q-acoustics 1050i

Reaction score
0
έχει ακούσει κάποιος τα συγκεκριμένα ηχεία δαπέδου?
θα με ενδιέφερε η γνώμη κάποιου που τα έχει ακούσει και να μου πει με τι ενισχυτή.
ευχαριστώ

Reaction score
47
Έχω τα 1030 που είναι τα μικρότερα δίδρομα δαπέδου.

Θεωρώ οτι ο ήχος τους είναι εντυπωσιακός για τα λεφτά και το μέγεθός τους. Τους λέιπει λίγο μπάσο όμως για τα 25μ2 που τα έχω. Τα 1050 έχουν σίγουρα το παραπάνω μπάσο που τους λείπει. Κατα τ'άλλα ο ήχος τους είναι αρκετά καθαρός και λεπτομερής (τουλάχιστον για την κατηγορία), αρκετά ιασορροπημένος τονικά, και παίζουν όλα τα είδη μουσικής άνετα. Τα παίζω με πολυκάναλο SONY DA1200ES και είμαι σίγουρος οτι μπορούν να αποδώσουν καλύτερα με δικάναλο, χωρίς να το έχω δοκιμάσει όμως. Από εντάσεις δεν έχω πρόβλημα, αρκετά ευαίσθητα ηχεία, ακούω αρκετά δυνατά χωρίς να ζορίσω τον ενισχυτή.

Κατά την γνώμη μου τα 1050 είναι πολύ καλή επιλογή. Θεωρώ οτι είναι καλύτερα από άλλα δίασημα ηχεία της ακτηγορίας πχ Dali Concept6 που μου φάνηκαν πιο μουντά. Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα ακρόασης και σύγκρισης κάποιων ηχείων που σε ενδιαφέρουν και πάρεις κάτι στα τυφλά, τα 1050 δεν θα σε απογοητεύσουν καθόλου. Σίγουρα μια ασφαλής επιλογή που δεν θα την μετανιώσεις. Από ενισχυτή φαντάζομαι κάποιος Yamaha ή ΝΑD ή Harman στα 400-500 Ευρώ θα μπορέσουν να τα οδηγήσουν άνετα.
Συμπερασματικά: προχώρα άφοβα στην αγορά (πάντοτε IMHO)

Reaction score
1.187
Απάντηση: q-acoustics 1050i

Εχω ακούσει τα 1020i (bookshelf) με έναν Naim και ομολογουμένως έπαιζαν εντυπωσιακά.

Εκείνο που με προβληματίζει είναι ότι αυτή είναι η μία και μοναδική γκάμα προϊόντων που βγάζει αυτή η εταιρία (καλά δεν τα βγάζει και η ίδια, ο κινέζος φασονατζής τα φτιάχνει) και τόσα χρόνια δεν έχει αλλάξει ή βελτιώσει κάτι ούτε στο ελάχιστο...

http://www.qacoustics.co.uk/products.htm

Reaction score
0

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, τα συγκεκριμένα ηχεία τα έχω, μαζί με τα 1030 για 5.1 ακροάσεις. απλά μου φαίνονται αρκετά καλά σε σύγκριση με πολλα άλλα της μικρής κατηγορίας και λέω να αλλάξω ενισχυτη (pioneer vsx-917), για μια μικρή αναβάθμιση, γι΄αυτό και ρώτησα γνώμες, μήπως είναι η ιδέα μου θέλοντας να στηρίξω ένα πιο ακριβό συστημα πάνω τους. ο συνδυασμός ηχείων ενισχυτή είναι σχετικά καλός, αν εξαιρέσουμε την έλλειψη χαμηλών, σε χαμηλές εντάσεις, και ότι θα ήθελα περισσοτερη δύναμη και ακόμα περισσοτερη μουσικότητα. ποιον ενισχυτή θα προτείνατε?

Reaction score
1.187

Yamaha RX-V1900 γύρω στα 1000 ~ 1200 €

Δεν έχει νόημα να πας σε πιο χαμηλό μοντέλο προκειμένου να δεις (και να ακούσεις) διαφορά από τον Pioneer που ήδη έχεις....

Reaction score
0

σκεφτόμουν και κάποιον Onkyo(π.χ. 876), ή άλλον που έχω ακούσει τα καλύτερα, αλλά και την προσθήκη τελικού. ξεκαθαρίζω ότι ενδιαφέρομαι περισσότερο για μουσική

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.747
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88