REVOX PR 99 MKIII :))

Reaction score
1.549
Σαν τρελος και αναλογικος :105: εβγαλα μερικες φωτο σημερα απο το REVOX μου και ειπα να τις μοιραστω και με αλλους αναλογικους εδω μεσα! Παιζει να ειμαι ο μικροτερος ισως απο τους υπολοιπους (26) αλλα η αρρωστια του analog καλος η κακος με χτυπησε απο μικρο :) ... Θα ηθελα να ακουσω απο τους παλιοτερους απο εμενα τι γνωριζουν για αυτο το R2R οπως επισης τροπους καθαρισμου των κεφαλων κλπ κλπ ! το οφθαλμολουτρο τωρα !

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: REVOX PR 99 MKIII :))

Φίλε μου , έχουν πολύ soul οι φωτογραφίες σου!
Μ αρέσει πολύ που είναι ασπρόμαυρες.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.014

Ωραίος! Ένα ελαφρό καθάρισμα των κεφαλών με μπατονέττα και λίγο καθ. οινόπνευμα, καθώς επίσης και του κάπσταν, και τίποτε άλλο. (Στα ανοικτά μαγνητόφωνα, το κάπσταν είναι στην πλευρά της επίστρωσης). Ίσως χρειαστείς και ένα ζεύγος NAB αντάπτορες, αν δεν έχεις ήδη, για τις ανάλογες μπομπίνες.

Ωραίες, ασπρόμαυρες φωτό!

Reaction score
1.549

δεν εχω ΝΑΒ ειναι στις αμεσες αγορες μου οπως και καποιο σετ editing :)

Reaction score
0

Δυστυχώς ή ευτυχώς (όπως θες παρ το!) δεν είσαι ο μικρότερος αναλογικόφιλος σε αυτό το site τουλάχιστον. Πέρα από αυτό θεωρώ ότι είσαι αρκετά τυχερός που έχεις ένα τέτοιο μηχάνημα σε τέτοια άψογη κατάσταση. Ελπίζω τουλάχιστον να προσπαθείς να το διατηρήσεις και όχι να το κανιβαλίσεις όπως πολλοί θα έκαναν. Οι φωτογραφίες που έβγαλες είναι πολύ ωραίες και θα ταίριαζαν πολύ σε αυτό το θέμα μαζί με μια μικρή παρουσίαση των χαρακτηριστικών του. Καλές ακροάσεις και εγγραφές "πάντα" αναλογικές.

Reaction score
3.085
Συγχαρητήρια (και μερικές συμβουλές)...

Μένω έκθαμβος! Όχι μόνο από τις φωτογραφίες, αλλά και από την κατάσταση του μαγνητόφωνου. Ληφθεί υπ' όψιν ότι πριν λίγες μέρες άνοιξα ένα θέμα με τίτλο: Φλερτάρισμα με ένα μπομπινόφωνο (Akai - Revox, ποιός ξέρει;), με το μάτι μου έντονα στραμμένο προς ένα Revox PR-99 MkII, που είναι σε δημοπρασία στο Ebay και έχει ήδη ξεπεράσει το 500ρικο.

Με το χέρι στην καρδιά, αν δεν είχε ανέβει τόσο ψηλά (και μάλλον θα ανέβει κι άλλο), θα το κυνηγούσα μέχρι τελικής πτώσεως. Δυστυχώς, βγήκε έξω από το βαλάντιό μου και έτσι εγκατέλειψα την προσπάθεια πριν την αρχίσω.

Βέβαια, οι κόποι μου δεν πήγαν χαμένοι καθώς μόλις πριν 2 ώρες έγινα ο κάτοχος ενός άλλου μαγνητοφώνου (Akai, όχι Revox) σε εξαιρετική τιμή. Φυσικά, το ρίσκο είναι πάντα ρίσκο στο Ebay και όλοι το ξέρουμε αυτό, αλλά βασίστηκα στην περιγραφή και στις φωτό του πωλητή, που είναι ιδιώτης.

Όταν θα το παραλάβω και αφού το περάσω εξονυχιστικό έλεγχο, θα ποστάρω ανάλογα. Stay tuned. Προς το παρόν, απλά θεωρώ εαυτόν ένα νέο μέλος της οικογένειας των μεγάλων αναλογικών τεράτων του παρελθόντος, αν και βέβαια - όπως πολλές φορές έχω σε άλλες στιγμές αναφέρει - έχω υπάρξει μέλος της κοινότητας της αναλογικής μαγνητοταινίας από πάρα πολύ παλιά, από το 1968, όταν απέκτησα ένα Akai M9, που το έχασα.

Τώρα, σχετικά με το μηχάνημα του νήματος, θα επαναλάβω ότι και οι άλλοι έχουν πει μέσες-άκρες: Φίλε μου, είσαι πολύ τυχερός που απολαμβάνεις τις χαρές του. Εκείνο που πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσεις είναι ένας καλός απομαγνητιστής κεφαλών, κατά προτίμηση με ακίδες όχι μεταλλικές, αλλά με πλαστική επένδυση, για να έχεις εξασφαλισμένη απομαγνήτιση χωρίς το φόβο να γδάρεις τις κεφαλές του.

Όσον αφορά τον καθαρισμό τους, ισχύει αυτό που είπε ο Ημίθεος του φόρουμ, ο Κώστας ο Κόγιας. Μπατονέττες και καθαρό οινόπνευμα. Με μια επισήμανση μόνο: Το καθαρό οινόπνευμα να είναι κατά προτίμηση ισοπροπυλική αλκοόλη, γιατί υπάρχει και η αιθυλική αλκοόλη, και συνήθως αυτήν περιέχουν οι φαρμακευτικές συσκευασίες του καθαρού οινοπνεύματος, καθώς και η μεθυλική αλκοόλη (κν. ξυλόπνευμα).

Για το καθαρισμό των κεφαλών, το πλεονέκτημα της ισοπροπυλικής έναντι της αιθυλικής αλκοόλης είναι ότι δεν αφήνει υγρά κατάλοιπα, τα οποία αφήνει η αιθυλική, έστω κι αν η πρώτη εντύπωση είναι ότι και οι δύο στεγνώνουν εντελώς. Επίσης, ειδικά για τα τα κατάλοιπα της μαγνητοταινίας, έχει καλύτερες διαλυτικές ιδιότητες και τα αφαιρεί καλύτερα από τη δεύτερη.

Καλές ακροάσεις.
-

Reaction score
1.549

ειμαι επεισης κατοχος ενως ΑΚΑΙ, αριστου και αυτο -το χ201d το οποιο λογικα θα πουλησω αργοτερα! τα ακαι εχουν απιστευτο ηχο....

Reaction score
1.549

και μια φωτο σημερα του ΑΚΑΙ μου μην το αφησω παραπονεμενο :105::105:

Reaction score
3.085

Τελικά, όπως είχα προβλέψει, το PR-99 MkII στο ebay σχεδόν ακούμπησε το χιλιάρικο. Οπότε ότι κι αν έκανα, δεν θα το αποκτούσα. Έτσι μένω με την ευχαρίστηση ότι το Akai που κέρδισα σε πολύ καλή τιμή, δεν με άφησε με την πικρή γεύση της αποτυχίας και κατ' επέκταση της έλλειψης μπομπινόφωνου, που είχα βάλει στο μάτι.

Υ.Γ.:
Καλοάκουστο και το Akai σου.
-

Reaction score
249

το revox παρολο που εχει και τη μεγαλυτερη ταχυτητα εχει χαμηλοτερη αποκριση απο πολλα akai που δεν εχουν
δεν ξερω τι γινεται στις παραμορφωσεις ομως

Reaction score
1.173
Απάντηση: Re: REVOX PR 99 MKIII :))

Καλημέρα σας,
Θέλω να μοιραστώ και εγώ την χαρά μου με εσάς, είμαι κάτοχος ενός ΑΚΑΙ X150d ήδη από το σκ...
Δεν έχω ακόμα photos, θέλει καθάρισμα καλό και γενικά αρκετή δουλειά......
Σήμερα θα πέσω με τα μούτρα στα βαθιά....
Μόλις προμηθεύτηκα και το νέο μου Phono Stage οπότε καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση βρίσκομαι!!!

Reaction score
1.173

Παρεμπιπτόντως καλορίζικο το Revox
Απλά πανέμορφο και απίστευτες photos

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.883
Members
38.514
Νεότερο μέλος