PS3 vs CD player

Reaction score
3
Καλημερα και απο μενα. Καινουργιο μελος στο forum και εχω ετοιμη την απορια μου. Εχω μια αρκετα μεγαλη συλλογη cds και μεχρι τωρα χρησιμοποιω το player του ps3. Εδω και καποιο διαστημα μου εχει καρφωθει η ιδεα για μια ανεξαρτητη πηγη. Το budget ειναι 300-400€.
Η ερωτηση ειναι αν εκτος της πρακτικης πλευρας του θεματος (χειρισμος), αυτη η κινηση αξιζει γενικοτερα (ηχητικη αποδοση) ή αν τα χρηματα πανε απλα χαμενα ενω θα μπορουσα να τα διαθεσω καπου αλλου. Ευχαριστω εκ των προτερων.

Reaction score
1.391
αξιζει οποσδηποτε..
ενα πλευερ δευτερο χερι στα 400-500 ευρο ειναι σιγουρα καλυτερη επιλογη να ακους τα σιντι σου..
απο ηχεια, ενισχυτή κλπ, τι εχεις?

Reaction score
3
Ε
αξιζει οποσδηποτε..
ενα πλευερ δευτερο χερι στα 400-500 ευρο ειναι σιγουρα καλυτερη επιλογη να ακους τα σιντι σου..
απο ηχεια, ενισχυτή κλπ, τι εχεις?
Ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Το ηχοσυστημα μου αποτελειται απο ενισχυτη yamaha str dg710, ηχεια magnat (5.1-δε θυμαμαι μοντελο αλλα περιπου 350€ η αξια τους) και πικαπ project carbon classic.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.741
Αν η σύνδεση είναι κατ ευθείαν στον ενισχυτή, συμφωνώ και εγώ, παρ όλο που σαν παλιός αγοραστής του περιοδικού Ήχος στην στήλη με τα χαρακτηριστικά ελάμβανε πολύ καλή βαθμολογία στην απόδοση. Καλύτερη ακόμη και από cd player των 500, 900 ευρώ.

Αν σύνδεση όμως γίνει μέσω dacπιστεύω ότι δεν αξίζει να γίνει επένδυση τουλάχιστον για playerκάτω των 1000 ευρώ.

Έτσι καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι σε αυτή την περίπτωση είναι προτιμότερη η αγορά ενός οικονομικού dac, διότι και οικονομικά είναι πιο συμφέρουσα η αγορά και εκμεταλλευόμαστε και τις υπόλοιπες ευκολίες του ps3 (gamevideoκλπ). Μην ξεχνάμε ότι κάποτε το ps3 διαχειριζόταν και αρχεία υψηλής ανάλυσης.

Τέλος πρέπει να ληφθούν υπ όψη και τα υπόλοιπα κομμάτια του συστήματος.

Reaction score
15.469
εχω την εντυπωση πως εαν ψαξεις στις αγγελιες θα βρεις ενα παλιο καλο cd-player κι ενα dac (ομοιως) με 300 ευρω το ολον ,βαζεις και το ps3 πανω και εισαι μια χαρα ...:welcome:

Reaction score
1.188
Καλημερα και απο μενα. Καινουργιο μελος στο forum και εχω ετοιμη την απορια μου. Εχω μια αρκετα μεγαλη συλλογη cds και μεχρι τωρα χρησιμοποιω το player του ps3. Εδω και καποιο διαστημα μου εχει καρφωθει η ιδεα για μια ανεξαρτητη πηγη. Το budget ειναι 300-400€.
Η ερωτηση ειναι αν εκτος της πρακτικης πλευρας του θεματος (χειρισμος), αυτη η κινηση αξιζει γενικοτερα (ηχητικη αποδοση) ή αν τα χρηματα πανε απλα χαμενα ενω θα μπορουσα να τα διαθεσω καπου αλλου. Ευχαριστω εκ των προτερων.
marantz CD 5005 πάρα πολύ καλό player και εντός του προϋπολογισμού σου καινούργιο!

http://www.marantz.co.uk/uk/product...d=hifi&subcatid=sacdcdplayer&productid=cd5005

http://www.skroutz.gr/s/5606179/Marantz-CD5005.html?from=catspan

Reaction score
3
Παιδια το εχω συνδεδεμενο στον ενισχυτη απευθειας. Το dac, οσο και αν φανει αστειο δεν εχω ιδεα τι ειναι και που θα μου φανει χρησιμο. Οσο για τα μεταχεισμενα φοβαμαι τη χρηση που εχουν φαει και αν δεν υπαρχουν μεγαλες διαφορες σε τιμη απο τα καινουργια, προτιμω παντα τα καινουργια.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.741
Το dacείναι ένα πολύ χρήσιμο μηχάνημα που βοηθά εκτός των άλλων στην αναβάθμιση της ποιότητας του ήχου. Με λίγα λόγια μετατρέπει την πηγή (ps3 στην συγκεκριμένη περίπτωση) σε transport (δηλαδή εν προκειμένω χρησιμοποιείται μόνο ο μηχανισμός ανάγνωσης της πηγής) και για ότι έχει να κάνει με τον ήχο χρησιμοποιεί τα δικά του ηλεκτρονικά.

Reaction score
1.188
Τα 320 mp3 δεν τα παιζει;
Tα DACs δεν παιζουν mp3 Η δουλειά τους είναι να μετατρέπουν την ψηφιακή πληροφορία που τους έρχεται από κάποιο player σε αναλογική.
Εφόσον δεν είμαι σίγουρος τι ψηφιακή έξοδο έχει (αν έχει) το PS3 η γνώμη μου είναι μην μπλέκεις με DACs.
Πάρε το CD player της marantz που σού πρότεινα και θα το ευχαριστηθείς. Παίζει επίσης και mp3 και wma με όλες τις πληροφορίες τίτλου, album καλλιτέχνη κλπ.

Reaction score
3
Tα DACs δεν παιζουν mp3 Η δουλειά τους είναι να μετατρέπουν την ψηφιακή πληροφορία που τους έρχεται από κάποιο player σε αναλογική.
Εφόσον δεν είμαι σίγουρος τι ψηφιακή έξοδο έχει (αν έχει) το PS3 η γνώμη μου είναι μην μπλέκεις με DACs.
Πάρε το CD player της marantz που σού πρότεινα και θα το ευχαριστηθείς. Παίζει επίσης και mp3 και wma με όλες τις πληροφορίες τίτλου, album καλλιτέχνη κλπ.
Ειδα οτι υποστηριζει αρχεια μεχρι 192 γι αυτο ρωτησα. Αλλα πραγματι επειδη θελω να αντικαταστησω το ps3 και οχι να γεμισω μηχανηματα, θα κινηθω προς τη λυση που μου προτεινες.

Reaction score
1.188
Ειδα οτι υποστηριζει αρχεια μεχρι 192 γι αυτο ρωτησα. Αλλα πραγματι επειδη θελω να αντικαταστησω το ps3 και οχι να γεμισω μηχανηματα, θα κινηθω προς τη λυση που μου προτεινες.
Το 192 που βλέπεις έχει να κάνει με την συχνότητα δειγματοληψίας των 192 KHz
Δεν έχει καμμία σχέση με την συμπίεση των 192 kbps των mp3
Αστο μην μπλέκεις με DACs. Πάρε ένα ολοκαίνουργιο marantz CD 5005 σε τιμή εντός του προϋπολογισμού σου και θα διαπιστώσεις και μόνος σου ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό μηχάνημα.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.855
Το PS3 έχει toslink (optical) έξοδο ήχου. Μπορεί να συνδεθεί σε DAC που φέρει την αντίστοιχη είσοδο.

@Dark_Knight79: ίσως τελικά, η λύση που προτείνει ο komhst να είναι η ενδεδειγμένη για την περίπτωσή σου.

Reaction score
1.173
Εγώ θα σου πρότεινα να μην βιαστείς να δώσεις τα χρήματα που διαθέτεις πριν καταλήξεις για το τι ακριβώς σε συμφέρει να κάνεις..... Δηλαδή διάβασε τι μπορείς να κάνεις από τα πολλά θέματα που υπάρχουν στην κατηγορία σχετικά με ένα DAC και πως να το εκμεταλλευτείς.

Είναι κρίμα να θέλεις να συνδέσεις αργότερα ένα pc-mac για να ψηφιοποιήσεις τα cd σου να ακούσεις τα άϋλα ή ότι άλλο θέλεις και να ψάχνεσαι τότε για ένα extra dac.

Γενικά είμαι της φιλοσοφίας ότι και το cd χρειάζεται σε κάθε περίπτωση. Με βρίσκω πολλές φορές που είμαι βιαστικός και θέλω να βάλω κάτι γρήγορα κτλ..... το cd-player με σώνει.
Αλλά η πρακτικότητα του pc απλά δεν υπάρχει.

Εάν ενδιαφέρεσαι για αναβάθμιση στον ήχο σου ένα εξωτερικό DAC νομίζω θα ήταν καλύτερα.

Από το Digital Out του PS

στο digital IN σε ένα DAC.

Και από την στιγμή που player υπάρχει(PS3) συνέδεσε το απλά με ένα dac όπου θα διαθέτει και usb και περαιτέρω εκμετάλλευσή του.

Εάν έχεις σκοπό να αφαιρέσεις το PS3 από το rack σου πάρε το Marantz και όποιο άλλο σου αρέσει.

Σε κάθε περίπτωση "Καλές αγορές".

Reaction score
11.873
Εγώ λέω να μην αγοράσεις τίποτα και δε θα ακούσεις διαφορές.
Αν θες να κάνεις μια αλλαγή-δοκιμή, πάρε μια οπτική ίνα και σύνδεσε το PS3 με τον entry-level receiver/AV ενισχυτή σου.

Reaction score
3
Εγώ λέω να μην αγοράσεις τίποτα και δε θα ακούσεις διαφορές.
Αν θες να κάνεις μια αλλαγή-δοκιμή, πάρε μια οπτική ίνα και σύνδεσε το PS3 με τον entry-level receiver/AV ενισχυτή σου.
Ήδη η σύνδεση είναι με οπτική ίνα. Αυτό φοβάμαι και εγώ. Μήπως και δε δω καμία απολύτως διαφορά. Από τον ήχο είμαι ικανοποιημένος. Θα το άλλαζα για ένα συνδυασμό καλύτερου ήχου και πρακτικότητας (καθόλου πρακτικό να ακούς cd από το ps3-πρεέπι να έχεις συνέχεια ανοικτή την tv)

Reaction score
11.873
Άμα είναι για θέμα πρακτικότητας, τότε πάρε CD πλαυερ.

Ε
ηχεια magnat (5.1-δε θυμαμαι μοντελο αλλα περιπου 350€ η αξια τους)
Με βάση την αξία των ηχείων σου θα πρότεινα να κοιτάξεις κάποιο CD player αξίας κάτω από 80-100 ευρώ και με τα υπόλοιπα να πάρεις 2 κύρια ηχεία να αντικαταστήσεις τα 2 εμπρός. Τότε θα δεις διαφορά και θα πιάσουν τόπο τα χρήματά σου.

Reaction score
3
Άμα είναι για θέμα πρακτικότητας, τότε πάρε CD πλαυερ.

Με βάση την αξία των ηχείων σου θα πρότεινα να κοιτάξεις κάποιο CD player αξίας κάτω από 80-100 ευρώ και με τα υπόλοιπα να πάρεις 2 κύρια ηχεία να αντικαταστήσεις τα 2 εμπρός. Τότε θα δεις διαφορά και θα πιάσουν τόπο τα χρήματά σου.
Ο ενισχυτής μου σηκώνει καλύτερα ηχεία?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.629
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7