Reference audio speakers from Pionner

Reaction score
5

Pioneer is delighted to introduce the EX series: an absolute reference audio speaker set, based on professional audio industry technology found in the world's most renowned TAD studio monitoring speakers. Designed in France-with engineering contributions from Japan and the USA-it owes many technical specifications to the TAD M1, considered by audio professionals as one of the best speakers in the world.

Key features S-1EX-W
The most precise and linear speaker system 

All speaker units designed by TAD (Technical Audio Devices) 

200 W 3-way floor-standing speakers 

Perfect setting of the acoustic centres 

Fantastic TAD Beryllium Tweeter 

Designed to eliminate the influence of internal standing waves 

Perfect sonic time alignment 

General S-1EX-W
Maximum power  200 W

Magnetically shielded for video use  Yes

Speaker woofer size  18 cm Aramid cone type (x2) 

Speaker Midrange size  Concentric unit: 14 cm Magnesium cone type 

Speaker tweeter size  Concentric unit: 3,5 cm Beryllium dome type 

Specifications S-1EX-W
Speaker frequency Range  28 - 100.000  Hz

Sensitivity (2.83 V / 1 m)  SPL 89,5 dB

Impedance  6 Ohm

Speaker dimensions (WxHxD)  (with base) 422 x 1296 x 622  mm

Speaker weight  62,00 kg

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.872
Βρε τί μου θυμίζουν οι βάσεις, τί μου θυμίζουν...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Λίγο τσιμπημένα είναι...
Στα βαθιά η pioneer με τη μία. Πρέπει αν υπάρχει κάπου να το ακούσουμε.

Reaction score
25.251
παρεπιπτωντως η Pioneer εχει διαθεσιμα μεγαφωνα σειρας tad τα οποια αγγιζουν τιμες 4ψηφιες.
κατι σημαινει αυτο ισως.
επισης εχει μια και μοναδικη σειρα στο αυτοκινητο που παιζει εξαιρετικα (και δεν εχει σχεση με τις αλλες που εινια του πεταματου)
το κακο με αυτο το ηχειο ειναι οτι και καλο να ειναι , θα το φαει στο μυαλο των "φιλαθλων χαιφιντελαδων" το μαρκετινγκ της εταιριας που ειναι αυτο που γνωριζουμε απο τα εμπορικα της μοντελα : εκπληκτικα προιοντα (χωρις επιστημονικη-αντικειμενικη τεκμηριωση) με σουπερ ντουπερ τεχνολογιες.

Reaction score
1
Παναγιωτης Κροκος said:
εκπληκτικα προιοντα (χωρις επιστημονικη-αντικειμενικη τεκμηριωση) με σουπερ ντουπερ τεχνολογιες.
Υπάρχει επιστημονική-αντικειμενική τεκμηρίωση για το αν ένα καλώδιο των 50ευρώ το μέτρο παίζει χειρότερα από άλλο των ... 300ευρώ το μέτρο;

Reaction score
5
Γιατί τα πάντα στο audio είναι θέμα επιστημονικής τεκμηρίωσης η απλός τεχνογνωσίας?

Για τα 5.700 euro που στοιχίζει και στέκετε δίπλα από αλλά ηχεία πολλαπλάσιας τιμής υπάρχει καμία επιστημονική τεκμηρίωση να το αμφισβητήσει?

Reaction score
25.251
δεν ξερω. αλλα αν κοιταξεις φυλλαδιο της pioneer (και της οποιασδηποτε consumer electronics εταιριας ) θα καταλαβεις οτι απευθυνεται σε ασχετους(να μη συζητησω το θεμα των μεταφρασεων στα ελληνικα)

δεν ξερω αν το καταλαβατε αλλα δεν εχω αρνητικη αποψη για το εν λογω ηχειο (αφου δεν το εχω ακουσει) αλλα προσπαθω να εξηγησω με ποιο τροπο θα το σνομπαρει ενας του αθληματος

Reaction score
2
Αντώνης K. said:
Για τα 5.700 euro που στοιχίζει και στέκετε δίπλα από αλλά ηχεία πολλαπλάσιας τιμής υπάρχει καμία επιστημονική τεκμηρίωση να το αμφισβητήσει?
αυτο που το διαβασες?????δηλαδη συγκρινεται με ηχεια πανω απο 10000 ευρω....???

Reaction score
5
Γενική ποιότητα ήχου 9.8 σε αντιπαράθεση με τα 12.000 euro και το 9.7 τον Β&W 802D και καλύτερη από αρκετά ακριβότερα. Εκτιμήσεις του HiTech όχι δικές μου. Δίχως όρια και ντροπή σελίδα 149 τεύχος 115.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
mixalis kanakakis said:
AAA.....απο το hi-tech........ok........
Ρε συ, ακόμη και το χάι τεκ έχει το τεκμήριο της αθωότητας.
Αν παίζει έτσι όπως λέει τι θα κάνουμε μετά? Τούμπες?...

Αν το έγραφε άλλο περιοδικό θα ήταν διαφορετικά μήπως...?

Reaction score
2
hi-end και pioneer δεν πανε μαζι...γιατι η pionner δεν απευθυνεται σε κοινο hi-end....αυτος που θα δωσει 6000 χιλιαρικα δεν θα παρει pioneer......
αποψη μου..... :)

βεβαια μπορει και να παιζει.....ομως οι πιθανοτητες ειναι λιγες...

Νικο Θα μπορουσε να το ειχε διαβασει στο internet απο review καποιου που το ειχε συγκρινει (που ειχε) κατι πιο ακριβο......... :)

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.782
αυτό το χαιτεκ έχει μαζέψει όλα τα ανέκδοτα με τον τοτό και τώρα έβγαλε και το καλύτερο.

Reaction score
1.379
mixalis kanakakis said:
hi-end  και pioneer δεν πανε μαζι...γιατι η pionner δεν απευθυνεται σε κοινο hi-end....αυτος που θα δωσει 6000 χιλιαρικα δεν θα παρει pioneer......
Μηπως καποιοι εχουν μπερδεψει λιγο τα πραγματα; Αναφερομαι γενικα, οχι στον Μιχαλη που quοtαρα(!!!) Οι Γιαπωνεζοι κολοσσοι εχουν την τεχνογνωσια, τους ανθρωπους και το budget για να σχεδιασουν και βγαλουν στην αγορα οτι θελουν. Αν ηθελαν δηλαδη να απευθυνθουν σε συγκεκριμενο κοινο (High End) θα ειχαν προβλημα να το κανουν; Δεν θα εβγαζαν ανταγωνιστικα προιοντα σαν την YBA ή τη Μagnepan (τυχαιες αναφορες). Γνωριζουμε ολοι ποσο εξαρτημενες ειναι οι μικροτερες εταιρειες απο τις τεραστιες. Κι οταν λεω τεραστιες δεν αναφερομαι στην Krell ή στην Gryphon αλλα στις Sony, Pioneer, Teac, Denon, Philips, κτλ. Ας θυμηθουμε ποσοι (Wadia κτλ) εχουν χρησιμοποιησει τους μηχανισμους της Pioneer στο προσφατο παρελθον ή αποφασεις σαν της Philips να μη δινει CD μηχανισμους ποσο αλλαξε τα πραγματα στο χωρο.

Receivers, CDP's, ενισχυτικα, ηχεια, phono stages... οτιδηποτε και να πουμε, αυτες οι εταιρειες το εχουν κυκλοφορησει απο το '60 και μετα. Εχουν βγαλει μηχανακια που υπαρχουν σε συστηματα για 30 & 40 χρονια και ακομα παιζουν μουσικη. Πιστευω οτι οποιος απο τους μεγαλους θελει να αλλαξει πορεια, εχει τα εφοδια σε πολυ μικρο διαστημα, και με την αναλογη διαφημιση, να αλλαξει την εικονα του κοινου για αυτον. Το θεμα ειναι γιατι μια εταιρεια που την ενδιαφερουν οι πωλησεις να φυγει απο μια τεραστια αγορα (consumer) και να απευθυνθει σε μικροτερη (High End);

Reaction score
2
kostas said:
mixalis kanakakis said:
hi-end  και pioneer δεν πανε μαζι...γιατι η pionner δεν απευθυνεται σε κοινο hi-end....αυτος που θα δωσει 6000 χιλιαρικα δεν θα παρει pioneer......
. Το θεμα ειναι γιατι μια εταιρεια που την ενδιαφερουν οι πωλησεις να φυγει απο μια τεραστια αγορα (consumer) και να απευθυνθει σε μικροτερη (High End);
μα με αυτο το σκεπτικο ξεκινησα και γω.....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Βρε σεις, τι σας ενδιαφέρει σε ποιό κοινό απευθύνεται, αν είναι χάι έντ ή μήτσος, αν το λένε πιονέρ ή έχει κανα πιο χαιεντάδικο όνομα, αν το βγάζει το χάι τεκ ή ο ήχος, ή πόσο έχει ή αν θα πετύχει εμπορικά... ΑΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΑ?

Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω τον λόγο της προκατάληψης με το όνομα. Για ήχο συζητάμε όχι για ονόματα... νομίζω δηλαδή.
Ας το ακούσουμε και μετά τα λέμε...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab