Rainbow και... οφθαλμίατροι !

Reaction score
2
Παιδιά καλημέρα!
Γνωρίζει κανείς εάν το rainbow μειώνεται ΄(ή εξαφανίζεται) με γυαλιά? Θα ρωτούσα οφθαλμίατρο αλλά πιστεύω πως αν δεν είναι του "κυκλώματος" θα με κοιτάει σαν UFO . "Τι rainbow kai DLP kai χρωματικοί τροχοί και x2 .......μου λές τώρα..." :shock:
Οχι τίποτε άλλο, μη κανω τον κόπο να βάλω γυαλιά για τον αστιγματισμό τσάμπα. (Μιας και δεν με ενοχλει πουθενα αλλού) :p

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
δεν έχει να κάνει με τα γυαλιά αλλά το Rainbow (άσχετα με το αν ο Καφάτος φορά μαύρα γυαλιά στις φωτογραφίες του ποτέ δεν τον οφέλησαν στην θέαση DLP)...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Λογικά όσο περισσότερο αστιγματισμό έχεις (και δεν φοράς γυαλιά), τόσο λιγότερο rainbow βλέπεις :roll:

Reaction score
2
Είχα την εντύπωση ότι το αντίθετο συμβαίνει!
Κανένας οφθαλμίατρος ρε παιδιαααα!!!! :)))

Reaction score
50
Ρε παιδιά, εγώ το αντίθετο ήξερα, άτομα με αστιγματισμό βλέπουν πιο εύκολα RAINBOW. Βέβαια δεν είμαι ειδικός, μπορεί και να κάνω λάθος...

Reaction score
0
Να μιλήσει και κάποιος με την πάθηση 8)
αν έχεις αστιγματισμό το rainbow το βλέπεις αν δεν φοράς γυαλιά. Αν φοράς γυαλιά το φαινόμενο ελαττώνεται (ίσως και να εξαφανίζεται αν έχεις λίγο).
Που το βλέπεις; Σε σκηνές με αντίθεση (άσπρο-μαύρο/άσπρο-κόκκινο/άσπρο-μπλε/άσπρο-πράσινο). Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι υπότιτλοι (άσπρο-μαύρο).
Γιατί αυτοί που έχουν αστιγματισμό είναι επιρρεπείς στο rainbow; Γιατί πολύ απλά το φως διαχέεται γύρω από τα αντικείμενα/σχήματα/γράμματα.
Για όσους δεν έχουν αστιγματισμό μπορώ να σας πω ότι βλέπεις κάπως θολά όπως όταν είσαι μεθυσμένος... :roll:

Reaction score
191
εχω 5.5 μυωπια και 1.5 αστιγματισμο,εχω απιστευτο προβλημα με το rainbow για αυτο αλλωστε πηρα και lcd προβολεα.ειτε με φακους επαφης ειτε με γυαλια με πανακριβα κρυσταλα δεν ειδα καμια ελατωση :?

Reaction score
51
Αγοράζεις DLP με ταχύτητα τροχού από 5Χ και πάνω και καθάρισες!!!
Ακόμα και πρόβλημα να έχεις στο θέμα rainbow effect με μεγάλη ταχύτητα τροχού απλά.....το ξεχνάς!!! :roll: :wink:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Το ζήτημα του rainbow δεν είναι κάτι που υπακούει σε κανόνες.

Ναι μεν όσοι έχουν αστιγματισμό είναι πιο ευάλωτοι αλλά στην πραγματικότητα φαίνεται από μαρτυρίες ότι είναι περισσότερο θέμα τύχης.

Υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν πολύ rainbow και χωρίς καθόλου αστιγματισμό αλλά και άλλοι που με αρκετό αστιγματισμό δεν βλέπουν το φαινόμενο...

Reaction score
191
οσο πιο μεγαλυτερος τροχος τοσο λιγοτερο rainbow αυτο για μενα δεν σημαινει οτι εξαλειφεται πληρως για τα δικα μου ματια παντα σε ολους βλεπω δεν πα να χει και 100χ τροχο αλλα εγω ειμαι και περιπτωσαρα με ζαλιζουν και με κουραζουν εκτος απο το rainbow οι dlp

Reaction score
51
Πέρα από την πλάκα Γιώργο, υπάρχει η άποψη που υποστηρίζει πως οι DLP είναι πιο κουραστικοί για τον εγκέφαλο.........
Σε αναγκάζουν να δουλεύεις πιο πολύ το μυαλό κατά την διάρκεια μιας ταινίας (ίσως λόγω του μηχανικού τμήματος) γιαυτό και πολύς κόσμος αισθάνεται πιο έντονη κούραση βλέποντας σε DLP μετά από κάποιες ώρες θέασης από ότι σε έναν LCD.
Αυτό εμφανίζεται εντονότερο στην περίπτωση που κάποιος παίζει με κάποια παιχνιδομηχανή σε βιντεοπροβολέα........
Ίσως και αυτός να είναι ο λόγος που για παιχνίδια είναι καλύτεροι οι LCD.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.373
Members
38.693
Νεότερο μέλος
ΑποστολοςΒαζ