REW, Dirac και δε συμμαζεύεται!

Reaction score
1.309
Μια χαρα είσαι. Μην ξανασχοληθείς για κανένα εξάμηνο τουλάχιστον...
Αυτό ξέρουμε και οι 2 ότι είναι κομματάκι δύσκολο αλλά θα προσπαθήσω να συγκρατηθώ.

Η αλήθεια είναι ότι έχει βελτίωση στην εικόνα θεαματική. Τα υπόλοιπα όταν τα μικρά μου κατεβάσουν τα 39άρια που έχουν εδώ και 2 ημέρες και ακούσω κάτι.

Reaction score
1.309
Impulse response πείτε κάτι γιατί θα σαλτάρω βραδιάτικα.

Άλλη φάση...Γιατί!!!??? Αφού τα καλώδια είναι ΟΚ. Και δεξιό ή αριστερό λάθος;

Attachments

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
92.336
Μην μπερδεύεσαι άδικα. Άσε την φάση ήσυχη.

Αν θες να μετρησεις impulse response πριν και μετά χρησιμοποίησε το REW.

Reaction score
1.309
Μην νομίζεις ότι το πήρα χαμπάρι εγώ. Ο Thierry το είδε
"...
there is something strange with your measurements as the left / right impulse response at sweet spot seem to have different opposite phase (see attachement )

Could you please double check your connections ?"

Με REW πως;

Attachments

Reaction score
1.309
Δεν ξέρω αν απεικονίζεται σωστά η φάση

Όταν κάνω τις μετρήσεις το time reference είναι Left/Left, Right/Right και το Both/left

Attachments

Reaction score
1.309
Λοιπόν μετά από πολλές μέρες δοκιμών, 3 trial του Dirac, αποφάσισα να δοκιμάσω και τη λύση του Thierry πριν λήξει το τελευταίο trial Dirac.
Το Dirac έχει το πλεονέκτημα ότι μπορείς εσύ να το κάνεις άμεσα όπως θες. Να εμπλακείς και εσύ στη διαδικασία.
Κάποιος με εμπειρία και γνώση μπορεί άμεσα να το "φέρει" εκεί που θέλει. Επίσης μπορεί να ρυθμίσει και πολυκάναλο σύστημα.
Το μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να ξέρει πολύ καλά τι και πώς θα το πειράξει καθώς επίσης και χρόνο να κάνει πολλές, πολλές δοκιμές.

Παραλαμβάνοντας μετά τις μετρήσεις τα φίλτρα του Thierry ( https://www.homeaudiofidelity.com/english/technology/ )
το δοκίμασα σε σύγκριση με το Dirac και τα διάφορα φίλτρα που είχα φτιάξει. Όπως ήταν αναμενόμενο ο Thierry είχε κάνει πολύ καλή δουλειά και οι δικές μου προσπάθειες ήταν μεν καλύτερες σε σχέση χωρίς το Dirac αλλά του Thierry ήταν σαφώς ανώτερα. Καλύτερη σκηνή και βάθος, ιδιαίτερα τα xtalk.
Το μοναδικό μειονέκτημα που βρήκα στη λύση του Γάλλου ήταν ότι είναι λίγο πιο δύσχρηστο, από την άποψη ότι αν δεν κάνεις upsampling σε κάποιο σταθερό sample rate πρέπει ν'αλλάζεις τα φίλτρα ανάλογα την ανάλυση του κομματιού.
Προσωπικά πιστεύω ότι και χρόνο να είχα δεν θα έφτανα στο αποτέλεσμα που έχω με τα φίλτρα του Thierry.
Κατέληξα λοιπόν στην λύση του επαγγελματία..προς το παρόν:sneaky:.

Reaction score
63
Το μοναδικό μειονέκτημα που βρήκα στη λύση του Γάλλου ήταν ότι είναι λίγο πιο δύσχρηστο, από την άποψη ότι αν δεν κάνεις upsampling σε κάποιο σταθερό sample rate πρέπει ν'αλλάζεις τα φίλτρα ανάλογα την ανάλυση του κομματιού.
:sneaky:.
Συμφωνω, ειναι η μονη λυση για να μην αλλαζουν τα φιλτρα / track
Εγω ειμαι lock στα 192kHz.
Ειναι το μονο αρνητικο ....ειναι :thumbsdown::wink:

Προς το παρον ειναι Ανωτερο (βαζω και το sonarwork στην συγκριση) με κοστος 159€.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.665
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@