pvr card advice + connectivity dvi->hdmi + 5.1 speakers + large font browser

Reaction score
0
Καλησπερίζω το φόρουμ,

Είμαι πρόσφατα κάτοχος ενός HTPC συγκεκριμένα το SD36G5M http://eu.shuttle.com/gr/desktopdefault.aspx/searchcall-12/searchcategory-914/noblendout-1/tabid-541/825_read-12438/της shuttle και το έχω βάλει πλάι στην καινούργια μου Bravia 32V2000 για το οποίο έχω μερικές απορίες και ζητώ τις συμβουλές σας.
Τα συστατικά του μέσα είναι ένας P4@3Ghz,1G RAM,320GB σε windows media center 2005.

Α)Βασικά θέλω να αγοράσω μια καρτούλα για PVR, thelw na einai se PCI-e, μιας και η pci καταλαμβάνεται από την wifi
thelw na exei radio tuner skeftomouna tin ATI All-In-Wonder που είδα ότι είχε αναφέρει κάποιος από το φορουμ. Έχετε τίποτα άλλες συστάσεις, εμπειρίες?

Εδω έχω μια newbie απορία, οταν έχω μια τέτοια καρτούλα, TV θα βλέπω από το tuner της κάρτας ή από το tuner της TV?
Εγω θα υπέθετα κυρίως από το tuner της TV και όταν θέλω κάτι να γίνεται εγγραφή βάζω αυτή του Pciou. Σωστά?

Εναλλακτικά θα δίνω το output της τηλεόρασης σαν input στην TV tuner για να κάνει capture από εκεί. (εχω χάσει τον μπουσουλα ή έτσι μου φαίνεται?)

Β)Αλλη μια απορία για την συνδεσιμότητα του pciou. Τώρα το συνδέω την έξοδο VGA με είσοδο VGA, προσπάθησα αποτυχημένα να το συνδέσω και μέσω DVI->HDMI για να δώ διαφορά βάζοντας μια άλλη καρτούλα -μιας και η onboard δεν έχει DVI-, αλλά δεν έπαιρνα καθόλου σήμα από το source που είναι για την HDMI. Φοβήθηκα μηπως καταλάθος πήρα κανα τσουρουκοκαλώδιο DVI->HMDI μιας και έδωσα μόνο 10ευρώ για 1μ ενώ βλέπω να κυκλοφορούν κάτι των 65! Εγώ παντως σαν νιούφης χρήστης είμαι πλήρως ικανοποιημένος με το VGA αποτέλεσμα που βλέπουν τα μάτια μου.

Γ)Επίσης είναι να πάρω ένα settaki ηχεία όπου δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις, και σκέφτομαι να οδηγηθώ λύση του στυλ Logitech Z-5450 Digital 5.1 που νομίζω ότι θα με πληρεί ικανοποιητικά. Ξέρω ότι HiFi freaks θα φρικάρουν με μια τόσο ταπεινή λύση,έχετε να μου αντιπροτεινετε κάτι σε low profile λύση και κατα προτίμιση wireless συνδεσιμότητα για τα πίσω ηχεία.

Δ) Τέλος ψάχνω έναν εναλλακτικό browser ή εαν υπάρχει κάποιο skin/theme για υπάρχοντες browser με large font, large buttons για πλοήγηση από απόσταση μιας και δεν θέλω να μην έχω την native ανάλυση στο pc όσο και της οθόνης. (καλά δεν κάνω?)

Οποιαδήποτε συμβουλή ευπρόσδεκτη
Ευχαριστώ πολύ
Β.

Reaction score
0
Με τόσα πολλά θέλω... μου θυμίζεις διαφήμιση γνωστου παροχέα κινητής τηλεφωνίας...

Τέλος πάντων, θα σου απαντήσω για την κάρτα. Η AIW που ανέφερες δεν θα παίξει στα MCE γιατί είναι Software Encoding. Χρειάζεσαι μια Hardware Encoding

Reaction score
0
:D καλά δεν νομίζω ότι "θέλω" και τρελά πράγματα απλά τα είπα όλα μαζι :lol:

Καμια πρόταση με hardware encoding καρτα?
Bρήκα την WinFast PVR2000 να το γράφει συγκεκριμένα ότι κάνει hardware encoding.
αλλά νομίζω δεν έχει FM radio.

Β.

mrw

Reaction score
0
nastis said:
Καλησπερίζω το φόρουμ,
Φοβήθηκα μηπως καταλάθος πήρα κανα τσουρουκοκαλώδιο DVI->HMDI μιας και έδωσα μόνο 10ευρώ για 1μ ενώ βλέπω να κυκλοφορούν κάτι των 65! Εγώ παντως σαν νιούφης χρήστης είμαι πλήρως ικανοποιημένος με το VGA αποτέλεσμα που βλέπουν τα μάτια μου.
Xώστε (τα) και σώστε !

Προφανώς το πιο ακριβό καλώδιο καπως βελτιώνει την απόδοση του ψηφιακού 1.65 Gbit/sec data stream του HDMI spec σε σχέση με το φτηνό- ισως να μειώνεται το jitter των παλμών, ποιός ξέρει...πιθανόν να συμπεριφέρεται καλύτερα υπό συνθήκες πυρηνικών εκρήξεων στην ατμόσφαιρα...

Αμα βγουν τα καταλληλα βυσματα στην αγορα, θα μπορεις να το φτιάξεις και μονος σου με δυο μηκη κοινου δικτυακου Cat5/6 UTP/FTP καλωδιου

Δεν καταλαβαίνω γιατι τόσο πολύς κόσμος ασχολείται με κομπιουτερίστικα ηχεία - ενα φτηνό σετ home theater ηχείων 5.1 με ενεργό subwoofer θα δώσει απειρως καλύτερο ήχο...και η Yamaha και πολλοί άλλοι έχουν τέτοια προϊοντα...

Καρτες για MCE 2005 - δυστυχώς ελάχιστα έχουν αλλάξει τους τελευταίους μήνες...τα προιόντα της Pinnacle και της Hauppauge έχουν καλή υποστήριξη και πολλούς χρήστες
Καλή σχετικά ποικιλία ΜE2005 συμβατων καρτων θα βρείς στο e-shop.gr

Reaction score
0
mrw,
Ευχαριστώ για την απάντηση
Για καρτούλα TV-tuner βλέπω την
HAUPPAUGE WINTV PVR 150 MCE

τώρα για τα Yamaha που πρότεινες δεν θέλω να οδηγηθώ σε λύση ΗΤ
(τι να το κάνω το dvd/cd player), οποτε πάω για speakers μόνο.

Να ρωτήσω δηλαδή θα θεωρούταν προτιμότερο να επιλέξω κάτι του στυλ
Yamaha NS-P230 από τα Logitech Z-5450?

Ευχαριστώ
Β.

mrw

Reaction score
0
nastis said:
mrw,
Ευχαριστώ για την απάντηση
Για καρτούλα TV-tuner βλέπω την
HAUPPAUGE WINTV PVR 150 MCE

τώρα για τα Yamaha που πρότεινες δεν θέλω να οδηγηθώ σε λύση ΗΤ
(τι να το κάνω το dvd/cd player), οποτε πάω για speakers μόνο.

Να ρωτήσω δηλαδή θα θεωρούταν προτιμότερο να επιλέξω κάτι του στυλ
Yamaha NS-P230 από τα Logitech Z-5450?

Ευχαριστώ
Β.
Εγω αυτο θα εκανα - αρκει να τα βρεις σε καλη τιμη...ειχα βρει τα 240

http://www.pixmania.com/gr/gr/252447/art/yamaha/oyoocia-c-asui-5-1-ns-p24.html

για 120 Ε στο γνωστο γερμανικο μαγαζι στη Κηφησιας πριν μερικες εβδομαδες, αλλα ειχε μεινει μονο ενα ανοιχτο κουτι οταν ξαναπηγα - τελικα πηρα κατι (πολυ καλυτερα) Tannoy για 260 Ε

Βεβαια ειχα παρει και ενα 6 X 100W Kenwood receiver για 200Ε απο Pixmania...

Η 150MCΕ ειναι δοκιμασμενη λυση...εχει και S-video input

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.630
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale