Rotel RA1592 vs Rotel RC1590 + RB1582MkII

Reaction score
1.203
Την γνώμη σας για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που έχει η πρώτη σε σχέση με την δεύτερη επιλογή.
Ουσιαστικά το πρώτο είναι ο συνδυασμός των δύο σε ένα κουτί?
Πέραν της οικονομικής διαφοράς που ειναι κοντά στο χιλιάρικο, αν υπολογίσω και τα καλώδια σύνδεσης, πάει ακόμα παραπάνω!!!

Reaction score
7.110
Δεν ειναι ακριβως ετσι.....η βασικη διαφορα εχει να κανει με τις ξεχωριστα σταδια τροφοδοσιας του προενισχυτη και του τελικου ενισχυτη,η καλυτερη τροφοδοσια,η απομακρυνση των κυκλωματων προενισχυσης σε ξεχωριστο σασσι κλπ. Θελω να πω οτι ενας συνδυασμος προ+τελικου δεν ειναι απλα το "σπασιμο" ενος ολοκληρωμενου σε δυο κουτια. Απο εκει και περα, το ποσο καλυτερα ακουγεται ο συνδυασμος προ+τελικου, σε σχεση με τον ολοκληρωμενο και φυσικα σε συνδυασμο με τα ηχεια που θα οδηγησουν και την πηγη που θα δωσει το σημα,μπορει να ξεκαθαριστει μετα απο προσεκτικη συγκριτικη ακροαση (πραγμα ανεφικτο).

ριξε μια ματια εδω παντως

http://hometheaterhifi.com/reviews/...rs/rotel-ra-1592-integrated-amplifier-review/

T

Tadakis

Guest
θα σου πρότεινα να τους ακούσεις. Συγκεκριμένα να ακούσεις τον ήχο της Rotel με τα ηχεία σου. Μπορεί να σου αρέσει, μπορεί και όχι. Στο budget που έχουν αυτά τα μηχανήματα υπάρχουν πολλές επιλογές και είναι κρίμα να μην κάνεις τη σωστή.

Εγώ τους έχω ακούσει και τους απέρριψα τότε. Ίσως αν τους άκουγα τώρα με τα ηχεία που έχω αυτή τη στιγμή ίσως όχι. Αυτό που θέλω να πω είναι πως ο ήχος τους είναι λίγο ιδιαίτερος.

Reaction score
1.203
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Δεν ειναι ακριβως ετσι.....η βασικη διαφορα εχει να κανει με τις ξεχωριστα σταδια τροφοδοσιας του προενισχυτη και του τελικου ενισχυτη,η καλυτερη τροφοδοσια,η απομακρυνση των κυκλωματων προενισχυσης σε ξεχωριστο σασσι κλπ. Θελω να πω οτι ενας συνδυασμος προ+τελικου δεν ειναι απλα το "σπασιμο" ενος ολοκληρωμενου σε δυο κουτια. Απο εκει και περα, το ποσο καλυτερα ακουγεται ο συνδυασμος προ+τελικου, σε σχεση με τον ολοκληρωμενο και φυσικα σε συνδυασμο με τα ηχεια που θα οδηγησουν και την πηγη που θα δωσει το σημα,μπορει να ξεκαθαριστει μετα απο προσεκτικη συγκριτικη ακροαση (πραγμα ανεφικτο).

ριξε μια ματια εδω παντως

http://hometheaterhifi.com/reviews/...rs/rotel-ra-1592-integrated-amplifier-review/
Το κατάλαβα, είναι σχεδόν σαν δύο διαφορετικά πράγματα!
Είσαι σαφέστατος!

θα σου πρότεινα να τους ακούσεις. Συγκεκριμένα να ακούσεις τον ήχο της Rotel με τα ηχεία σου. Μπορεί να σου αρέσει, μπορεί και όχι. Στο budget που έχουν αυτά τα μηχανήματα υπάρχουν πολλές επιλογές και είναι κρίμα να μην κάνεις τη σωστή.

Εγώ τους έχω ακούσει και τους απέρριψα τότε. Ίσως αν τους άκουγα τώρα με τα ηχεία που έχω αυτή τη στιγμή ίσως όχι. Αυτό που θέλω να πω είναι πως ο ήχος τους είναι λίγο ιδιαίτερος.
.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω εμπειρία από ήχους και χροιές.
Η μόνη εμπειρία είναι το ταπεινό, πλην τίμιο Denon AVR-X2200W που έχω στην κατοχή μου.
Ξέρω όμως ότι μου αρέσει να άκου πρίμα και "ξερό" μπάσο, κάτι σαν να βαράνε τα τηγάνια.

Καλό το Denon (σε ήχο cinema είναι φοβερός) αλλά μάλλον δεν με καλύπτει στις ανάγκες μου γιατί απλά, αυτό που θέλω η ακρόαση μουσικής και ταινίες... μια φορά το μήνα και αν.
Αυτή την ώρα οδηγεί μια τετράδα JM-LAB Sib για περιφερειακά, Sib-XL για κεντρικό, Sub JM-LAB Cub και κύριος ηχεία KEF IQ-90, σε ένα τυπικό σαλόνι (από άποψη διακόσμησης) περίπου 40τμ. και τα πάει περίφημα, αλλά σε στέρεο σαν να του βγαίνει η ψυχή.
Σε περίπτωση αλλαγής σε καθαρά στέρεο σύστημα (εύχομαι σύντομα) θα κρατηθούν μόνο τα KEF, οπότε, όποια βοήθειά σας (πολύτιμη και ευπρόσδεκτη) για επιλογή συνόδων αυτών.

*Τα Rotel και τη σύγκριση πιο πάνω τα έβαλα διότι το μηχάνημα είναι πλήρες σε όλους τους τομείς.

Reaction score
7.110
*Τα Rotel και τη σύγκριση πιο πάνω τα έβαλα διότι το μηχάνημα είναι πλήρες σε όλους τους τομείς.

Nαι ειναι αληθεια οτι ειναι εξοπλισμενος σαν αστακος,αλλα αυτο δεν ειναι και το πιο βασικο.Θα σου προτεινα να κινηθεις σε λυση καλου ολοκληρωμενου ενισχυτη και αυτονομου dac.

Reaction score
1.203
Nαι ειναι αληθεια οτι ειναι εξοπλισμενος σαν αστακος,αλλα αυτο δεν ειναι και το πιο βασικο.Θα σου προτεινα να κινηθεις σε λυση καλου ολοκληρωμενου ενισχυτη και αυτονομου dac.
Δηλαδή, δώστε μια αναφορά, κάτι που είναι δοκιμασμένο και που νομίζεις ότι θα "ταίριαζε" με τα ηχεία μου.

Reaction score
7.110
Μια πολυ ασφαλης επιλογη (παντα μετα απο ακροαση φυσικα) ειναι η καλη σειρα ολοκληρωμενων ενισχυτων της yamaha,Α-S1100 / A-S2100 ,σε συνδυασμο με καποιο dac,οπως το teac UD-503 . Ειναι μια καλη βαση για να ξεκινησεις.

Reaction score
31
Μπορεί να μπερδέψω αλλά προτιμώ τον ολοκληρωμένο (δεν έχω ακούσει τίποτα από αυτά τα μοντέλα) ......ο προ και ο τελικός μπορεί να θαφτεί ο ήχος τους από τα καλώδια
μεταξύ τους ενώ στον ολοκληρωμένο δεν υπάρχουν καλώδια .....μόνο η πλακέτα και μπορείς να παίξεις με ένα καλύτερο καλώδιο
ηχείων ή interconnect όπως τα Ricable. Βέβαια ισχύει ο χρυσός κανόνας......Ακούμε πριν αγοράσουμε.....γλιτώνουμε λεφτά....!!!

Reaction score
1.203
Καμία άλλη πρόταση βρε παιδιά...
Κάτι που να ταιριάζει με τα KEF και να έχει και τις ψηφιακές ευκολίες...

Και κάτι ακόμα, τι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό έχουν οι Rotel στον ήχο, πολύ μπάσο, πολλά πρίμα, σκληρός, μαλακός, "γλυκός_ξινός"...???
Όσοι έχετε την εμπειρία πέστε μου, ή ποιός τους φέρνει και να πάω να τους ακούσω!?

Last edited:

Reaction score
1.203
Ποιός μπορεί να μου εξηγήσει τα παρακάτω διαγράμματα.
Είναι μετρήσεις για το RA-1592 απο κάποιο πολωνικο σιτε

44131-wzmacniacz_rotel_ra1592_audiocompl_lab1.jpg
44130-wzmacniacz_rotel_ra1592_audiocompl_lab3.jpg
44133-norma_audio_revo_ipa70b_audiocompl_lab2.jpg

Reaction score
1.064
Καμία άλλη πρόταση βρε παιδιά...
Κάτι που να ταιριάζει με τα KEF και να έχει και τις ψηφιακές ευκολίες...

Και κάτι ακόμα, τι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό έχουν οι Rotel στον ήχο, πολύ μπάσο, πολλά πρίμα, σκληρός, μαλακός, "γλυκός_ξινός"...???
Όσοι έχετε την εμπειρία πέστε μου, ή ποιός τους φέρνει και να πάω να τους ακούσω!?
Θα ηθελα και εγω τη γνωμη καποιου που εχει rotel τελικο.Η αντιπροσωπια απο οτι ειδα δυστηχως ειναι κλειστη τις ωρες εργασιας μου .Αλλα και παλι μια δευτερη γνωμη παντα ειναι ευπροσδεκτη

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.051
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp