Reelbox: H πρώτη Hdtv συσκευή έφτασε στην Ελλάδα!!!

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Από τον Χρήστο Ακρατόπουλο….
Ξεκίνησαν τα όργανα… :!:

Όποιοι έχουν καλή μνήμη θα θυμούνται ότι από τις 23 Αυγούστου 2004 είχαμε παρουσιάσει εδώ στο avsite το reelbox:

http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=200

Είχαμε ξαναμιλήσει γι' αυτό λίγο πριν την παγκόσμια κυκλοφορία του:

http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=4173

Και τώρα ξαναγράφουμε γι' αυτό ενόψει της έλευσής του στην Ελλάδα. Είναι ουσιαστικά η πρώτη συσκευή όπου έχουμε την απόλυτη σύγκλιση μεταξύ consumer συσκευών και Home Theater PC ή αλλιώς PC. Είναι μια συσκευή που κάνει ό,τι και ένα pc με τις ευκολίες ενός dvd player ή ενός δορυφορικού δέκτη. Τέρμα τα προγράμματα, οι codecs, τα ffdshow τα ασύρματα mouse και όλα τα υπόλοιπα που χρειαζόμασταν για να δούμε HDTV!!!

Όλα τα χαρακτηριστικά του reelbox θα τα βρείτε εδώ:

http://reel-multimedia.com/en/endkunde/produkte.html

Μια ακόμα μεγάλη έκπληξη είναι ο αντιπρόσωπός του στην Ελλάδα...

http://reel-multimedia.com/en/endkunde/bezugsquellen.php?land=gr

Να δεις που τους ξέρω...

Υ.Γ. Αντρέα, ως Συντονιστής της κατηγορίας HDTV (και μετά από 3 χρόνια ασχολίας με το High Definition) πιστεύω ότι δικαιούμαι να ανοίξω ΕΓΩ την πρώτη συσκευασία reelbox που θα έρθει στην Ελλάδα!!!

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
ReelBox PVR 1100 S/C/T Technical Data

General Data

Size of Case 435 x 98 x 336 mm (B x H x T)
Operating Temperature 0°C to +45°C
Storage Temperature -10°C to +70°C
Software-Updates via Network or CD

Electric Power Supply
Input Voltage 90 to 250 V AC, 50/60 Hz
Activity Input Max. 65 W (in operation); 2 W (Deep-Standby)
Power Supply Unit Removable Power Cord

Video
Decoding MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 and Variants, WM9 SD, WM9 HD (720p); via Software-Update upgradeable
Encoding MPEG-2; extendible with appropriate Software
Image Format 4:3 and 16:9
Resolution (TV-Edition) 640 x 480, 720 x 576
HDTV-Modes 480p, 720p und 1080i

Audio
Decoding MPEG-1 Layer 2 (MP2) and 3 (MP3), MPEG-4 AAC, WMA, Dolby Digital 2.0
Encoding MPEG-1 Layer 2 and 3
Bitstream out Dolby Digital 2.0, 5.1, 6.1 (EX); DTS 5.1, 6.1 (ES)

System-Ressourcen
Processor AMD Geode SC2200, 300 MHz
Co-Processor Equator BSP-15, 350 MHz
Primary Storage 128 MB SD-RAM PC133, extendible up to 256 MB (SO-DIMM, single sided)
Storage Co-Processor 64 MB SD-RAM PC133
Flash-Storage 32 MB Disk-on-Chip
Extension Docking 1 x Mini-PCI
Hard-Drive Support Commercial PC-Hard-Drives (IDE 3,5 inch), vibration resistant, lined with rubber
Video-Tuner 2 Inputs for Tuner-modules, built in series with two Tuners of the same type(2 x DVB-S or 2 x DVB-CT)*
Internal Conditional-Access-Module NeotionCrypt

Operating Functions
Keys 4 x dynamic to control the functions on the display, 6 fixed, of which 7 keys are for DVD functions and one on/off switch
Display Image Capable LC Display 128 x 64 px, 66 x 32 mm

Circuit Points (Front)
Common-Interface-Slots 2 x Common Interface according to DVB Standard
Smartcard-Reader 1 x Smartcard-Reader
Circuit Points for External Devices 1 x IEEE 1394; 1 x USB 1.0 (Typ A)
Analog Video Inputs Composite (Cinch) und S-Video (Hosides)
Analog Audio Input Stereo Line-In (Cinch)
Digital Audio Inputs S/PDIF optical und Coaxial

Circuit Points (Back)
Circuit Points for External Devices 2 x IEEE 1394; 2 x USB 1.0 (Typ A)
Network Connection 1 x RJ45 Fast Ethernet (10/100 MBit/s)
TV-SCART-Box Video Output (CVBS, RGB/YUV, S-Video), Audio Output (Stereo)
VCR-SCART-Box Video Output (CVBS, RGB/YUV, S-Video), Audio Output (Stereo), Video Input (CVBS, S-Video), Audio Input
Analog Video Output RGB/YUV (Cinch), VGA Analog Audio Output 6 x Cinch
Digital Audio Output S/PDIF Optical and coaxial (incl. Dolby Digital und DTS bitstream out)

DVB-Receiver
Tuner-Module DVB-S*
Demodulation QPSK
Rate of Input Data 1 to 45 MS/s
Frequency Range 950 to 2150 MHz
Input Level -25 to -70 dMB
LNB Control 18 V horizontal, 13,5 V vertical (500 mA)
DISEqC 1.0, 1.1, 1.2, 2.0
Input/Output 2 x F-Box IEC 164-24

Tuner-Module DVB-C/T*
Demodulation QAM, QFDM
Rate of Input Data 1 to 45 MS/s
Frequency Range 47 to 862 Mhz, VHF 48,5 to 226,5 Mhz, UHF 470 to 862 MHz
Input Level -10 to -70 dBM
Input/Output 2 x IEC 164-24 female/2 x IEC 164-24 male

Functions
Program list Fast switching of programs, unlimited capacity for radio/TV stations, various search functions, current program lists can be blended in.
Electronic Program Guide (EPG) SI-EPG
Teletext Filtering according to ETS 300 472; Internal TOF/FLOF-Videotext; subtitle display

PVR (Personal Videorecorder)
Recording Options to the Internal Hard-Drive (optional); via Network with CIFS- or NFS-Clearance; via FireWire to External Devices
Two separate Tuners Possibility to view one channel and record another simultaneously
Timer Unlimited number of selections, no timing restrictions

DVD-Player
Type of Drive DVD-ROM (standard-PC-drive, IDE 5,25 inch)
Supported Media Types DVD-ROM, DVD-Video, CD-ROM, CD-DA, CD-ROM/XA, Video-CD, Extra CD, Mixed CD, CD Text; CD-R(W), DVD-R(W) and DVD+R(W)
Regional Code depends on the DVD Drive

Homeserver
Analog-to-Digital Conversion to the Internal Hard-Drive (optional); via Network with CIFS- or NFS-Clearance; via FireWire to External Devices
DV-Recording For Digital cameras at the IEEE1394-Interface
Streaming-Server Stream of Data to the Network

Accessory
Included in Delivery German Manual, Remote Control (with batteries), power supply cord, IDE connection cable for Hard-Drive use, mounting frame and screws for an optional 3,5 inch Hard-Drive, a free one-year subscription to Full-X1, Full-X2, and Full-X3 (as long as supply lasts - limited).
Optional Reel-Tuner DVB-S to change the model PVR 1100 to the model PVR 1100 S, Reel-Tuner DVB-CT to change the model PVR 1100 S to the model PVR 1100CT, it is also possible to fit the ReelBox with components of both.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Να πώ καταρχήν συγχαρητήρια στην ΗΧΟέκφραση για την πρωτιά και στον Αντρέα προσωπικά. :!:

Ομολογουμένως ήταν μια ευχάριστη έκπληξη αυτό το προιόν και με φοβερές δυνατότητες. :!:

Βλέπω ένα ολοκληρωμένο σύστημα με πλήρης δυνατότητες HTPC.
Πλέον μπορώ να πω ότι αντικαθιστά με ευκολία οποιαδήποτε συσκευή υπάρχει σε χώρους που θέλουν την υψηλή ποιότητα.

Είναι δορυφορικός δέκτης HDTV, με MPEG 2 και 4 decoding , είναι DVD player, είναι αποθηκευτικός χώρος με σκληρό επιλογής μέχρι και 300GB, μπορεί κάποιος να αποθηκεύει φωτο, βιντεο, τραγούδια mp3 και WMA, ταυτόχρονα να καταγράφει εκπομπές και να προβάλλει άλλες με τον διπλό δέκτη που διαθέτει, να συνδέσει κάμερα και να αποθηκεύει βίντεο, να γίνει το κέντρο οικιακής ψυχαγωγίας σαν streaming server, και πολλά άλλα, όρεξη και διάθεση να έχει κάποιος… :!:

Με λίγα λόγια είναι ένα Ψηφιακό οικιακό κέντρο ψυχαγωγίας…..

Μπράβο και πάλι. :!:

Ένα μόνο πράγμα με παραξένεψε, ότι παρόλο που είναι πολύ extreme σύστημα δεν διαθέτει DVI ή HDMI ή κάτι παρόμοιο σε ψηφιακή έξοδο εικόνας παρά μόνο αναλογική RGB και αναλογική VGA.
Δεν ξέρω εάν κάποια άλλα μοντέλα στο μέλλον το ενσωματώσουν, αλλά προς το παρόν είναι χωρίς αυτό…

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Thanx Πανο!

Παρακαλω να μεινετε συντονισμενοι διοτι ειναι η επομενη μεγαλη παρουσιαση μας!

Οσες αποριες υπαρχουν και μπορω να τις απαντησω, θα ειναι χαρα μου. :wink:

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Αντρέα , τώρα έχω τέσσερις πολύ σημαντικές ερωτήσεις ¨

1) Πότε θα έρθει στην Ελλάδα ?

2) Πότε θα γίνει το τεστ ?

3) Πότε θα ανοίξει ο Χρήστος το κουτί ?

4) Εάν θα είναι αυτός που θα το ανοίξει, θα είμαι εγώ εκείνος που θα κάνει την πρώτη παραγγελία και παραλαβή ?
(Αρκεί να μας πεις την τιμή) :wink:

Κρίσιμες ερωτήσεις που απαιτούν σταθερές και γρήγορες απαντήσεις!!!!!!!! :)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Πανο, οριστε 4 εξισου σημαντικες απαντησεις:

1.Την επομενη εβδομαδα

2.Την επομενη εβδομαδα

3.Την επομενη εβδομαδα

4.ΝΑΙ!!! :lol:

Την τιμη για την χωρα μας θα πρεπει να την υπολογιζετε κοντα στα 750 ευρω :wink:

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
OK... νομίζω ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφα πλέον... :!:  :!:  :!:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Ο Πάνος ρώτησε:

3) Πότε θα ανοίξει ο Χρήστος το κουτί ?

Και ο Αντρέας απάντησε:

3.Την επομενη εβδομαδα

Και εγώ πλέον το "έδεσα"!!! Μην που πείτε όχι μετά... :D :D :D :D

Υ.Γ. Πάνο ευχαριστώ για την "πάσα"! :wink:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Για το dvi αντιγράφω από το faq του site του reelbox:

The ReelBox PVR 1100 S has plenty of analog and digital Inputs and Outputs, but I am missing DVI.

A common DVI extension is not permissable, under the conditions of the DVD forum, which is also responsible for licensing issues. For this reason, we have developed a system, which encodes data according to HDCP standards. This feature will be included in future versions of the PVR 1100. The ReelBox however contains two high-quality analog extensions, which produce images at almost identical quality: the VGA extension and the component extension.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
τουλάχιστον θα το περιμένουμε στις επόμενες εκδόσεις.

Μπορεί να πάρει κάρτα γραφικών????

Οι έξοδοι RGB και VGA που διαθέτει είναι αξιόλογες προς το παρόν...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
δηλαδή χρήστο με το που θα ανοίξεις το κουτί θα τον κάνεις "πάσα" σε εμένα??? (αφού πρώτα τον τεστάρουμε!!!)

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι η εμφάνιση του δέκτη στο Ελληνικό προσκήνιο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη….
Άρα συμπεραίνοντας, η αντίστροφη μέτρηση είναι μονοψήφιος αριθμός….

Μονοψήφιος προς τον διψήφιο αριθμό, από ότι οι ίδιες πηγές με πληροφόρησαν θα είναι και η πρώτη παρτίδα…. καθότι έχουν γίνει περιζήτητοι παντού…

Πάντως είναι αστέρι….δείτε το…

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Πανο, οι τελευταιες πληροφοριες που μου ηρθαν πριν απο λιγο λενε πως τα Reelbox θα τα εχω στα χερια μου τελος του μηνα μεσω γνωστης εταιρειας courrier.

Aρα ετοιμαστειτε και αναμενετε και την προσφωνηση της επομενης παρουσιασης πολυ πολυ συντομα... :wink:

GeonX , η ιδεα σου δεν ειναι κακη.Θελετε να προμηθευτουμε μερικες?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Υπαρχει και σχετικο forum μονο για το Reelbox αλλα πρεπει να γραφτεις για να "μπεις" και ειναι και στα Γερμανικα.
http://reelbox.ath.cx/wbb2/index.php?sid=

Γραφει ομως καποια χρησιμα πραγματα για...εμ...το διαβασμα των καρτων και νομιζω πως ο Πανος η ο Χρηστος θα επρεπε να του ριξουν καμμια ματια :wink:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Πανο, οι τελευταιες πληροφοριες που μου ηρθαν πριν απο λιγο λενε πως τα Reelbox θα τα εχω στα χερια μου τελος του μηνα μεσω γνωστης εταιρειας courrier.

Aρα ετοιμαστειτε και αναμενετε και την προσφωνηση της επομενης παρουσιασης πολυ πολυ συντομα... :wink:

GeonX , η ιδεα σου δεν ειναι κακη.Θελετε να προμηθευτουμε μερικες?
Δεν είναι κακό να υπάρχουν μερικές κάρτες όσο υπάρχει η προσφορά του euro1080...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Υπαρχει και σχετικο forum μονο για το Reelbox αλλα πρεπει να γραφτεις για να "μπεις" και ειναι και στα Γερμανικα.
http://reelbox.ath.cx/wbb2/index.php?sid=

Γραφει ομως καποια χρησιμα πραγματα για...εμ...το διαβασμα των καρτων και νομιζω πως ο Πανος η ο Χρηστος θα επρεπε να του ριξουν καμμια ματια :wink:
Graftika melos alla den katalabaino tipota!!!

:roll: :roll: :roll: :roll:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.811
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός