Rainbow και Ηigh Def

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.585
Εχω να κανω μια παρατηρηση που νομιζω ειναι σημαντικη....

Σε ΗD εργα και ντοκυμαντερ το rainbow ειναι πολυ
λιγοτερο ορατο απο οτι με DVD.

Πιστευω πως οσο αυξανει το HD υλικο τοσο λιγοτερο θα μας απασχολει
το RBE

Eχει κανενας αλλος κανει την ιδια παρατηρηση?

Υπαρχει μηπως καποια εξηγηση?

Reaction score
14
εγώ που δεν εχω δεί ποτέ rainbow σε dLP τις να πταίει? Παιζει ρόλο μυωπία, αστιγματισμός, ξέρει κανέις?

Η αλήθεια είναι παντως ότι όταν εχουμε κάνει αρκετή θέαση σε HD υλικό και πάμε μετά σε DVD και ειδικά όχι με την καλίτερη εικόνα Κουράζονται τα μάτια μου.

Εδώ ισχύει το αγγλικό: "Seen no better".

απαξ και εχεις καλομάθει τα ματάκια σου μετά ο εγγέφαλος δεν κάνει downscale ευκολα!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Καθως αυξανεται η αναλυση αυξανεται και το refresh(Ηz)
Μεγαλυτερο refresh=λιγοτερο RBE

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
ΕΓΩ!

Πραγματικά σε hd υλικό δεν με ενοχλεί τόσο πολύ το RBE...

Αλλά είναι εκεί... οπότε:

Προσεχώς: LCD PROJECTOR FULL 1920X1080!

Reaction score
1
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:

Η διαφορά στο refresh απορρέει από το ότι για δούμε PAL DVD στα 25 frames/second σωστά o projector συνήθως μπαίνει στα 50Ηz σε αντίθεση με τα HD κλιπακια(τα περισσότερα Αμερικανικής προέλευσης) που είναι γραμμένα σε 30(29.97) frames/second τα οποία για να του δούμε σωστά, ο PJ θα πρέπει να δείχνει στα 60Hz. Άρα ελαφρώς μειωμένο rainbow;

Σε HD υλικό με 25 καρέ/δευτ. λογικά διαφορά δεν θα υπάρχει.

Reaction score
0
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
:shock: Are you sure???? :shock:
Εκτός και αν εννοείς ότι το htpc μπορεί να ανεβάσει μεγαλύτερα refresh rates από ένα player σε custom settings... Αλλιώς θα κάναμε upscale τα dvd και θα μειώναμε το rainbow!

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Το ειχα θεσει και σαν ερωτηση εδω http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=3680.msg64507#msg64507.
Πιστευω οτι το software διαδραματιζει μεγαλο ρολο στην εμφανιση του RBE τουλαχιστον για μια μεριδα θεατων. Με την ελευση του HD τα πραγματα πιστευω οτι θα βελτιωθουν κατα πολυ...

Reaction score
14
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Νομίζω Ανδρέα ότι δεν εχεις δίκιο.

Αυτό που νομίζω ότι εχει μειώσει το RBE είναι οι καλίτεροι scalers των DLP's

Δίνουν περισότερη πληροφορία για να προβληθέι και περισότερα πίχελς είναι ενεργά αρα μειώνεται ή κενή απόσταση ανάμεσα τους οπότε και δεν ιδολιάζει το ένα με το άλλο.

Εχουμε πιο μεγάλη συγκέντρωση ενεργής πληροφορίας σε HD material.

Τα Hz που αναφέρεις είναι σταθερά 50 στο PAL και 60 στο NTSC.

Απο HTPC επίσης λόγω της λειτουργίας της κάρτας γραφικών όσο ανεβάζεις ανάλυση τόσο πέφτουν τα Hz, έτσι δεν είναι?

Δεν βλεπω λογική 100% σε αυτό που μας λές?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ρε παιδιά το RBE έχει σχέση με ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ άλλο εκτός από τον χρωματικό τροχό?... Δεν νομίζω.

Reaction score
14
Νίκος Τσαρουχάς said:
Ρε παιδιά το RBE έχει σχέση με ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ άλλο εκτός από τον χρωματικό τροχό?... Δεν νομίζω.
εχει να κάνει με την ελευση της φωτεινής δέσμης απο τα πρίσματα του χρωματικου τροχού και την πιθανή διάθλαση της δέσμης αυτής.

Δεν ξέρω όμως πώς ήταν οι παλιοί πρό 3ετίας DLP αλλά ο δικός μου ο HP (Κλόνος Benq) που έιχα αγοράσει το 2004 και φυσικά ο OPTOMA 72 είναι απόντες απο το RBE

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Νικο, εχεις δικιο απο την μια, αλλα απο την αλλη, αν υπαρχει βελτιωση του Refresh rate απο τον προβολεα, τοτε οι περιοδοι που οι καθρεπτες "μενουν" στην οθονη ειναι μεγαλυτερες αρα και το φαινομενο πιο αδιορατο... Νομιζω οτι το software (μαζι με την βελτιωση των ταχυτητων των μικροκαθρεπτων και των τροχων) θα επιφερουν σημαντικη βελτιωση και ισως και εξαλειψη του φαινομενου αυτου. Ας μη ξεχναμε οτι ολες οι τεχνολογιες που εχουν σχεση με εικονα, χρησιμοποιουν τεχνασματα για να μας "ξεγελασουν". Σαρωση και τροχος, ειναι σε αμεση εξαρτηση τεχνικες...

Reaction score
0
Eγω ενα εχω να πω.
Ηθελα να παρω dlp (σαφως ανωτεροι των lcd στα ματια μου) αλλα πηρα lcd λογω rainbow.
Aν κρινω απ τα παραπανω ΚΑΛΑ εκανα.
Θα ημουν τωρα με ασπιρινη και panadol .
Για τον πονοκεφαλο.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Δεν καταλαβαινω τι δεν καταλαβατε.
Υψηλοτερο refresh σημαινει γρηγοροτερη κινηση στον τροχο αρα μειωμενο( σε οσους το βλεπουν)RBE
Η αμφιβολια σας εστιαζεται στο εαν οντως το υψηλοτερο refresh δινει χαμηλοτερη αισθηση του RBE η εαν το HD μπορει να προκαλεσει υψηλοτερα επιπεδα στο refresh?

Παλαιοτερα , εννοω στους παλαιοτερους DLP , καθε φορα που ανεβαζαμε τις αναλυσεις μπορουσες να ακουσεις τον χρωματικο τροχο να "ανεβαζει στροφες"

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.585
Η Rainbowφοβια πρεπει να ειναι κοινωνικο φαινομενο τελικα......... :p

Σκαει παντου μυτη...... :D

Ευτυχως εμενα με λυτρωσε ο guru του DLP (Ανδρεας) ενα Σαββατο πρωι ,ακουμπησε το χερι του στο μετωπο μου,εκλεισε τα ματια ,
ψελλισε καποια λογια ,και μπορω να πω οτι μετα ειδα το φως, ελευθερο απο τοξα.............. :mrgreen:

Reaction score
164
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Παλαιοτερα , εννοω στους παλαιοτερους DLP , καθε φορα που ανεβαζαμε τις αναλυσεις μπορουσες να ακουσεις τον χρωματικο τροχο να "ανεβαζει στροφες"
Μπράβο, ρε! Αυτή είναι τεχνολογία! Προτζέκτορας ταχύτητας! Πώς λέμε "χύτρα ταχύτητας"; Ένα τέτοιο πράγμα! :lol:
Δεν μου λες... Βγαίνουν και με χειροκίνητο σασμάν; :lol:

Reaction score
14
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Η αμφιβολια σας εστιαζεται στο εαν οντως το υψηλοτερο refresh δινει χαμηλοτερη αισθηση του RBE η εαν το HD μπορει να προκαλεσει υψηλοτερα επιπεδα στο refresh?
Αυτό ακριβώς Ανδρέα.

το υψηλότερο refresh είναι λογικότατο να δουλεύει σωστά όπως λές, το HD όμως τι σχέση έχει με higher refresh εκεί είναι ή ενσταση μου.

Αν μιλάμε απο Player τό PAL εχει στανταρντ refresh όπως και το NTSC. Απο HTPC όσο μεγαλώνεις ανάλυση μειώνεις τα Hz.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Υψηλότερο refresh εγώ κατάλαβα άλλο πράγμα. Αυτό που λέει ο dream, όχι την συχνότητα περιστροφής του τροχού, γι αυτό και μου φάνηκε παράξενο.

Αυτό όμως είναι πολύ ενδιαφέρον. Δηλαδή υπάρχει σοφγουέρι που ελέγχει την ταχύτητα του τροχού και από x την κάνει y, ανάλογα με την ανάλυση του σήματος? Και γιατί εξ αρχής δεν την έχουν την ταχύτητα του τροχού στο max? :shock:

Περίεργο μου φαίνεται ρε παιδιά κάτι τέτοιο. :roll:

Reaction score
0
Νίκος Τσαρουχάς said:
Υψηλότερο refresh εγώ κατάλαβα άλλο πράγμα. Αυτό που λέει ο dream, όχι την συχνότητα περιστροφής του τροχού, γι αυτό και μου φάνηκε παράξενο.

Αυτό όμως είναι πολύ ενδιαφέρον. Δηλαδή υπάρχει σοφγουέρι που ελέγχει την ταχύτητα του τροχού και από x την κάνει y, ανάλογα με την ανάλυση του σήματος? Και γιατί εξ αρχής δεν την έχουν την ταχύτητα του τροχού στο max? :shock:

Περίεργο μου φαίνεται ρε παιδιά κάτι τέτοιο. :roll:
Αναφερόμαστε άρα σε κυκλική ταχύτητα του τροχού και όχι σε συχνοτητα ανανέωσης που βγάζει η κάρτα γραφικών?
Ή μήπως θεωρούμε ότι είναι αλληλένδετα αυτά τα δύο?

Και αν έτσι είναι γιατί τα μηχανήματα που λέμε έχουν λιγότερο rainbow έχουν μεγαλύτερη ταχύτητα χρωματικού τροχού? (x4,x5 κλπ)....

Όπως και να έχει να ξεκαθαρίσουμε τι συμβαίνει πρώτα σε PAL σήμα και μετά να δούμε που διαφέρει το HD?

Reaction score
7
unforgiven said:
Μπράβο, ρε! Αυτή είναι τεχνολογία! Προτζέκτορας ταχύτητας! Πώς λέμε "χύτρα ταχύτητας"; Ένα τέτοιο πράγμα! :lol:
Δεν μου λες... Βγαίνουν και με χειροκίνητο σασμάν; :lol:
Που να εβλεπες τους πρωτους πρωτους, οπου ανοιγες ενα πορτακι και εβαζες ενα καρβουνακι (απο αυτα για το λιβανι) που ζεσταινε νερο και με τον ατμο γυρνουσε τον τροχο. Ειχαν ομως ηλεκτρονικη αναφλεξη στο καρβουνακι....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.369
Members
38.691
Νεότερο μέλος
agnooumenos