Rainbow Ειναι τοσο τρομερο?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Υπαρχουν αυτοι που το βλεπουν πολυ , αυτοι που το βλεπουν λιγο και αυτοι που δεν το βλεπουν καθολου.
Υπαρχουν αυτοι που υπερβαλλουν αλλα και αυτοι που υποφερουν.
Υπαρχουν αυτοι που νομιζουν πως το βλεπουν αλλα και αυτοι που δεν μπορουν να παρακαλουθησουν ουτε δεκα λεπτα.
Υπαρχουν αυτοι που το ξεπερασαν και αυτοι που δεν μπορουν.

Ειναι δυνατον να "πιανουμε" την κινηση του χρωματικου τροχου ακομα και στις μερες μας με τις μεγαλες ταχυτητες και τα πολλα μερη του τροχου.

Ενα καυτο θεμα με πολλες παραμετρους και πλευρες.

Ας ακουσουμε την δικη σας.... :wink:

Reaction score
25
Δεν ξέρω.....
Δεν έχω παρακολουθήσει ολόκληρη ταινία σε DLP προβολέα μέχρι τώρα.
Οταν πρωτοείδα DLP ήταν ο PIANO PLUS AVANTI και χωρις να ξέρω καν για το φαινόμενο αυτό , ξαφνικά είπα : Ωχ τι είναι αυτό που πέρασε ?

Η τελευταία φορά που είδα DLP ήταν ο OPTOMA 77 νομίζω.
Και εκεί είδα το φαινόμενο αλλά μόνο για λίγο στα πρώτα 2-3 δευτερόλεπτα.Μετά λες και "έστρωσε" το μάτι μου, και για το υπόλοιπο τέταρτο της ώρας δεν το ξαναείδα...

Κατά συνέπεια δεν μπορώ να πω αν με πειράζει σίγουρα ή όχι.....

Reaction score
453
Το έβλεπα στους πρώτους προβολείς 3 σημείων και 2Χ ταχύτητα.
Στους μετέπειτα καθόλου.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
310
το έβλεπα, το βλέπω και πολύ φοβάμαι ότι θα το βλέπω σε όλους τους DLP με τροχό ανεξαρτήτως ταχύτητας...

Reaction score
2
Εγώ, δυστηχώς, το βλέπω σχετικά αρκετά και με κουράζει -τουλάχιστον στους προβολείς που αντέχω οικονομικά να αποκτήσω-. Για αυτόν τον λόγο η αναγκαστική στροφή στους LCD. (Θυμάσαι Αντρέα που μου έλεγες να πάρω τον Η30Α? και εγώ θα ήθελα αλλα....καταραμένο rainbow...!!!)

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Η δική μου περίπτωση είναι τραγική! Φαντάζομαι αν έβλεπα μόνο ένα ουράνιο τόξο που και που δεν θα με πείραζε...

Όμως ο πονοκέφαλος που μου δημιουργεί το φαινόμενο είναι κάτι πολύ ενοχλητικό! Μόνο σε τρίτσιπο dlp δεν με έχει πιάσει πονοκέφαλος...

Reaction score
0
Συνήθως rainbow βλέπουν (ή επιτείνεται το φαινόμενο) οσοι έχουν αστιγματισμό.
Σε ποιό βαθμό είναι μάλλον υποκειμενικό και ίσως έχει σχέση και με τον βαθμό αστιγματισμού.
Κι εγώ με τη σειρά μου βλέπω rainbow αλλά μέχρι και ταχύτητα τροχού που έχει ο Optoma H30. Δηλαδή σε αντίστοιχα μηχανάκια Optoma H30, Infocus 4805, Benq 5120 βλέπω.
Για ταχύτητες από εκεί και πάνω δεν βλέπω.
Η γνώμη μου γέρνει υπέρ των DLP αρκεί να μην βλέπεις rainbow...
Δεν αντέχω το pixelation των LCD (το βλέπω ακόμα και στα 4μ...).
Ο καθείς με τα κουσούρια του :lol: :lol: :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Με ενοχλεί πάρα μα πάρα πολύ, σε σημείο πονοκεφάλου...
Φυσικά και μόνο ότι μου αποσπά την προπσοχή από την ταινία αρκεί...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Θα συμφωνησω με τον Στεργιο με την διαφορα πως στον τελευταιο βιντεοπροβολεα που ειδα ηταν ο NEC 75 , τον οποιο και πηρα σπιτι μου επι τουτου.
Αυτο ηταν!
Μετα απο 4-5 ημερες συμβιωσης με τον εν λογω βιντεοπροβολεα δεν ξαναειδα το φαινομενο , υπο φυσιολογικες συνθηκες.Το βλεπω μονο εαν προσπαθησω με τα διαφορα κολπακια και μονο σε βιντεοπροβολεις με χαμηλη κινηση τροχου.
Σε μεγαλους....ουτε με προσπαθεια :wink:

Reaction score
152
ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΑ Μ'ΑΡΕΣΕΙ!!!!!
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΩΡΑΙΩΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΘΩΣ ΜΟΛΙΣ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ Η ΓΗ ΜΥΡΙΖΕΙ ΦΡΕΣΚΑΔΑ!!!!
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Reaction score
0
Εγώ δεν είχα ιδέα τι εστί rainbow μέχρι που είδα
ενα 2χ DLP της Βenq, στον Η30Α δεν το έβλεπα καθόλου αλλά δεν είδα μια ολόκληρη ταινία. Ολόκληρη ταινία είδα με τον sb21 της HP στον οποίον ναι μεν έβλεπα rainbow αλλά δεν με κούραζε... Που καταλήγω; σίγουρα σε 4x για να είμαστε σίγουροι και μάλλον dlp. το μόνο που με χαλάει είναι η μικρή ανάλυση για τα λεφτά που μπορώ να διαθέσω για χρήση HD και ίσως αυτό από μόνο του με οδηγήσει σε LCD.
αυτά από εμένα κύριοι.

Reaction score
0
Αντρεα, γιατι δεν φτιαχνεις μια ερευνα εδω μεσω του site, ποιοι βλεπουν ουρανια τοξα, ποιοι εχουν πονοκεφαλους , ζαλη , κουραση κλπ και ποιοι δεν εχουν απολυτως κανενα προβλημα με τους συγχρονους DLP ??
Θα ηταν ενδιαφερον νομιζω να βγαλουμε καποια ποσοστα. Και να τα συγκρινουμε με καποια ξενα αν υπαρχουν.
Σε μορφη ψηφοφοριας οπως αλλα ερωτηματα.
Τι λες?

Reaction score
5
Και εγώ τώρα για πρώτη φορά έχω δει τέτοιο πράμα στο clip του CptBill πάντως αστιγματισμό δεν έχω!!

Η στραβός είναι ο γιαλός η στραβά αρμενίζουμε ρε!! :lol:

Καμία αγωγή στις κατασκευάστριες εταιρίες παίζει για χρόνιους πονοκεφάλους? :lol: :lol:

Reaction score
5
Εχω ενα Infocus Χ1, στην αρχη εβλεπα συχνα πυκνα, μετα απο κανα μηνα λιγοτερο και τωρα μετα απο 130 ταινιες δεν βλεπω καθολου ακομα και αν προσπαθησω....
Συνηθιζει το ματι....ξερω και γω....

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Αντρεα, γιατι δεν φτιαχνεις μια ερευνα εδω μεσω του site, ποιοι βλεπουν ουρανια τοξα, ποιοι εχουν πονοκεφαλους , ζαλη , κουραση κλπ και ποιοι δεν εχουν απολυτως κανενα προβλημα με τους συγχρονους DLP ??
Θα ηταν ενδιαφερον νομιζω να βγαλουμε καποια ποσοστα. Και να τα συγκρινουμε με καποια ξενα αν υπαρχουν.
Σε μορφη ψηφοφοριας οπως αλλα ερωτηματα.
Τι λες?
Οκ Βαιε , το φτιαχνω... :wink:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.684
Members
38.731
Νεότερο μέλος
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΤΣΙΟΥ