roon best way

Reaction score
116
Καλημερα .
Αυτη τη στιγμη χρησιμοποιω το roon το οποιο τρεχει σε rock os σε intel nuc και dac το ares 2 με ικανοποιητικα αποτελεσματα.
Το προβλημα που εχω ειναι οτι σε διακοπη ρευματος πρεπει να παταω το κουμπι του nuc για να επανασυνδεθω στο roon server κατι το οποιο δεν μπορει να γινει απο αποσταση.
Σκεφτηκα λοιπον να αντικαταστησω το intelnuc με το bluesound node .
Eχω 2 ερωτησεις:
- θα λυθει το προβλημα με τον διακοπτη(δεν θα χρειαζεται φυσικη παρουσια για την επανεκκινηση του roon?
-Hχητικα τι διαφορες θα εχω?
Yγ. Εχετε να προτεινετε καποια αλλη λυση ?

kostas6a3

"Επαγγελματίας"
Reaction score
387
Δεν κατανοώ το πρόβλημα.
Πόσο συχνές είναι οι διακοπές ρεύματος που σε αναγκάζουν να σηκώνεσαι και να ανοίγεις το NUC;
Σε περίπτωση διακοπής το bluesound node δεν χρειάζεται και αυτό άνοιγμα;

Reaction score
116
Δεν κατανοώ το πρόβλημα.
Πόσο συχνές είναι οι διακοπές ρεύματος που σε αναγκάζουν να σηκώνεσαι και να ανοίγεις το NUC;
Σε περίπτωση διακοπής το bluesound node δεν χρειάζεται και αυτό άνοιγμα;
Eιναι ισως μια φορα το μηνα ,αλλα αν εισαι μακρυα και ακους με roon arc εχεις προβλημα.
Ασε που πρεπει να κατεβαινω και στο υπογειο.
Το bluesound μετα την επαναφορα του ρευματος δεν επανερχεται στην προτερη κατασταση ,οπως το ρουτερ για παραδειγμα?
Δεν εχω bluesound και δεν το γνωριζω.

kostas6a3

"Επαγγελματίας"
Reaction score
387
Το bluesound δεν ειναι roon core αλλα endpoint. Παλι θα χρειαζεσαι το nuc για να "στεγασεις" το roon..
Ακριβώς και το Bluesound να ανοίγει μόνο του, που δεν το νομίζω, χρειάζεσαι ένα Roon Server (core πριν από λίγο).

Reaction score
12.540
Ενεργοποίησε το wake on lan του nuc, κατέβασε την εφαρμογή fing στο κινητό και δίνε εντολή για ενεργοποίηση του υπολογιστή όποτε χρειάζεται.

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.045
Ενεργοποίησε το wake on lan του nuc, κατέβασε την εφαρμογή fing στο κινητό και δίνε εντολή για ενεργοποίηση του υπολογιστή όποτε χρειάζεται.
Επίσης υπάρχει απ'ότι φαίνεται επιλογή στο BIOS να επανεκκινεί μετά από διακοπή ρεύματος:

1699878738867.png

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.635
Το θέμα δεν είναι πως θα ξαναξεκιναει μόνο του.

Το θέμα είναι πως δεν αφήνεις πισί έρμαιο αλλεπάλληλων διακοπών ρεύματος, εφόσον ξέρεις πως είναι προβληματική η περιοχή, μέχρι να τα τιναξει τα πέταλα.

Βάζεις ένα ups.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.782
Members
38.494
Νεότερο μέλος
mpalo