Raspberry pi 4 with 4K & passthrough

Μηνύματα
10
Reaction score
0
Καλησπέρα στο παρεάκι μετά απο χρόνια!!!!
Αν και χρόνια member/φαν του site, δυστυχώς άφησα το άθλημα εδω και καιρό. ΟΜΩΣ ήρθε η ώρα να ξεκινήσω πάλι.
Οπότε θα ήθελα την βοήθεια σας, (καθότι έχω μείνει λίγο πίσω ), σχετικά με ένα πρόβλημα που με απασχολεί.

Λοιπόν, πρόσφατα αγόρασα την Samsung Q5580R η οποία δουλεύει με το υπάρχων Media Centrer (Intel Nuc) το οποίο τρέχει Kodi. Προφανώς θέλοντας να εκμεταλευτώ το 4Κ, παρατήρησα οτι το Nuc δεν μπορεί να υποστηρίξει 4Κ ανάλυση καθότι παλιο και σχετικα φθηνό.
Σκέφτηκα λοιπόν να αγοράσω το Raspberry 4 4GB (δεν παίζει ρόλο η μνήμη για το συγκεκριμένο case) και απο εκεί να βλέπω τις ταινίες μου με 4Κ ανάλυση, στέλοντας τον ήχο στον AV Receiver μου.

Το πρόβλημα!!! Το ηχοσύστημα που έχω Yamaha RX-V 465 (2014 νομίζω) υποστηρίζει HDMI pass-through αλλά μόνο ως FHD 1080p.

Θέλοντας να εκμεταλευτώ στο μέγιστο όλες τις τεχνολογίες (4Κ στην TV και DTS-HD κλπ στον ενισχυτή) σκέφτηκα να συνδέσω το Ρi με την ΤV μέσω HDMI και απο την ΤV να περάσω pass-through τον ήχο μέσω optical στον ενισχυτή, καθότι το Ρi δεν έχει οπτική έξοδο.

Οι ερωτήσεις μου:

1. Βρήκα οτι η TV μπορεί να κάνει DD 5.1 & ATMOS passthrough αλλά οχι DTS. Δυστυχώς ATMOS δεν μπορώ να περάσω γιατί δεν το υποστηρίζει ο ενισχυτής. Το ίδιο ισχύει τότε και για τις ταινίες με DTS του embedded Netflix app που έχει η ΤV. Σωστά;;;; το γνωρίζει κάποιος;

2. Παρόλα αυτά θα ήθελα να μου πείτε αν όντως γίνεται να περάσω μέσα απο το HDMI της TV τον ηχο και να το στείλω raw στον ενισχυτή.

3. Υπάρχει κάποια άλλη λύση με το υπάρχον setup?? Intel Nuc / RPI 4 που να μπορέσει να εξυπηρετήσει αυτά που θέλω;

4. Υπάρχει κάποια άλλη λύση αντίστοιχη σε low-cost ~100 E ώστε να έχω DTS/DTS:HD DD/DD-TrueHD συν 4Κ?? Τσέκαρα το Vero αλλά και για λόγους κόστους αλλά και επειδή το RPi θα το σκίσω με opensource κώδικα και δικά μου mods το έχω αφήσει ως τελευταία επιλογή.

Σας ευχαριστώ πολύ
Stay Safe
 


Μηνύματα
435
Reaction score
280
Έχω ένα rpi2 για να ακούω μουσική με moode. Κάποια στιγμή που το δοκίμασα με libreelec για να το συνδέσω σε παλιό ραδιοενισχυτή που έχει μόνο DD kai DTS χρησιμοποίησα μια παλιά κάρτα ήχου που μου είχε περισσέψει και η οποία έχει έξοδο οπτικής ίνας και δούλεψε κανονικά. Η USB κάρτα είναι η creative sound blaster x-fi surround 5.1 αγορασμένη από το 2009.
 

Μηνύματα
80
Reaction score
9
θα τα γράψω απλά:
α) Με το υπάρχον σύστημα δεν πρόκειται να έχεις ταυτόχρονα ΠΟΤΕ, 4Κ εικόνα και DTS true hd ή master audio ήχο.

β) Αν δεν πάρεις 4κ audio video splitter (κόστος 150ε, hdfury avr key ή κάτι της egreat εάν κυκλοφορεί ακόμη) με το υπάρχον σύστημα δεν πρόκειται να έχεις ταυτόχρονα ΠΟΤΕ και HDR εικόνα και DTS true hd ή master audio ήχο.

γ) Με κάρτα gt1030 low profile (φυσικά δεν χωράει στο κουτί σου) δίνω με HMDI 4K εικόνα στην TV και με την 2η display port, ήχο στον 1080p av receiver. Επειδή η κάρτα νοιώθει τον ενισχυτή σαν 1080p monitor, τα windows δεν ενεργοποιούν το HDR αλλά τουλάχιστον έχω τον ήχο όπως τον θέλω.
Όταν θέλω HDR απλά απενεργοποιώ τον avreceiver και πλέον έχω 4κ HDR και απλό DTS με οπτική από την TV (samsung Q6580R) στον 1080p avreceiver.

Στη θέση σου θα ξεκινούσα με την Αλλαγή πηγής για αναπαραγωγή 4Κ και έπειτα σε έπειτα σε αλλαγή ενισχυτή.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.311
Μηνύματα
2.858.162
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top