RGB vs White LD

Reaction score
0
Καλησπέρα,

Από πέρσι έχω την Sony KDL-46X4500 (την οποία πλήρωσα χρυσάφι πανάθεμά το early adoption μου) και βλέποντας τώρα να βγαίνουν οι 3D 55άρες (LG Infinia & Samsung series 8000) οι οποίες κοστίζουν κάτι λιγότερο απ' όσο την αγόρασα, είναι 3D και έχουν πολλά περισσότερα καλούδια (όπως πχ media player) βαράω την κεφάλα μου.

Επειδή όταν την αγόρασα δεν είχα δώσει σημασία στο πως προέκυπτε αυτό το 110000:1 δεν είχα πάρει καν χαμπάρι ότι ήταν LED και μάλιστα RGB LED (με αποτέλεσμα να χτυπάω ακόμα πιο δυνατά την κεφάλα μου λέγοντας "και ακριβή και όχι LED, ας πρόσεχες μ*****). Κάποια στιγμή το ανακάλυψα όταν κάποιος μου είπε "δεν μπορεί να είναι 110000:1 χωρίς να είναι LED, ψάξ' το"

Ψάχνοντάς το πιο επισταμένα είδα ότι υπάρχουν τα White LED και τα RGB Led. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί το RGB Led θεωρείται καλύτερο του White (αν και η Toshiba ισχυρίζεται το αντίθετο). Έψαξα στο net αλλά δε βρήκα κάτι που να το εξηγεί ικανοποιητικά, πόσο μάλλον όταν η διαφορά στην τιμή είναι μεγάλη.

Μπορεί κάποιος να το εξηγήσει αναλυτικά;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Mια αρχική γνώση:
http://en.wikipedia.org/wiki/Light-emitting_diode#RGB_systems

Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς με το white led..
Εκτός και αν εννοείς τα Phosphor-based LEDs.

Σ εαυτή την περίπτωση τα RGB χρησιμοποιούν τα 3 χρώματα(Red-Green-Blue) για να βγούν όλες οι άλλες αποχρώσεις μέχρι το 100% λευκό(κάτι που παρέχει μεγαλύτερη ακρίβεια στα χρώματα) ενώ τα Led φωσφόρου είναι μια μίξη διαφορετικών χρωμάτων σε ένα κελί που έχει σαν βάση συνήθως το μπλε(οπότε και περνάει ένα 2ο χρώμα για παραχθεί λευκό).

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef