Raspberry pi3 με 7" οθόνη ως κεντρικό σύστημα ήχου και εικόνας στο αυτοκίνητο

Reaction score
1
Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους.
Σχεδιάζω (στο χαρτί ακόμη) να αντικαταστήσω το ραδιοcd του Ford CMax diesel (Sony 6000cd) με raspberry pi3 με 7"οθόνη , GPS, module, Bluetooth για ομιλία κινητού, sim module (internet) και κάμερα οπισθοπορειας.
Το βασικό μου ερώτημα είναι αν η μπαταρία (75Ah) του αυτοκινητου θα έχει κάποιο θεμα λειτουργίας με όλα αυτά συνδεδεμένα, υπόψη το όλο σύστημα θα είναι σε λειτουργία μόνο όταν θα λειτουργεί το αυτοκίνητο.

Αυτά για αρχή...

Last edited:

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Ενδιαφέρον project.
Ποιο λειτουργικό μπορεί να κάνει όλα τα παραπάνω?
Το raspberry pi3 θεωρητικά μπορεί τραβήξει έως και 2.5 Α max. Στην πράξη χρειάζεται πολύ λιγότερα οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα κατανάλωσης για την μπαταρία του αυτοκινήτου.
[DOUBLEPOST=1515082608][/DOUBLEPOST]Και εδώ https://www.raspberrypi.org/help/faqs/#powerReqs

Reaction score
1
Ενδιαφέρον project.
Ποιο λειτουργικό μπορεί να κάνει όλα τα παραπάνω?
Το raspberry pi3 θεωρητικά μπορεί τραβήξει έως και 2.5 Α max. Στην πράξη χρειάζεται πολύ λιγότερα οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα κατανάλωσης για την μπαταρία του αυτοκινήτου.
[DOUBLEPOST=1515082608][/DOUBLEPOST]Και εδώ https://www.raspberrypi.org/help/faqs/#powerReqs
με Raspbian (και βλεπουμε...)
Έχω δεί κάποια στο διαδίκτυο αλλά πριν μπώ στη διαδικασία είπα να το ψάξω λίγο, αρχικά απο αυτά που δέν κατέχω (πχ. ηλεκτρολογικά αυτοκινήτου).
Θα διαβάσω το link που έστειλες...και θα επανέλθω.
http://engineering-diy.blogspot.gr/2013/08/car-pc-projectaugust-2013-update.html

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Νομίζω πως ένα 7'' Android tablet είναι πολύ καταλληλότερο από πλευράς software & hardware, αλλά δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις με το raspberry.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Είναι πολύ καλή επιλογή ειδικά για ήχο. Μπορείς μέσω usb να συνδέσεις τον επεξεργαστή της helix pro που θα απογειώσεις τον ήχο. Επίσης μέσω internet μπορείς να συνδέσεις στο κινητό η το τάμπλετ το volumio και να παίζεις ασύρματα.
Το μόνο θέμα που έχει είναι ότι θα πρέπει να μένει ανοιχτό για περίπου 1 λεπτό μέχρι να κλείσει.

Reaction score
1
Νομίζω πως ένα 7'' Android tablet είναι πολύ καταλληλότερο από πλευράς software & hardware, αλλά δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις με το raspberry.
Είναι πολύ καλή επιλογή ειδικά για ήχο. Μπορείς μέσω usb να συνδέσεις τον επεξεργαστή της helix pro που θα απογειώσεις τον ήχο. Επίσης μέσω internet μπορείς να συνδέσεις στο κινητό η το τάμπλετ το volumio και να παίζεις ασύρματα.
Το μόνο θέμα που έχει είναι ότι θα πρέπει να μένει ανοιχτό για περίπου 1 λεπτό μέχρι να κλείσει.
Να σου πω ότι καταλαβα τι εννοείς..όχι :)
Επειδή γενικά με συστηματσ αυτοκινήτου είμαι ασχέτως, μπορεις να μου εξηγήσεις τι εννοεις; Ευχαριστώ

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Να γράψω τη διαδικασία σύνδεσης θέλω σεντόνι :) Πρώτα να καταλάβω τι και γιατί θέλεις να κάνεις τέτοιου είδους αλλαγή για να βοηθήσω. Όπως έγραψε και ο φίλος πιο πάνω υπάρχει και η λύση του Android.

Reaction score
1
Να γράψω τη διαδικασία σύνδεσης θέλω σεντόνι Πρώτα να καταλάβω τι και γιατί θέλεις να κάνεις τέτοιου είδους αλλαγή για να βοηθήσω. Όπως έγραψε και ο φίλος πιο πάνω υπάρχει και η λύση του Android.
Ο βασικός λόγος είναι η περιέργεια. Δεν υπαρχει κάποιος άλλος συγκεκριμένος λόγος.
Ερασιτεχνικα ασχολούμαι με προγραμματισμό και το ένα έφερε το άλλο!!
Το κυρίως ερώτημα (φοβος) μου ειναι αν θα έχω πρόβλημα με τη μπαταρία (αν τα "σηκώνει" όλα αυτά που θέλω να παίζουν πάνω στο raspberry. Και φυσικά οποια βοήθεια είναι δεκτή.

Reaction score
25.402
οχι usb διαφωνω
δεν βλεπει τον helix σαν καρτα ηχου και το volume δυστυχως υλοποιειται στο player και οχι στον επεξεργαστη (δοκιμασμενο)
ιδανικα με χρηση μιας καρτουλας σαν την hifiberry digi+ , ειτε με οπτικη ειτε coaxial σκοτωνει (δοκιμασμενο)

για την μπαταρια ουδενα θεμα.
πιο πολυ να σε απασχολει το θεμα της απενεργοποιησης οταν βγαζεις κλειδι.
υπαρχουν ετοιμες λυσεις (καπου πηρα ενα μπλιμπλικι αλλα δε θυμαμαι που το καταχωνιασακαι πως λεγεται)

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Γεια σου Παναγιώτη και χρόνια πολλά,
ο helix δουλεύει με usb (linux) δοκιμασμένο και όντως το volume πάει στο κινητό.

Όντως δεν υπάρχει πρόβλημα στην μπαταρία αλλά στο κλείσιμο του pc που θέλει το χρόνο του.

Reaction score
25.402
ευτυχειτε (ναουμ)

το κακο με το volume ειναι οτι πρακτικα σου καταστρεφει δυναμικη περιοχη οσο ειναι πριν το dac
θελω να πιστευω οτι καποια στιγμη θα το φτιαξει ο fischer ωστε το volume να παει εκει που ανηκει και οχι στο ψηφιακο μερος.
το χω δει στο αυτοκινητο του καβατζουλα και δυστυχως δουλευει ετσι
απο την αλλη το rpi3 με hifiberry digi+ δεν εχει volume και παπαριες (το σβηνεις και απο το rune) και παιζει επικα

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.840
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo