Radar ΚΑΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

Reaction score
1
Ένα πολύ καλό site με πληροφορίες για τις κάμερες και τα radar που υπάρχουν στους Ελληνικούς δρόμους,αλλά και τεχικά άρθρα γιατο πως λειτουργούν τόσο τα radar,όσο και τα antiradar είναι αυτό:

www.anti-camera.com

Reaction score
50
Σωκράτη πολύ καλό............
Αν δεν βαριέσαι γράψ' το στην CarAudio (ή απλά θα το γράψω εγώ........)
Εκεί είναι απαραίτητο post...... :roll: :wink:

Reaction score
1
Μήπως γνωρίζει κανείς αν οι κάμερες που έχουν τοποθετηθεί πρόσφατα στο Εθνικό οδικό δίκτυο φωτογραφίζουν τα αυτοκίνητα που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα-δηλαδή από μπροστά- ή αυτά που κινούνται στο ίδιο με αυτές,δηλαδή από πίσω;
Ρωτάω,γιατί τα μέρη που είναι τοποθετημένες είναι συγκεκριμένα και είναι πολύ εύκολo να τις δεις.
Αρα-και για να μην σκοτωθούμε-κοιτάμε απέναντι ή μπροστά μας;

Reaction score
50
Το αντιrandar, βοηθάει σε τίποτα;
Ναι.......
Γιατί οι κάμερες δεν φωτογραφίζουν όλα τα αυτοκίνητα...........
Κάνουν μέτρηση της ταχύτητας του αυτοκινήτου όπως πλησιάζει τον στύλο της κάμερας και αν είναι πάνω από το όριο.....κλικ!!!

Συνήθως φωτογραφία βγάζουν αν πας με πάνω από 10% απ' το όριο.
Άρα με όριο τα 100, δεν έχει πρόβλημα μέχρι 110 (συνήθως.......Αν ο βλαχομπάτσος θέλει να κόψει, το ρυθμίζει στα 100)
Και κατά 99% φωτογραφίζουν το πίσω μέρος του αυτοκινήτου............

Άρα, βγάλε την πίσω πινακίδα, βάλτην στο πορτμπαγκάζ και αν σε σταματήσουν πες ότι σου έφυγε μια βίδα και φοβήθηκες μην την χάσεις.
Το πολύ πολύ να πληρώσεις κάπου στα 15 ευρώ επειδή δεν είναι στην θέση της.
Όχι όμως πρόστιμο για υψηλή ταχύτητα.......... :roll: :roll: :roll: :wink:

Reaction score
1
Πάντως αν τελικά σε φωτογραφίζουν από πίσω,μάλλον για αστείο πρόκειται,αφού τουλάχιστον την ημέρα,είναι εμφανέστατες.
Μακάρι να είναι έτσι...

V

VIDEOMIX

Guest
Δεν εχω όμως την απάντηση που περιμένω για το αντιραντάρ. Πεστε βρε παιδιά, ωστε να μην αγοράζω τσάμπα.

Reaction score
50
Δεν εχω όμως την απάντηση που περιμένω για το αντιραντάρ. Πεστε βρε παιδιά, ωστε να μην αγοράζω τσάμπα.
Απ' την στιγμή που οι κάμερες έχουν ραντάρ για να μετρούν την ταχύτητα, ναι θα κάνει δουλειά το αντιραντάρ Θάνο....... :roll:
Πρόσεξε όταν επιλέγεις αντιραντάρ να έχει αρκετά μεγάλη εμβέλεια για να προλαβαίνεις να φρενάρεις........
Και εξαρτάται και απ' τις συνήθεις ταχύτητές σου.....
Αν κινήσαι συνήθως με 160+ θέλεις μεγάλη εμβέλεια (κάτι να λειτουργήσει το αντιραντάρ, κάτι να το ακούσεις, κάτι να αντιδράσεις........Αν περάσουν 2 μόνο δευτερόλεπτα,με 160+ θα έχεις ήδη διανύσει σχεδόν 100 μέτρα!!!!!)

Πάντως, για αντιραντάρ διάβασε κι εδώ Θάνο........ :wink:

http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=2313

(τι σου είναι το AVsite.......Ό,τι θες, εδώ θα το βρεις!!) :D

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
- Κατ' αρχάς οι φωτογραφίες βγαίνουν πάντα στο ρεύμα που κινείσαι και σε βγάζει από πίσω (έβαλε το χεράκι του ο Δαφέρμος γι αυτό), γιατί αν είσαι με καμιά γκόμενα και δει την φωτό η γυναίκα σου χέσε μέσα....

- Σωκράτη κατ' αρχάς αν έχεις πολλά χιλιόμετρα δεν σε σώζει να δεις την κάμερα αρκετά πιο πριν. Εκτός από τις εμφανείς υπάρχουν και μερικές που είναι αρκετά καλά καμουφλαρισμένες πίστεψέ με. Προσωπικά με έχει φωτογραφήσει κάμερα την οποία δεν έχω δει, έχω περάσει από τότε περίπου 10 φορές από το σημείο και ακόμη την ψάχνω... (κομάτι Πολύμυλου - Γρεβενών).

- Τα αντιραντάρ που κυκλοφορούν παίζουν μόνο στα λεγόμενα πιστόλια των μπλόκων. Μην ξεχνάμε ότι όσο καλή εμβέλεια και να έχουν στην περίπτωση των φωτογραφικών πρέπει να περάσεις την συσκευή για να σε χτυπήσει... από πίσω μάλιστα. Άρα είναι αρκετά αργά ούτως ή άλλως. Οι φήμες λένε όμως ότι τα φωτογραφικά δεν δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο με τα πιστόλια. Για την ακρίβεια είναι μυστικό το πως δουλεύουν. Πείτε μου για παράδειγμα με ποιόν τρόπο φωτογραφίζουν εμένα στον λεωφορειόδρομο και όχι το λεωφορείο :wink:

- Τα φωτογραφικά δεν δουλεύουν (πλέον) την νύχτα. Ο ξύπνιος προμηθευτής έχει βάλει τέτοια μηχανή έτσι ώστε να χρειάζεται αλλαγή film όταν δεν έχει αρκετό φως. Στην αρχή το αλλάζανε αλλά τώρα πλέον σπανίως γίνεται κάτι τέτοιο και λόγω βαρεμάρας αλλά και λόγω κόστους. Συνεπώς το βράδυ δεν τρέχει κάστανο.

- Παντός είδους φωτογραφικά και πιστόλια, δεν πιάνουν καλά όταν βρέχει (μικροκυματικά γαρ), άρα με βροχή πάμε γαμιώντας :lol:

- Η καλύτερη λύση είναι το ξήλωμα της πίσω πινακίδας που λέει ο Γιάννης. Για τα μπλόκα με πιστόλι δεν υπάρχει σωτηρία πλην των καλών αντιραντάρ αλλά και πάλι είναι δίκοπο μαχαίρι. Από την άλλη τα εν λόγω μπλόκα έχουν λιγοστέψει κατά πολύ.

........

Reaction score
1
Τελικά έμαθα ότι σε φωτογραφίζουν από πίσω και ότι τα αντιραντάρ δεν μπορούν να τις ανιχνεύσουν γιατί οι καμερες του Μαλιακου δηλαδη απο τον Αγ Κωνσταντινο μεχρι τη Λαμια χρησιμοποιούν πιεζοηλεκτρικες λωριδες οι οποιες βρισκονται κατω στην ασφαλτο.
Αποτελεσμα, με αυτον το τροπο δεν υπαρχει συχνοτητα και ετσι δεν ανιχνευεται απο τους ανιχνευτες που εχουμε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.089
Members
38.528
Νεότερο μέλος
Emmanouel graecorum