ROME

Reaction score
0
ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ?ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΑΠΛΑ ΜΑΖΕΥΩ ΓΝΩΜΕΣ..ΜΗΝ ΦΑΩ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΜΟΥ ΤΖΑΜΠΑ :)

Reaction score
298
Oh yes, το καλύτερο serial που γυρίστηκε ποτέ 8) Τώρα γυρίζεται και η δεύτερη σαιζόν.

Reaction score
298
Και υπάρχει σε Hi-Def (κομψοτέχνημα!) στο δίκτυο, αρκεί να ξέρεις πού θα το βρείς και να αντέχεις να κατεβάζεις πάνω από ... 1 GB ανά επεισόδιο.

Reaction score
5
RDoherty said:
Και υπάρχει σε Hi-Def (κομψοτέχνημα!) στο δίκτυο, αρκεί να ξέρεις πού θα το βρείς και να αντέχεις να κατεβάζεις πάνω από ... 1 GB ανά επεισόδιο.
Φιλε RDoherty αν ειναι τα original ts files κοιτα εκει που λεει Total Size να δεις ποσο ειναι το καθενα και κανε τους υπολογισμους επι 12 :shock: :shock: :) :) :)

Reaction score
1
Α, Servillia of the Juliae και Attia of the Juniae..

The best catfight in history ..

Αριστουργηματική σειρά πραγματικά..

Tι να πρωτοαναφέρει κανείς?

Την εξαιρετική παραγωγή (με εξαίρεση τις σκηνές μάχης όπου μάλλον εξέλειπε το budget)?

Tη μνημειώδη ηθοποιία (με κορυφαίο τον τερατώδη Cieran Hinds, τον θυμάστε στο Μόναχο?)?

Την εκπληκτική σκιαγράφηση ηθών και χαρακτήρων?

Τις απίστευτες σεναριακές ανατροπές και ατάκες?

"Stop in the name οf Rome!"

"Ah, in the name of Rome he says... This is Rome boy, or what's left of it.."

Και η κορυφαία στιγμή στο παλάτι του Αιγύπτιου Βασιλέα όπου κάποιος ευνούχος αμφισβητεί τον Ρωμαικό Νόμο..

"Is there any other form of law you wretched woman?".

Η σειρά κυκλοφορεί στα γνωστά μέρη και σε Η.264

Reaction score
298
Για μένα η κορυφαία ατάκα είναι στην τελευταία σκηνή, όπου η μάνα του Βρούτου ανακοινώνει με ψυχρή ευγένεια τη δολοφονία στην ανηψιά του Καίσαρα:
"Please don't be afraid, I won't harm you ... παύση ... Not yet". :twisted:

Reaction score
14
RDoherty said:
"Please don't be afraid, I won't harm you ... παύση ... Not yet". :twisted:
:lol: :lol: :lol:

Μου θύμισες το κλασσικό "Έχω κάτι φίλους για δείπνο"...της "Σιωπής των αμνών".

Reaction score
59
akoma kai i sikseyasia tis en logo seiras einai apo tis kaliteres pou kikloforisan stin xora mas

h seira erxete mesa se ena :shock:ksilino kouti :shock: to opoio mesa exei tous 6 diskous kai to sinodeftiko vivliaraki pou analiei to kathe episodio kai tous xaraktires. to esoteriko tou ksilinou koutioy einai zografismeno me psifidota apo tin romaiki epoxi.

mpravo stin audio visual pou ekane afti tin kinisi kai den to evale se aples plastikes thikes

Reaction score
14
RDoherty said:
Κυκλοφόρησε και εδώ? Τρέμω για τον υποτιτλισμό :shock:
Σοφά πλασμένο το...DVD!
Τον αφαιρείς και καθαρίζεις!

Δεν πιστεύω να έχουν ντουμπλάρει τους διαλόγους... :p :lol:

Reaction score
298
Θέλει γερά αγγλικά για να πιάσεις το επίπεδο των (εξαιρετικά γραμμένων) διαλόγων. Σερβιλία στο Βρούτο: "Do not loiter here, pretending to be solicitous" και τέτοια. Μέχρι και τα λατινικά βωμολοχικά γκραφίτι (!) στους τοίχους πρέπει να μεταφραστούν σωστά, γιατί παίζουν ρόλο στην πλοκή. Χώρια τα αξιώματα. Άντε να καταλάβεις τι σημαίνει "Εκατόνταρχος Πρώτο Ακόντιο" ή "κοιαίστωρ", π.χ.. Μερικά είναι εντελώς μη μεταφράσιμα. Praefectus ήταν ο έπαρχος, αλλά μόνον εκτός Ρώμης, σε καποια επαρχία δηλαδή. Ο Praefectus των "εξ εφέδρων" (evocatorum), που ήταν στρατιωτικό αξίωμα και δεν είχε σχέση με διοίκηση επαρχίας, πώς να μεταφραστεί? :shock:

Reaction score
5
Ε, καλά, δεν σημαίνει ότι για να παρακολουθήσεις κάτι πρέπει να πιάνεις 100% αυτά που λένε. Ούτε οι Βρετανοί δεν τα πιάνουν 100% (ξέρω και μιλάω). Δεν μιλάμε για Αμερικάνους βέβαια, ούτε στο μισό. Νταξ, ίσως χάνεις λίγο από το βάθος της υπόθεσης, αλλά δεν χρειάζεται να έχεις PhD από Oxford για να δεις μια σειρά στην TV, έλεος... :D

Reaction score
5
Αλήθεια, αυτό το έπος, Ρωμανός Διογένης, υπάρχει πουθενά να το ξαναδούμε :p

Reaction score
14
ak1s said:
Ε, καλά, δεν σημαίνει ότι για να παρακολουθήσεις κάτι πρέπει να πιάνεις 100% αυτά που λένε. Ούτε οι Βρετανοί δεν τα πιάνουν 100% (ξέρω και μιλάω). Δεν μιλάμε για Αμερικάνους βέβαια, ούτε στο μισό. Νταξ, ίσως χάνεις λίγο από το βάθος της υπόθεσης, αλλά δεν χρειάζεται να έχεις PhD από Oxford για να δεις μια σειρά στην TV, έλεος... :D

Μη φοβού κύριε διαιτητά....θα χρησιμοποιήσω "ροδάκια". Τους υπότιτλους δηλαδή. :p :lol:

Reaction score
5
εμ, σε HD από internet είναι λίγο δύσκολο να βρεις υπότιτλους (είμαι σίγουρος ότι κάποιοι απ'εδώ θα έχουν, αλλά δεν έχω το χρόνο να τα βρω). Στα DVDs βέβαια είσαι ΟΚ.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef