RetroPie

drSotos

Molto Gustoso
Μηνύματα
23
Reaction score
84
Καλησπέρα σας!

NES classic mini... Το νέο must των απανταχού gamer, μια ωραία υπενθύμιση των ριζών σε εμάς τους παλιότερους και ένας εύπεπτος τρόπος να μάθουν τα νέα πιτσιρίκια πως ήταν τα video games όταν ακόμα δεν είχαμε ξεχάσει τον ρομαντισμό και την αθωότητα. Φαινεται όμορφο, προσεγμένο και έχει ίσα ίσα τα απαραίτητα σε μια τιμή της τάξεως των 70 ευρώ, χωρίς προοπτική αναβάθμισης ή δυνατότητας προσθήκης άλλων παιχνιδιών. Ομολογώ ότι όταν το είδα, ξύπνησαν μέσα μου μνήμες από το παρελθόν κι αν και κάτοχος original NES συστήματος το οποίο βρίσκεται ακόμα στη συσκευασία του σαν καινούριο, μπήκα στον πειρασμό να το αγοράσω, έστω κι έτσι για τον χαβαλέ... Έλα όμως που με πιάνουν τα διαόλια μου!!!

Ερχόμαστε λοιπόν στον λόγο ύπαρξης του θέματός μας... RetroPie!!
Είναι ένα λειτουργικό σύστημα (θες να το πεις?!) για το πολυαγαπημένο Raspberry pi, το οποίο το κατεβάζεις δωρεάν από το διαδίκτυο και παρέχει emulators για τις περισσότερες κονσόλες που έχουν υπάρξει μέχρι και το PSX (playstation)!
Είδα λοιπόν, ότι το συνολικό κόστος αγοράς ενός Raspberry ώστε να είναι πλήρως λειτουργικό, είναι περίπου στα ίδια χρήματα με το NES classic mini, με τη διαφορά ότι το "βατόμουρο" μπορεί να τρέξει παιχνίδια από πολλές διαφορετικές κονσόλες, ανά πάσα στιγμή μετατρέπεται σε ένα πλήρως λειτουργικό media player με το OSMP (kodi), και επιπρόσθετα το "βατόμουρο" έχει ethernet, WiFi, bluetooth και 4 θύρες USB 2.0, όπου εκτός από πληκτρολόγια, ποντίκια κλπ, μπορείς να συνδέσεις οποιοδήποτε χειριστήριο θέλεις! Χωρίς πολλές σκέψεις το RetroPie project φαντάζει μονόδρομος στη σκέψη μου.

Το σετάρισμα θέλει βασικές γνώσεις και ικανότητες στησίματος υπολογιστή, ενώ χρειάζεται above average γνώση υπολογιστών και δικτύων ώστε να το σετάρεις στο έπακρό του, ωστόσο με την παρουσία άπειρων βίντεο στο πολυαγαπημένο YouTube η διαλεύκανση οποιασδήποτε απορίας είναι εφικτή.

Στο ζουμί! Όσα παιχνίδια έτρεξα μου έδιναν την εμπειρία της εκάστοτε κανονικής κονσόλας, χωρίς κανένα πρόβλημα! Το μόνο αρνητικό ότι η HDMI σύνδεση δυστυχώς ξεμπρόστιασε όλες τις ατέλειες στα γραφικά του PSX, και ήταν πολλές... Σημαντικό να σημειωθεί ο τεράστιος αριθμός saves που μπορείς να κάνεις για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, και σε οποιοδήποτε σημείο του παιχνιδιού χωρίς να χρειάζεσαι checkpoint.

Νέο απόκτημα λοιπόν δίπλα στην τηλεόραση, καιρός να το λιώσουμε!!

RetroPie
Raspberry Pi
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.723
Reaction score
83.478
Σημαντικό να σημειωθεί ο τεράστιος αριθμός saves που μπορείς να κάνεις για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, και σε οποιοδήποτε σημείο του παιχνιδιού χωρίς να χρειάζεσαι checkpoint.
Αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό για τους gamers. Έχω αφήσει πολλά παιχνίδια στην μέση επειδή με εκνεύριζε η υποχρεωτική επανάληψη από το προηγούμενο checkpoint, που μπορεί να ήταν και ένα τέταρτο πίσω...
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.588
Μηνύματα
2.866.625
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top