Region 1

Reaction score
0
Καλησπέρα

Το ξέρω ότι η αγορά έχει προχωρήσει με blue ray, HD, ελληνικούς υπότιτλους σε divx κ.λπ., αλλά εγώ θα γυρίσω λίγο πίσω και θα ρωτήσω το εξής:

Ποια dvd players στην ελληνική αγορά (και ποια dvd players γενικότερα) είναι region free ή μπορούν να παίξουν και region 1 εκτός του δικού μας region 2;

Παρακαλώ αναφέρετε μοντέλα και τιμές (όσοι ξέρετε) εκτός από τα bluesky, crown και λοιπές "φθηνιάρικες μάρκες των 25-30 ευρώ" που μπορεί να βρει κανείς στα καρφουρ.

Οι περισσότερες ταινίες μου είναι region 1 και ως εκ τούτου έχω μεγάλο πρόβλημα, καθώς τα 2 Bluesky του καρφουρ άντεξαν περίπου 6 μήνες...

Ευχαριστώ,
Μανόλης

Reaction score
0
Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δεν ψάχνω τρόπους να ξεκλειδώσω κάποιο player. Ψάχνω εάν υπάρχουν region free players.

Reaction score
10
Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δεν ψάχνω τρόπους να ξεκλειδώσω κάποιο player. Ψάχνω εάν υπάρχουν region free players.
Υπαρχουν πολλα....νουνου ομως ενα...:crazy_3:

Reaction score
0
Ποιο εννοείς;

sorry αλλά δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερ και οι αριθμοί

Reaction score
0
Σου κάνει διαφορά δηλαδή; Τα περισσότερα DVDp ξεκλειδώνουν με το πάτημα 3 πλήκτρων στο χειριστήριο και δουλεύουν μια χαρά ως region free. Το έχω κάνει σε 2 players (ένα Philips και ένα Samsung), να 'ναι καλά το videohelp.com

Reaction score
0
Νομίζω ότι τα περισσότερα hacks που γράφει το videohelp απαιτούν την ύπαρξη ειδικού remote...

Τέλος πάντων, thanks για τις απαντήσεις.

Reaction score
0
Νομίζω ότι τα περισσότερα hacks που γράφει το videohelp απαιτούν την ύπαρξη ειδικού remote...
Όχι βέβαια. Υπάρχουν και τέτοια αλλά κατά βάση γίνεται με το remote που παρέχεται με την αγορά. Εγώ έτσι το έκανα και στις δύο περιπτώσεις και ξέχασα τί θα πει region coding (μέχρι που μου το ξαναθύμισε το Blu-ray :mad_2: :cool_11:)
Απλά πάρε ένα player για τον οποίο είναι επιβεβαιωμένο το hack, υπάρχουν πάρα πολλά στην αγορά να διαλέξεις.

Reaction score
5
Η ερώτηση δεν είναι βάσιμη. Για να πάρει την άδεια κατασκευής DVD player ένας κατασκευαστής πρέπει να μπορεί να 'κλειδώσει' το μηχάνημα σε ένα region. Απαγορεύεται να πουλιέται σε μια αγορά π.χ. Region 1, ένα σύστημα που υποστηρίζει Region 2. Το τρικ είναι ότι ΜΕΤΑ την αγορά, ο κατασκευαστής δεν ευθύνεται για ότι κάνεις εσύ με το player. Έτσι, για να μην χάσουν μερίδιο αγοράς, κρύβουν ένα hack όπου αν το βρεις μπορείς να το κάνεις ο ίδιος region-free.
Δεν πρόκειται να δει κανείς ποτέ region-free DVDp 'από τη μάνα τους' από σοβαρούς κατασκευαστές.
Τώρα, πρακτικά βρίσκουμε region-free από Κινέζους, γιατί εχμ, οι έλεγχοι εδώ είναι ανύπαρκτοι, ιδιαίτερα όταν μεγάλο supermarket τρέχει την προσφορά, και γιατί οι φίλοι μας οι Κινέζοι δεν συμμορφώνονται με την παραπάνω ντιρεκτίβα.

Reaction score
5
Παίδες, τα πράγματα είναι γνωστά εδώ και χρόνια. Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις. Διαβάζω ότι λόγω μιας δικαστικής νίκης, στην Αυστραλία πουλιούνται ΟΛΑ τα DVDp ως region-free. Όμως, γενικά τα πάντα πρέπει να είναι κλειδωμένα. Απλά πλέον ότι είναι να φαγωθεί από το DVD έχει φαγωθεί, και πολλοί δεν ασχολούνται πλέον με μηνύσεις κλπ.

Reaction score
0
Είμαστε 100% σίγουροι γι αυτό; :)

ναι .. (σορρυ για την καθυστερημενη απαντηση)..
το εχω κι εγω.
προσπαθουσα να το «σπασω» για να δω τα αμερικανικα δισκακια που εχω και τελικα τα επαιξε μια χαρα από μονο του..

απο τη ΜΑΜΑ ελευθερο λοιπον.

Reaction score
0
Τελικά κατέληξα στο oppo DV-980H (thanks oppohellas για την επίδειξη και το χρόνο σου).

Εχεις τη δυνατότητα να αλλάζεις region από το ίδιο το remote χωρίς να κλειδώνει ή ακόμη καλύτερα να το αφήσεις μόνιμα region free.

Πάντως όσες φορές δοκίμασα με κάποια παλιότερα Players που είχα να ξεκλειδώσω το region δεν τα είχα καταφέρει (και τα περισσότερα θέλανε ειδικά remotes και κατεβάσματα κ.λπ. στα οποία δεν έχω κλίση... και χρόνο να ασχοληθώ).

Σε καμιά 10αριά μέρες που θα το έχω στα χέρια μου θα σας πω και εντυπώσεις.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis