Re-Cycle

Reaction score
49
Οι αδελφοί Pang έκαναν πάλι τη δουλειά τους.
Ένα ακόμα horror film μετά τα Eye & Eye 2 έρχεται στις οθόνες μας για να μας ταράξει.....

Εδώ όμως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.......

Reaction score
49
Ναι.....
Θα αντιμετωπίσετε και πάλι τα ξαφνικά χτυπήματα του sub.
Και πάλι μαύρες τρίχες, μεγάλου μήκους θα κάνουν τις δικές σας τρίχες να προσπαθούν να βγουν από το δέρμα σας.....
Και για άλλη μια φορά οι Pang θα φροντίσουν να "ξεχάσουν" την βρύση στην μπανιέρα ανοιχτή και να γεμίσει ο τόπος νερά.....
Ίσως στο μυαλό σας να έρθει και η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων (όχι αυτή του Ναυτικού...η άλλη, από το παραμύθι), στην πιο άγρια version της βέβαια.....

Αλλά.....

Η ταινία είναι πολύ καλή!
Φωτογραφία εκπληκτική (με φίλτρα και φακούς να παίζουν πολλά παιχνίδια).
Τα ψηφιακά εφέ να φτιάχνουν τοπία εκπληκτικά και (βεβαίως) τρομακτικά.
Ο ήχος δε(σε δύο εκδόσεις, DD & DTS), φροντίζει ώστε η ταινία να γίνει φεστιβάλ χωρού για τα νεύρα και τα αντανακλαστικά μας!!

Όμως δεν είναι μόνο μια ακόμα ταινία τρόμου.
Αυτό που μου άρεσε είναι ότι πέρα από τον βασικό της στόχο (ναι..ξέρετε ποιος είναι) καταφέρνει να περάσει και πολλά ακόμα μηνύματα, ξεκάθαρα και πολλές φορές αρκούντως "ενοχλητικά". Γιατί μας πονά όταν μας υπενθυμίζουν (κομψά ή άγαρμπα) όσα "ξεχνούμε"..........

Και κάτι ακόμα.....
Προσέξτε πόσο τρομακτικά δείχνουν κάποια τοπία, που υπο φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε απλά να περνούν μπροστά στα μάτια μας χωρίς να αντιδρούμε έτσι....

Reaction score
49
Πάμε στο δισκάκι:

Η εταιρία διανομής είναι η ODEON.
Προσέξτε αν νοικιάσετε το δισκάκι για τυχόν γρατσουνιές στο πάνω μέρος του δίσκου. Η ODEOΝ έχει κάνει λάθος στην επιλογή του υλικού (για να μην πω τίποτε χειρότερο) και αν οι προηγούμενοι ενοικιαστές δεν ήταν προσεκτικοί πιθανότατα να υπάρχουν μικρές αμυχές (γρατσουνιές ή "μπιμπίκια") που θα προβληματίσουν το player σας αλλά και τα νεύρα σας......

Re-Cycle
103' - Έγχρωμη (Ταϊλάνδη, Χονγκ Κονγκ - 2006) Τρόμου - Α17 Κυκλοφορία: 04/12/2006​

Υπόθεση
Οι τρομεροί δίδυμοι αδελφοί Πανγκ επιστρέφουν μετά το "Μάτι" που το 2002 έδωσε τον ορισμό σε ένα είδος ταινίας τρόμου με καταγωγή ασιατική, ατμόσφαιρα υποβλητική και πέρα ως πέρα ανατριχιαστική.
Η Τσου είναι διάσημη συγγραφέας και όλοι περιμένουν με ανυπομονησία το καινούριο της μυθιστόρημα με τίτλο "Η Πόλη των Φαντασμάτων" που θέμα έχει τις ανεξήγητες καταστάσεις που δημιουργούν οι υπερφυσικές δυνάμεις. Γράφοντας το πρώτο κεφάλαιο, η ιστορία γίνεται τόσο ρεαλιστική, που ακόμη και η ίδια αρχίζει να φοβάται. Γι? αυτό αποφασίζει να σταματήσει και να σβήσει το αρχείο από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της. Όταν αργότερα αρχίζουν να συμβαίνουν διάφορα ανεξήγητα πράγματα στη ζωή της, η Τσου συνειδητοποιεί ότι το μυθιστόρημά της ξετυλίγεται πια στην πραγματικότητα και αυτό γιατί... όταν πατάμε το delete του υπολογιστή, τίποτα δεν εξαφανίζεται, αλλά αποθηκεύεται στον κάδο ανακύκλωσης για να επιστρέψει απειλητικά.

Reaction score
49
Σκηνοθεσία:

Όξιντ Πανγκ, Ντάνι Πανγκ

Σενάριο:

Κουμπ Τσιν, Σαμ Λουνγκ, Όξιντ Πανγκ, Ντάνι Πανγκ, Τόμας Πανγκ

Ηθοποιοί:

Λόρενς Τσου, Έκιν Τσενγκ, Αντζέλικα Λι, Σίου- Μινγκ Λάου, Ράιν Λι

Εταιρεία Παραγωγής:

Universe

Εικόνα: 2.35:1 Anamorphic Widescreen Γλώσσες: Cantonese 5.1 Dolby Digital / DTS Υπότιτλοι: Ελληνικά Πρόσθετο Υλικό: Interactive Menus, Scene Selections, Theatrical Trailer, "Making Of" Featurette, Deleted Scenes

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Οι "προδιαγραφές" φαίνονται πολύ καλές!
Ιδιαίτερα αν είναι κανείς φαν του ασιατικού τρόμου όπως εγώ...

Πολύ ωραία και πλούσια η παρουσίαση του Γιάννη!

HV

Reaction score
0
Γιαννη το εχω δει εδω και ενα μηνα..
Τσεκαρε το "Τι Ταινια Ειδες Εχθες" :)

Reaction score
4
Εμενα δεν μου φανηκε σαν μετριοτητα γιατι ηταν μετριοτητα !!!
Το ειδα ομως μεχρι τελους για τον καλο ηχο και τα καλα εφε του...
Ηταν ομως βαρετο...
Εκανε κοιλια πολλες φορες σαν ταινια ...

Δεν θα το προτεινα... Ισως μονο στις δυσκολες ωρες που δεν υπαρχει κατι αλλο να δεις...

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Το είδα κι εγώ χτες.

Μια ταινία που απευθύνεται στο συναίσθημα σε βαθμό πολύ μεγαλύτερο απ' ότι μια "παραδοσιακή" ταινία τρόμου. Με άλλα λόγια, το horror κομμάτι της είναι κατά κάποιο τρόπο δευτερεύον, και ίσως και το πιο αδύναμο.

Η εξέλιξη σίγουρα κάνει κοιλιές, και το πρώτο μέρος σέρνεται. Αλλά από τη στιγμή που η ταινία μπαίνει στο κυρίως θέμα, μια απροσδόκητη και άκρως "ενοχλητική", όπως προαναφέρθηκε, σεναριακή ιδέα, με τη βοήθεια της ωραιότατης φωτογραφίας και των πλούσιων, αλλά όχι κραυγαλέων εφέ, καθώς και του επιβλητικού ήχου, βάζει το θεατή σ' έναν κόσμο από τον οποίο θέλει να βγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, κι αυτό όχι λόγω τρόμου.

Τέλος, η ταινία περιλαμβάνει μια σκηνή που κατά την ταπεινή μου γνώμη θα πρέπει να μείνει στην ανθολογία του σινεμά. Όποιος τη δει, θα καταλάβει σίγουρα ποια είναι.

Reaction score
0
Εγω θα την δω για τον κοπο του Δημητρο μιας και εκανε μια σελιδα post ο Dad !! :happy_5:
Η αληθεια ειναι οτι οταν σου βαζει 8/10 το Miami Vice τι να πας να δεις !!!! :happy_8:

Επειδη εχω δει και τις αλλες 2 ταινιες των Pang brothers (eye,eye 2)προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ξερουν να κανουν ατμοσφαιρα .
Ενω δεν ειμαι fan αυτου του ειδους ταινιων ο τροπος που "βλεπουν" οι pang brothers μου αρεσει (οπως και ο Hideo Nakata πριν ξεπουληθει στο Ηοllywood).
Eλπιζω αυτοι να τα πανε καλυτερα με το The Messengers.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης