περνάει από κάποιον boot manager στυλ lilo?

Eυχαριστώ :cool_4:
1. Όπως έχουμε πει κ σε άλλα θέματα, οι σκληροί δίσκοι θα πρέπει να είναι FAT32, NTFS δεν βλέπει. Προφανώς οι δίσκοι σου είναι NTFS.
Κ στο Linux το ίδιο θα γίνει, δεν θα τον βλέπει, εκτός αν το κάνεις μέσω δικτύου.

2. Όταν ξεκινά το ps3, εκκινεί εκεί που το είχες αφήσει πριν το κλείσεις. Αν είναι στο ps3 μενού, για να μπεις στο Linux πρέπει να πας σε συγκεκριμένο σημείο κ να του πεις να κάνεις επανεκκίνηση κ να μπει στο Linux. Αν είσαι στο Linux απλά πληκτρολογείς σε συγκεκριμένο σημείο να κάνει επανεκκίνηση στο ps3 menu.

:cool_4:

Reaction score
0
1. Όπως έχουμε πει κ σε άλλα θέματα, οι σκληροί δίσκοι θα πρέπει να είναι FAT32, NTFS δεν βλέπει. Προφανώς οι δίσκοι σου είναι NTFS.

:cool_4:
Όντως Μιχάλη αλλά θα ... διορθωθεί πάραυτα! Άσχετα με το θέμα σου βέβαια αλλά δηλώνω φαν του ps3... Έχω σύστημα στο σαλόνι με αυτό, ένα mk2, ένα ραδιοενισχυτή Γιαμάχα και ένα ζευγάρι Harbeth ηχεία (super hl5), 26άρα τιβι και ένα παλιό προβολέα και είναι μακράν το καλύτερο σύστημα που είχα ποτέ. Μόνο όλη η λειτουργικότητα του ps3 (cd/sacd/dvd/blu-ray/video games/mp3/jpeg slide shows) από ένα και μόνο κουτί είναι το κάτι άλλο.

Reaction score
1
Απάντηση: PS3 + Linux

Μιχαλη στα αρχεια βιντεο εμπεριεχονται και τα hd?

Reaction score
0
Στα αρχεία Hd έχουμε θέμα.
Σε αρχεία που είναι 720p με χαμηλό bitrate τότε είναι οκ. Από εκεί κ πάνω κάνει κοψίματα γιατί το vlc κάνει software αποκωδικοποίηση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμα driver για την κάρτα γραφικών. Η sony την έχει κλειδώσει κ αυτό ψάχνουν πολλοί στο διαδίκτυο...για να δούμε πότε θα βρουν λύση...γιατί σίγουρα θα βρουν...χιχιχι

Reaction score
0
H μέχρι να βγούν προγράμματα που να χρησιμοποιούν τους 7 spu για την αποκωδικοποίηση ...
αυτό θέλει μάλλον και η sony πέραν της ασφάλειας για τα games.

Βάζω και κάποια links πρόχειρα ...

YDL , Yum με gui , vlc κλπ
http://www.qj.net/Tutorial-Alert-Installing-YDL-and-VLC-on-your-PlayStation-3/pg/49/aid/87810
http://tictech2.blogspot.com/2007/01/installing-vlc-on-ps3-running-yellowdog.html
http://www.yellowdog-board.com/viewtopic.php?t=1581&sid=af8a788c234cca02f0ee59c32b37a6d3
http://forums.qj.net/f-ps3-linux-28...tion-guide-and-faq-ydl-5-ps3-linux-92704.html

Για τα υπόλοιπα ... το gentoo μου φαίνεται είναι το πιο γρήγορο από όλα, αλλά πολύ δύσκολο για install,
δεν έχω βάλει ubuntu.
http://ps3wiki.qj.net/index.php/Main_Page
http://psubuntu.com/forum/viewforum.php?f=4

Reaction score
5
Ερώτηση : Αν βάλω την κονσόλα να boot-αρει αλλο λειτουργικό, το οποίο ειναι το setup ουσιαστικά, αλλα το μετανοιώσω και δεν θελω να το βάλω τελικα, πως γυρίζω πάλι πίσω σε PS3 κατάσταση;

Οταν ανοίγω το PS3 μου, μου βγάζει το kboot αλλα δεν εχω κατεβάσει το setup CD. Τελικά μετάνοιωσα και δεν θέλω να βάλω linux. τι κανω; πως ξαναγυρνάω να μου φορτώνει το λειτουργικό του PS3?

Reaction score
4
Μπορεις παντα να κανεις και ενα φορματ και τελειωσε.

Reaction score
0
Θελω και γω με την σειρα μου να ροτησω τα εξης:
Τι εφαρμογες μπορεις να εχεις με το linux?
Μπορεις να κανεις μια λιστα με τις ποιο σημαντικες?

Δυνατοτητα να παιζεις αρχεια divx και VCD/SVCD με το linux υπαρχουν?
Επισης για να διαβασεις τα εν λογω αρχεια πρεπει να τα εχεις στοραρει στον σκληρο του PS3 η μπορεις να τα διαβαζεις και απο CD η DVD?

Reaction score
4
Θελω και γω με την σειρα μου να ροτησω τα εξης:
Τι εφαρμογες μπορεις να εχεις με το linux?
Μπορεις να κανεις μια λιστα με τις ποιο σημαντικες?

Δυνατοτητα να παιζεις αρχεια divx και VCD/SVCD με το linux υπαρχουν?
Επισης για να διαβασεις τα εν λογω αρχεια πρεπει να τα εχεις στοραρει στον σκληρο του PS3 η μπορεις να τα διαβαζεις και απο CD η DVD?
Οτι εφαρμογες υπαρχουν στα windows υπαρχουν αντιστοιχες και στο Linux.
O Vlc player για linux παιζει αυτα τα αρχεια που λες και μπορεις να τα εχεις οπου θες χωρις κανενα προβλημα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.941
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm