Rapberry pi3 ταχυτητες lan

vassilis1984

"Επαγγελματίας"
Reaction score
122
Καλησπερα

θελω να στησω ενα raspberry pi 3 με librelec και kodi για streaming ταινιων απο το nas. Η συνδεση θα γινει ενσυρματα αλλα αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι η ταχυτητα δικτυου του raspberry. Ειναι 10/100 απ οτι ειδα, δηλαδη μεγιστη ταχυτητα περιπου 10 mb/sec. Οι περισσοτερες ταινιες fhd που εχω στο nas μου ειναι μεγαλυτερες απο 10 mb/sec. Θα εχω σπασιματα ή πτωση ποιοτητας να φανταστω?

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Πρακτικά ταινία με bit rate μέχρι και 40 Mbit δεν έχει προβλημα να αναπαραχθεί σωστά το είχα κάνει.
Αν δε, μιλάμε για mkv των 10 15 Mbytes, δεν υπάρχει κανένα προβλημα στην αναπαραγωγή.

minas

Πισιά
Reaction score
4.201
Καλησπερα

θελω να στησω ενα raspberry pi 3 με librelec και kodi για streaming ταινιων απο το nas. Η συνδεση θα γινει ενσυρματα αλλα αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι η ταχυτητα δικτυου του raspberry. Ειναι 10/100 απ οτι ειδα, δηλαδη μεγιστη ταχυτητα περιπου 10 mb/sec. Οι περισσοτερες ταινιες fhd που εχω στο nas μου ειναι μεγαλυτερες απο 10 mb/sec. Θα εχω σπασιματα ή πτωση ποιοτητας να φανταστω?
Μπερδεύεις τα Megabits per second (Mbps ή Mbit/s) με τα MegaBytes per second (MB/s).
Το Pi 3 συνδεδεμένο με καλώδιο δίνει 100Mbps, το οποίο είναι το νούμερο που πρέπει να συγκρίνεις με το bitrate των ταινιών σου (αφαιρώντας και λίγο overhead, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες). Δεν υπάρχει "φυσιολογική" ταινία FHD με bitrate > 100 Mbps.

vassilis1984

"Επαγγελματίας"
Reaction score
122
Μπερδεύεις τα Megabits per second (Mbps ή Mbit/s) με τα MegaBytes per second (MB/s).
Το Pi 3 συνδεδεμένο με καλώδιο δίνει 100Mbps, το οποίο είναι το νούμερο που πρέπει να συγκρίνεις με το bitrate των ταινιών σου (αφαιρώντας και λίγο overhead, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες). Δεν υπάρχει "φυσιολογική" ταινία FHD με bitrate > 100 Mbps.
Nαι εχεις δικιο, για καποιον λογο ειχα στο μυαλο μου οτι ειναι fhd ταινιες με dts ηχο ειναι πανω απο 10 mb/s αλλα μαλλον λαθος υπολογισμους εκανα.!

Reaction score
11.755
Καλησπερα

Δηλαδή τώρα εσύ με αυτή τη συσκευή παίζεις τα πάντα από 1080p MKV αρχεία, ε; Για στήστο που λες και πες μου κι εμένα, γιατί θα το πετάξω σε κάνα κάδο.

Reaction score
1.988
Δηλαδή τώρα εσύ με αυτή τη συσκευή παίζεις τα πάντα από 1080p MKV αρχεία, ε; Για στήστο που λες και πες μου κι εμένα, γιατί θα το πετάξω σε κάνα κάδο.
Καλημέρα.....άν και εφόσων....στείλε μου σε μήνυμα σε ποιόν κάδο το πέταξες.....:D:D:D

minas

Πισιά
Reaction score
4.201
Ως hardware είναι απολύτως επαρκές για h264 1080p, ακόμη και σε 3D δεν έχει κάποιο πρόβλημα.
Εάν σε ενδιαφέρουν h265/HEVC ή 4K, προφανώς χρειάζεσαι κάτι άλλο.

Ως software, το LibreElec είναι μία εύκολη και αποτελεσματική λύση για να παίζεις σε 15 λεπτά.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7