Rack: Μετά το MDF, τι;

Reaction score
2
Χαιρετώ το forum και μπαίνω κατευθείαν στο θέμα!

Θέλω να φτιάξω ενα rack/έπιπλο για τηλεόραση και hi-fi (όχι μονο τα μηχανήματα, θα τοποθετηθούν και τα ηχεία επάνω)

Θα ακολουθήσω την φιλοσοφία του tnt flexy rack

Ρώτησα για MDF αλλά μου βγαίνει ένα ποσό μεγαλύτερο απ' ότι ήθελα να δώσω. Βρήκα MDF με καπλαμά 15 ευρώ/τ.μ. αλλά πρέπει να υπολογίσουμε έξτρα την επένδυση που πρέπει να γίνει στην "προσοψη" των ραφιών και κυρίως τον λουστραδόρο. Ξεφεύγει λίγο το πράγμα.

Σκεφτόμουν λοιπόν για υποκατάστατο του MDF να πάω σε μελαμίνη (που είναι και έτοιμη, ούτε καπλαμά-ούτε λουστρο κτλ)

Είναι όμως καλή λύση; Πιστεύετε θα έχω προβλήματα σε αντοχή βάρους, επηρρεασμό του ήχου ή οτιδήποτε άλλο;

Ευχαριστώ!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Rack: Μετά το MDF, τι;

sifu τι βαρος θα εχουν τα μηχανηματα σου ?
οχι τιποτα αλλα μην τα δεις καμμια ωρα ολα χάμο φορα παρτιδα.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.669

H μελαμίνη αφορά το φινίρισμα της επιφανείας του προϊόντος, όχι το ίδιο το υλικό, (που μπορεί να είναι, είτε νοβοπάν, είτε mdf). Προτείνω κόντρα πλακέ θαλάσσης, στο πάχος που αντέχει το πορτοφόλι σου, υλικό που δεν χρειάζεται φινίρισμα στα κόντρα, και είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στην κάμψη.

(Περίμενε να δει το θέμα ο Μάνος58. Γνωρίζει το αντικείμενο καλύτερα)...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.521

έχω δει κάτι πρεσσαριστά ξύλα που είναι ιδιαίτερα μεγάλης αντοχής στη στρέβλωση, αλλά δε ξέρω πως τα λένε. κι είναι κι ο ομορφούλικα στην άκρη.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

2 ειναι οι σημαντικοι παραγοντες που θα πρεπει να εξετασεις

1)Διαστασεις των ραφιων και σημεια στηριξης τους

2) Βαρος ανα ραφι και η κατανομη του

Σχετικα με το κοστος τωρα

Η πιο οικονομκη λυση ειναι αναμφιβολα η μελαμινη(δηλαδη Νοβοπαν-μοριοσανιδα) με βαφη σε διαφορα χρωματα η απομιμησεις ξυλου.Σιγουρα παχος 25 χιλ για διασταση 60 χ 50.Υπαρχει και μελαμινη με γεμισμα MDf αλλα ειναι πιο δυσκολο να την βρεις.

MDF καπλαντισμενο ειναι σαφως ακριβοτερο και θελει βαφη-λουστρο με μεση τιμη 25 €/ τ.μ. χ2(βαφη 2 πλευρων)

Πολυ καλυτερη λυση ειναι τα multi υλικα (κοντραπλακε η πλακαζ) Πολυ μεγαλυτερη αντοχη στην στρεβλωση-καμψη λογω βαρους.Πραγμα που δεν πρεπει να σε απασχολει ιδιαιτερα γιατι τα μηχανηματα stereo εχουν κατανομη βαρους στα 4 ακρα τους συνηθως οπου ευρισκονται και τα σημεια στηριξης των ραφιων.
Τιμολογιακα βεβαια βρισκονται (ως φυσικη ξυλεια και οχι υπολοιπα ξυλειας) σε ανωτερη κατηγορια και βεβαια χρειαζονται και βαφη με αναλογο κοστος.

Μια πονηρη-εξυπνη λυση ειναι να παρεις Μπετοφορμ(δηλαδη Κοντραπλακε 22χιλ παχους με προβαμμενες τις εξωτερικες επιφανειες λειες σε σκουρο χρωμα(αυτο που χρησιμοποιουν οι μπετατζηδες για τα εμφανη σκυροδεματα(μπετα).Υπαρχει σε 2 η 3 ποιοτητες.Γυαλοχαρτιζεις μονος σου τα κοντρα κοψιματα με 220 γυαλοχαρτο και περνας 2 χερια βερνικι εμποτισμου και λιγο Overlay(γυαλιστικο επιπλων με κερι απο supermarket) kαθε 6μηνο και εχεις μια hiend κατασκευη γρηγορα και οικονομικα.

Ενα εξοδο για την κατασκευη που θελεις να κανεις ειναι να πας σε καποιο σιδεραδικο και να κοψεις ισομεγεθεις σηληνες εσωτερικης διαμετρου οσο η διαμετρος της ντιζας που θα χρησιμοποιησεις και αντιστοιχες ροδελες μεγαλυτερης διαμετρου ουτως ωστε να μεγαλωσεις τα σημεια στηριξης των ραφιων.Θα σε ευκολυνει και παρα πολυ στο μονταρισμα-τυφλο συστημα.Παραδειγμα το επιπλο της εκθεσης στο περιπτερο μας

Προτιμησε στηριξη 4 σημειων για καλυτερη ισορροπια και δεσιμο.Αν χρησιμοποιησεις σωληνωτους αποστατες σφιγγεις μονο πανω-κατω αλλα δεν εχεις δυνατοτητα αυξομειωσης του υψους και θα σου βγει η παναγια για να αλφαδιασεις

Για οτι αλλη απορια στειλε πμ

Reaction score
1.847

Αν ενδιαφέρεται κάποιος για λεπτομέρειες, υπάρχει ελληνική εταιρία που το εμπορεύεται.

Leading Products Ltd.
11 EMMANOUIL PAPPA
12242 AIGALEO - ATHENS
TEL: 0030-210-3418050
FAX: 0030-210-3418055
e-mail: [email protected]
web: http://www.leadingproducts.gr

Αφού χρησιμοποιείται για πάγκους κουζίνας και επενδύσεις χώρων, όπου απαιτούνται πολλά τετραγωνικά, κρίνω ότι δεν πρέπει να έχει τιμή hi-end. :126: Η δε ποικιλία χρωμάτων είναι ατέλειωτη. :121:

Υ.Γ.: Η οδός Εμμανουήλ Παππά είναι παράλληλη της Μαρκόνι (Αγίας Άννης).

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

συναδερφος χαιφιντελιστας πηγε καπου στους Αγ Αναργυρους σε εταιρια που φτιαχνει νεροχυτες απο κοριαν και πηρε τσαμπα το ρεταλι απο την γουρνα και εβαλε πανω το πικαπ του.
Καλυτερος ηχος -απλα λιγο στεγνος.Ετσι μου ειπε, ετσι μου εχουν πει οσοι εχουν δοκιμσαει ποδαρακια απο κοριαν.Βεβαια το πως ακουει ο καθενας και τι γουστα εχει βαζουν στην ακρη ολα τα πιο πανω περι επιδρασεων.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Re: Rack: Μετά το MDF, τι;

δεν εχει το erthasitahl ενα πλαστικοιδες υλικο, το οποιο εχει εξαιρετικες ιδιοτητες , απο προσωπικες δοκιμες που εχω κανει κοντρα σε επωνυμα προιοντα.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

Ρε παιδες φτασαμε να ακουμε rack?:111:

Βαρανε οι τεντζερεδες στα σπιτια μας και εμεις κανουμε συγκριτικο σε υλικα για rack?

Mηπως υπερβαλλουμε?

Reaction score
1.847

Άσχετα αν η κουβέντα παρέκλινε στην πορεία, το βασικό θέμα είναι η ερώτηση «τι εναλλακτικά υλικά υπάρχουν εκτός από τις μοριοσανίδες». Πάντως αν ταιριάζει στο χώρο και στα έπιπλα μοριοσανίδα το γυαλί πρέπει να αποκλειστεί. Με την έννοια ότι αυτό συνδυάζεται, ως επί το πλείστον, με μεταλλικά έπιπλα. Σε άλλους συνδυασμούς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διακοσμητικής ατασθαλίας. :119:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

Καλλιτεχνη μου ωραια το τιθεις το θεμα(που ελεγε καποτε ο Βαμβακουλας,γνωστος λογιος)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.521

στήριξη πάνω σε άμμο, ό,τι καλύτερο.

(κουλή ιδέα, ε? άι κάντο αν μπορείς!)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Οχι μωρέ , σώπα καημένε?:604:
μωρη αρρωστια εσυ τι μιλας ?
πηγες και εκανες ενα γαιδουρορακ , γιατι ?
γιατι δεν εκανες κατι του κιλου ?
ή κατι ετοιμο ?

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.422
Members
38.696