RIPING SACD

Reaction score
1.659
Καλημέρα συνάδελφοι,
Βρίσκομαι στην διαδικασία ψηφιοποίησης της συλλογής μου και ήρθε η ώρα να ripάρω τα sacd. Θέλω να τα κάνω σε μορφή DSD native να μπορούν δηλαδή να παίξουν με DSD Dac.Έχει κανείς συνάδελφος εμπειρία πως μπορώ να το κάνω? Ο Βασίλης μου είπε ότι μπορεί να γίνει μέσω του παλιού playstation 3 πρώτης και δεύτερης γενιάς που έπαιζε sacd.Εάν κάποιος το κάνει ήδη και επιθυμεί να το κάνει για εμένα και να μοιραστούμε τα αρχεία από περίπου 60 sacd, ας επικοινωνήσει.

Reaction score
1.659
Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν μου το κάνεις όμως πιό λιανά καθ'ότι άσχετος?(τι σημαίνει isos και foobar?)

Reaction score
140
χρειάζεται καταρχήν ένα ps3 με firmware 3.55 η παλιότερο
πρέπει να γίνει εγκατάσταση custom firmware για να μπορούν να μπουν τα sacd ripper κτλ
το αρχείο που προκύπτει είναι μορφής iso
σε pc με windows το foobar μπορεί να παίξει κατευθείαν το iso καθώς και να το αποσυμπιέσει για να προκύψουν flac (24-88 η 24-176 )

Reaction score
6
Προσοχή θέλει συγκεκριμένα μοντέλα ps3 που μπορούν να αναπαράξουν sacd. Πρακτικά μοντέλα από 2008 και μετά είναι ακατάλληλα για τη δουλειά που θέλεις, ακόμη και αν έχουν το σωστό firmware.

Για περισότερα δεσ τα

http://www.ps3sacd.com/faq.html
(να δεις ποια ακριβώς μοντέλα μπορείς να χρησιμοποιήσεις)

http://www.computeraudiophile.com/f11-software/sacd-ripping-using-your-ps3-part-2-a-7495/
(ζήτα από τον ted-b να σου στείλει πλήρη οδηγό με τη διαδικασία και τα απαραίτητα προγράμματα. Είναι καλό παιδί μη διστάζεις να το κάνεις).

Ενα μεταχειρισμένο 60άρι fat μπορείς σε αγγελίες ελληνικών φόρουμ, να το βρεις γύρω στα 150 - 180 ευρώ.

Reaction score
1.659
χρειάζεται καταρχήν ένα ps3 με firmware 3.55 η παλιότερο
πρέπει να γίνει εγκατάσταση custom firmware για να μπορούν να μπουν τα sacd ripper κτλ
το αρχείο που προκύπτει είναι μορφής iso
σε pc με windows το foobar μπορεί να παίξει κατευθείαν το iso καθώς και να το αποσυμπιέσει για να προκύψουν flac (24-88 η 24-176 )
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις γνώσεις σας. Με το mac τι γίνεται, υπάρχει διαφορά απο τα windows?

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Με το Audirvana plus οπως ειπε και ο Αντωνης.....απλα το πετας στην playlist και σου ανοιγουν αμεσως ολα τα τραγουδια και βγαινει και το εξωφυλλο!!!

Και αν θες το -ενα -αυτο ISO αρχειο να το διαχωρισεις ...δηλαδη να εχεις ενα προς ενα τα τραγουδια του αρχειου σε εναν φακελλο και εδω μπορεις να κανεις convert με τον Foobar με δεξι κλικ επανω στα τραγουδια που εχουν ανοιξει και τα βλεπεις!

δω μαστε νεε μου για οτι θελεις!!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.636
Members
38.584
Νεότερο μέλος
sofia_4