Rega Aria με ortofon quintet blue

Μηνύματα
33
Reaction score
1
Mετά απο αρκετά χρόνια με το 640p της cambridge audio αποφάσισα να το αντικαταστήσω με το rega aria mm/mc και ...έπαθα πλάκα!
Το ζήτημα είναι τώρα ότι μου άνοιξε η όρεξη και σκέφτομαι σοβαρά να βάλω στην άκρη την denon dl-160 και να δοκιμάσω την ortofon quintet blue. Το budget που θέλω να παίξω είναι κατω απο τα 500€. Να κινηθω προς MC ή να πήγαινα προς 2Μ (bronze)?
Πικαπ έχω το sl1210 με βραχιονα origin live, ενισχυτης pathos classic mk3 και ηχεία focal 807v
 



Μηνύματα
1.399
Reaction score
1.094
Πριν 10 χρόνια πήγα από DL-110 σε MC-25E, η διαφορά μεγάλη και ακουστή. Αν ο βραχίονας μπορεί να την υποστηρίξει σκέψου το σοβαρά. Σωστή η απόφαση σου να πας σε σοβαρό phono stage, το είχα κάνει κι εγώ χρόνια πριν αλλάξω κεφαλή και υπήρχε μεγάλη ακουστή διαφορά και με την Denon.
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Ο,τι λέει ο Kostas.

Ειναι κρίσιμος ο ρόλος του phono και το ταίριασμά του με την κεφαλή σε ένα βινυλιακό σύστημα.

Στο ερώτημά σου, είμαι υπερ της MC κεφαλής αρκεί να την υποστηρίζει σωστά ο βραχίονας. Θα έχεις περισσότερη λεπτομέρεια, διαφάνεια και δυναμικά.

Δες και την Hana EL. Εξαιρετική.
 

K

kimon

Guest
Από ό,τι έχω διαβάσει, ένα βήμα που αξίζει να γίνει είναι η μετάβαση από ελλειπτική βελόνα με αλουμινένιο στέλεχος σε υπερελλειπτική (έχει διάφορα εμπορικά ονόματα, όπως shibata, microlinear κ.α.) και στέλεχος από βόριο. Ψάχνοντας είδα ότι η φθηνότερη (600 ε) χαμηλής εξόδου κεφαλή με αυτές τις προδιαγραφές είναι η Micro Benz Ace, μιλώντας πάντα για Ελλάδα.
Έχει κανείς γνώμη για αυτήν την κεφαλή;
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Σαφώς και οι shibata, microlinear βελόνες προσφέρουν καλύτερη αναγνωστικότητα, μειωμένο θόρυβο επιφανείας και αναδεικνύουν περισσότερες λεπτομέρειες από τα αυλάκια του δίσκου. Δεν έχω ακούσει την benz micro ace, μονο την Glider.
Έχω εμπειρία από τις Audio Technica AT-33SA και AT-OC9XSH. Και οι δύο φέρουν ακίδα shibata και boron cantilever. Είναι πάρα πολύ καλές και δεν κοστίζουν πολύ. Ομοίως και η Hana SL.
 

Μηνύματα
33
Reaction score
1
απο κουβέντα που είχα με το μαγαζί που πήρα τον προενισχυτή μου είπαν να σκεφτώ μήπως και πάρω την ortofon 2m black... σε μία γενική λογική ότι μία πολύ καλή ΜΜ έχει μεγαλύτερη δυναμική στον ήχο....
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
H 2m black είναι ουσιαστικά το ανώτερο μοντέλο ΜΜ της ortofon. Στη συνέχεια αν θές να αναβαθμίσεις έτσι κι αλλιώς θα πας σε MC. Ούτως ή άλλως ήδη έπαιζες με MC (υψηλής εξόδου βέβαια).
Γνώμη μου είναι να πας σε χαμηλοέξοδη MC. Hana EL ή Audio Technica AT-OC9XML
 

Μηνύματα
2.748
Reaction score
1.380
Προσωπικά προτιμώ την bronze από την μαύρη.
Επίσης μπροστά στην benz που είπες δεν υπάρχει άλλη επιλογή.
Benz δαγκωτό...
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.592
Μηνύματα
2.865.183
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top