Tον έχω ακούσει τον Rega Mira με ηχεία Sonus Faber Concerto και ο ήχος δεν μου άρεσε. Ο Rega Brio με λιγότερα watts ακούγεται καλύτερα.
Εχω επίσης σε δεύτερο χώρο ένα ζεύγος CDM1 με τροποποιημένο crossover και αποδίδουν υπέροχα με έναν μικρό τροποποιημένο Sugden Optima 80 (2 X 40W). Ο καλύτερος συνδιασμός που είχα ποτέ ήταν με τον Sugden .Tα CDM1 δεν πρόκειται να τα δώσω ποτέ. Κάποτε με είχαν ταλαιπωρήσει αρκετά με τα ενισχυτικά. Ελάχιστοι ενισχυτές κατάφεραν να βγάλουν την μαγεία της μουσικής μέσα από αυτά τα υπέροχα monitor ηχεία. Είναι και πολύ επιλεκτικά στα καλώδια. Αντιπαθούν τους ενισχυτές της Rotel (τα περισσότερα ηχεία το κάνουν αλλά τα CDM1 ακόμα περισσότερο) και οτιδήποτε άλλο παράγει απλώς ισχύ χωρίς ίχνος μουσικότητας.
Επίσης τα οδηγώ και με έναν τελικό της Cary Cinema A-2 (2 Χ 125w@8Ω & 2Χ250w @4Ω) με παθητική προενίσχυση (Alps Black beauty pot) και τα ηχεία πραγματικά αποδίδουν άριστα.
Αν και το CDM1 είναι ένα υπέροχο και οικονομικό ηχείο, απαιτούν τριπλάσιας αξίας ενισχυτικά (δυστυχώς) για να παίξουν. Με μέτριας ποιότητας ενισχυτικά δεν ακούγονται καλά και αδικούνται. Ο Cary αγοράστηκε 2.000 ευρώ, για να καταλάβεις τι εννοώ.
Μέχρι σήμερα τα οδηγώ με musical fidelity E10. Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα καθώς και ο χώρος μου είναι μικρός. Απλά όλοι μου λένε ότι το ηχείο θέλει ρεύματα και για το λόγο αυτό κάνω κάποιες σκέψεις, χωρίς να είναι και οι τελικές. Υπάρχει και ο CREEK 5350 (μιας και τα οικονομικά μου δεν ήταν ποτέ ανθηρά) αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να τα οδηγήσει επαρκώς λόγω παθητικού προενισχυτή.